واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۲۹ق.ظ)
وزير اقتصاد لهستان در بازديد از اتاق ايران: حجم تجارت فعلي با ايران را به 3برابر ميرسانيم موج - رئيس اتاق بازرگاني ايران گفت: با توجه به محدوديت تجارت اروپا با روسيه و نبود امنيت سرمايهگذاري در خاورميانه، کشورهاي اروپايي ميتواند با سرمايهگذاري مشترک با طرف ايراني بهتمامي اين بازارها، دست پيدا کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محسن جلال پور، رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و کشاورزي ايران در ديدار با يانوش پيرخوچينسکي وزير اقتصاد لهستان که در اتاق بازرگاني ايران برگزار شد، با اشاره به عملکرد اين کشور در خصوصيسازي اظهار کرد: لهستان در مسير خصوصيسازي و آزادسازي اقتصاد دولتي، گامهاي بسيار مناسبي را در اين راستا برداشته است و اقتصاد ايران آماده بهترين بهرهبرداري از اين فرصت است.
وي ادامه داد: همچنين اقتصاد لهستان توانست که در رکود اقتصادي، کمترين آسيب را ببيند و در مسير بهبود اقتصادي همراه با بخش خصوصي خود گام بردارد.
رئيس اتاق بازرگاني با اشاره به مراودات تجاري دو کشور افزود: اتاق ايران با هيات هاي لهستاني مراودات بسيار مناسبي را داشته که طي سالهاي گذشته 2بار رئيس اسبق اتاق، به اين کشور سفر داشته است.
وي گفت: البته در دوره جديد کاري و در دوران پساتحريم ايران، اقتصاد ايران با تيزبيني به دنبال بهترين شريک و شرايط براي بهبود اقتصاد خود است و درصدد است تا در اين دوران، روابط تجاري را به روابط اقتصادي تبديل کند.
جلال پور با اشاره به ظرفيت بازار داخلي ايران و کشورهاي همسايه تاکيد کرد: بازار 400ميليوني بازار داخلي و کشورهاي پيرامون ايران، اين فرصت را براي تمامي کشورهاي سرمايهگذار پديد ميآورد تا با سرمايهگذاري در يک کشور امن، بهتمامي بازارهاي کشورهاي همسايه ايران که ازلحاظ مالي غني هستند، اما از نبود امنيت رنج ميبرند، وارد شوند.
رئيس اتاق بازرگاني کرمان همچنين به مزيتهاي اقتصادي دو کشور اشاره داشت و تصريح کرد: فعالان اقتصادي دو کشور ميتواند درزمينهٔ هاي صنعت، دارو، فيزيک، نفت و گاز و پتروشيمي فعاليت و سرمايهگذاريهاي مشترکي را با يکديگر رقم بزنند.
در ادامه جلال پور با تاکيد بر ورود هيات هاي تخصصي مشترک نيز اذعان کرد: تجربه اتاق بازرگاني ايران نشان ميدهد که ورود هيات هاي تخصصي ازنظر بازدهي، عملکرد بهتري را رقم ميزند و در همين راستا پيشنهاد ميدهيم تا در آيندهاي نزديک تبادل اين هيات ها بين دو کشور تقويت شود.
وي با اشاره به تجارت دو کشور نيز گفت: امروز سهم تجاري دو کشور بسيار ناچيز و بر پايه کمتر از 100ميليون دلار است که بايد بکوشيم تا اين ظرفيت افزايش يابد.
اين فعال اقتصادي کشور با اشاره به آمادگي ايران درزمينهٔ توزيع کالا در بين کشورهاي همسايه نيز اظهار کرد: ايران براي توزيع کالا و مواد غذايي در منطقه آمادگي کاملي را دارد ضمن آنکه ظرفيت جمهوري اسلامي ايران درزمينهٔ محصولات غذايي و کشاورزي بسيار بالاست که با راهاندازي شرکتها و برندهاي مشترک، 2بازار مشترک را ميتوانيم به دست آوريم.
وي ادامه داد: امروز اروپا در تحريم اقتصادي با روسيه به سر ميبرد و کالاهاي تجاري شما نميتواند به روسيه صادر شود، اما با ايجاد اين شرکتهاي مشترک تمامي خلع و تحريمهاي بينالمللي از سر اقتصاد دو کشور باز ميشود.
جلال پور افزود: شرايط توليدي در ايران، در 12ماه سال ادامه دارد و بهترين فرصت براي سرمايهگذاري مشترک است، ايران همواره به دنبال روابط اقتصادي پايدار و بلندمدت است.
