واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: نتایج مطالعات نشان می دهند کودکانی که به مدت حداقل 6 ماه فقط از شیر مادر تغذیه میکنند، در برابر بیماری آسم ایمن می شوند.
نقش شیر مادر در پیشگیری از آسم تحقیقات انجام شده در هلند نشان داد که شیر مادر از بیماری آسم در کودکان زیر 4 سال پیشگیری می کند. برای انجام این مطالعه 5638 کودک انتخاب شده و ارتباط بین تغذیه با شیر مادر و بروز علایم بیماری آسم از جمله تنگی نفس، سرفههای خشک، ترشح خلط و ... مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از این بود کودکانی که به مدت حداقل 6 ماه فقط از شیر مادر تغذیه میکنند، در برابر بیماری آسم ایمن می شوند. در واقع خطر ابتلا به بیماری آسم در این کودکان نسبت به کودکانی که شیر خشک می خورند، در 4 سال ابتدایی زندگیشان به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. همچنین مشخص شد که خطر آسم در کودکانی که اصلا شیر مادر نخورده اند، افزایش می یابد. شرح و نتایج این مطالعه در نشریه اروپایی بیماری های تنفسی به چاپ رسیده است.
آسم آسم وضعیتی است که در آن مسیرهای تنفسی تنگ و ملتهب شده و موکوس (ترشحات مخاطی) اضافی ترشح می کنند. این وضعیت می تواند باعث مشکل شدن تنفس، سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس شود. در برخی افراد، آسم تنها یک مشکل کوچک محسوب می شود. اما برای برخی از افراد، آسم می تواند به یک مشکل بزرگ تبدیل شود که مانع انجام فعالیت های روزمره فرد شده و حتی می تواند به حملات کشنده آسم منجر شود. درمانی برای آسم وجود ندارد اما علایم آن قابل کنترل هستند. به دلیل اینکه علایم بیماری آسم با گذشت زمان تغییر می کنند، لازم است با پزشک خود همکاری لازم را داشته باشید تا علایم و نشانه های بیماریتان را به دقت پیگیری نموده و بر حسب نیاز درمان های لازم برای شما بکار گرفته شود.
نشانه های آسم علایم آسم می تواند خفیف یا شدید باشد و از فردی به فرد دیگر کاملاً متغیر می باشد. شما ممکن است تعداد اندکی از حملات آسم را تجربه کنید و تنها در زمان های خاصی علایم آسم را داشته باشید مانند زمان هایی که ورزش می کنید یا اینکه همیشه علایم بیماری را تجربه کنید. علایم و نشانه های آسم عبارتند از: • تنگی نفس • سفتی یا درد قفسه سینه • مشکل در خواب که به دلیل تنگی نفس، سرفه یا خس خس سینه ایجاد می شود. • صدای خس خس یا سوت در زمان بازدم ( خس خس از علایم معمول آسم در کودکان می باشد). • حملات سرفه یا خس خس سینه که با ویروس های تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا شدیدتر می شود.
علایمی که نشان دهنده تشدید بیماری آسم می باشند شامل موارد زیر می باشند: • علایم و نشانه هایی از آسم که شدید بوده و بطور مکرر رخ دهند. • شدیدتر شدن مشکل در تنفس ( این مورد با استفاده از دستگاه پیک فلومتر قابل اندازه گیری است. این دستگاه برای بررسی عملکرد مناسب ریه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع با این دستگاه میتوان حداکثر سرعت جریان هوا در هنگام خروج از ریه ها را اندازه گیری نمود). • نیاز به استفاده مکرر از داروهای استنشاقی سریع اثر برای بهبود سریع علایم
در برخی افراد علایم آسم در برخی شرایط شدیدتر می شود. این شرایط عبارتند از: • آسم ناشی از ورزش. این وضعیت زمانی که هوا سرد و خشک باشد می تواند بدتر شود. • آسم مربوط به شغل. این آسم می تواند به دلیل محرک های موجود در محیط کار مانند بخار، گاز یا گردوخاک های شیمیایی ایجاد شود. • آسم ناشی از آلرژی. این نوع آسم در اثر آلرژن های خاص مانند آلرژن های مربوط به حیوانات خانگی، سوسک یا گرده گل ها ایجاد می شود.
علت آسم دلیل این که برخی افراد مبتلا به آسم می شوند اما افراد دیگر به این بیماری مبتلا نمی شوند مشخص نیست اما احتمالاً ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی در ابتلا به این بیماری نقش دارند. تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ
1394/07/03
###12##12###
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]