وي در پايان خاطرنشان کرد: بهزودي هيات هاي تجاري ايراني نيز به کشورهاي اروپايي سفر ميکنند که در صدر تصميمات آنها، راهاندازي شوراهاي اقتصادي مشترک قرارگرفته است تا بخش اعظم مشکلات اقتصادي دوجانبه، برطرف شود.
وظيفه سياستمداران، برطرف ساختن موانع تجارت است
در ادامه يانوش پيرخوچينسکي وزير اقتصاد لهستان، نيز با اشاره به اينکه سياستمداران دربهاي اقتصادي را به روي توليدکنندگان باز ميکنند، اظهار کرد: آمادهسازي شرايط کسبوکار و تجارت، بر عهده سياستمداران است و بايد براي افزايش سطح تجاري دو کشور، تمامي موانع پيش روي فعالان اقتصادي را برطرف کرد.
تاکيد کرد: لهستان اين آمادگي را دارد که ظرف 2سال آينده، ظرفيت روابط تجاري را به 3برابر سطح فعلي افزايش دهد و اين نشانهاي خوب براي افزايش تعاملات اقتصادي است اما بايد توجه داشته باشيم که تأسيس اتاقهاي مشترک بازرگاني نيز ميتواند سرعت دو کشور را در مسير تجاري، افزايش دهد.
وي ادامه داد: پس از ديدار با وزير نفت ايران، اين اراده در بين سياستمداران دو کشور وجود دارد تا با توسعه اقتصادي گام در مسير افزايش سطح تعاملات بين دو کشور برسيم.
وي به دوران جنگ جهاني نيز اشاره داشت و تصريح کرد: لهستان خاطرات گذشته خود را فراموش نميکند، زماني که ايران 120هزار پناهنده لهستاني را پذيرفت و از اين بابت، لهستان خود را بدهکار ايران ميداند که در آن فاجعه، با ما همکاري کرديد.
وزير اقتصاد لهستان با اشاره به امکان جديد پيش روي اقتصاد دو کشور گفت: امروز در نقطه شروع يک رابطه اقتصادي مناسب هستيم که از طرف ما با ورود يک هيات اقتصادي بزرگ همراه شد تا در روابط اقتصادي، توليدکنندگان سهم بسزايي را داشته باشند.
وي تاکيد کرد: زماني سياست خوب و معقول است که سياست به خدمت مردم و اقتصاد درآيد، از طرف دولت و توليدکنندگان قول ميدهم که بهترين استفاده را از اين فرصت داشته باشيم تا ظرفيت اقتصادي دو ظرف را افزايش دهيم.
وي با اشاره به اينکه لهستانيها مانند ايرانيها، اهل تجارت هستند نيز تصريح کرد: ثابت نگهداشتن حجم تجارت دو کشور، گواه تمايل اقتصادي بين دو کشور است که بايد بين دو کشور حفظ شود زيرا مانند ايرانيها معتقديم که بايد در زندگي و تجارت از طرف مقابل، به يک اعتماد متقابل دست پيدا ميکنيم.
وي همچنين به انتقال دانش بين بنگاههاي اقتصادي نيز اشاره داشت و تاکيد کرد: لهستان به ايران اين اجازه را ميدهد تا از سطح دانش خود، بهترين استفاده را ببرد و ما با فراغ بال اين تجربه را در اختيار شما ميگذاريم و هرگز نميخواهيم راههاي اشتباه اقتصاد را يکبار ديگر شما تجربه کنيد.
وي با تاکيد بر اينکه رهبران اقتصاد لهستان، توليدکنندگان هستند، اظهار کرد: در ميان توليدکنندگان ما، افرادي داراي تجربه همکاري با طرف تجاري ايراني را دارد و حفظ روابط تجاري دو کشور، از تمايلات بنگاههاي اقتصادي لهستاني نيز هست.
وي همچنين با اشاره به امضا تفاهمنامه همکاريهاي مشترک اقتصادي گفت: اميدواريم قرارداد امروز به امضا برسد تا در بخشهاي مختلف اقتصادي که به آن اشاره شد، سرمايهگذاريهاي مشترک فعال شود تا بر اساس اعتماد دوجانبه، توليدکنندگان وارد توليد و تجارت شوند.
وي در ادامه با اشاره به راههاي ارتباطي دو کشور نيز افزود: در اواسط سال آينده ميلادي، خط پرواز رفتوبرگشت ورشو-تهران راهاندازي ميشود ضمن آنکه کشتيهاي کانتينر بري ايراني نيز ميتوانند در بنادر لهستان پهلوگيري کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]