واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۵۲ب.ظ)
معرفي حوزههاي برتر مناطق آزاد براي سرمايهگذاري با اهميت است موج - سرمايهگذاري در مناطق آزاد ايران با توجه به قابليتها و زيرساختهاي مطلوب داراي مزيتهاي فراواني است، از همين منظر معرفي حوزههاي برتر براي سرمايهگذاري از اهميت برخوردار است.
به گزارش خبرگزاري موج، اکبر ترکان، دستيار ارشد رئيس جمهوري و دبير شوراي عالي مناطق آزاد، در نشست مشترک دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي با هيأت اقتصادي فرانسه با اشاره به فرصتهاي سرمايهگذاري در مناطق آزاد گفت: به دليل تحريمهاي چند سال اخير فاصلهاي ميان همکاريهاي بينالمللي ايران با قدرتهاي جهاني افتاده است و نياز به بازبيني و آشنايي مجدد با فرصتهاي سرمايهگذاري در بازار ايران وجود دارد. بنابراين، صنعتگران، تاجران و بنگاههاي بزرگ اقتصادي ايران را بايد بشناسند.
وي با بيان اينکه در شرايط جديد بايد زمينههايي که در آن به همکاري با کشورهاي خارجي نياز وجود دارد شناسايي و معرفي شوند، اظهار کرد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي، زيرساختهاي خوبي در ايران احداث شد.
ترکان با اشاره به مأموريتها و مزيتهاي سرمايهگذاري در مناطق ۷ گانه آزاد ايران گفت: اروند نزديکترين نقطه به مرکز نفتي ايران و عراق است و مهمترين توليدکننده محصولات نفتي محسوب ميشود، کيش ميتواند پشتيباني شرکتها و مراکز نفتي باشد و مهمترين نقطه لجستيکي صنعت نفت در درياست.
وي ادامه داد: منطقه آزاد قشم مهمترين منطقه در توليد گاز، نفت و پتروشيمي است. همچنين منطقه آزاد چابهار دروازه ورود به حوزه شرقي است و اين منطقه به اقيانوس هند پيوسته است که ميتواند مزيتهاي خوبي براي سرمايهگذاري داشته باشد. منطقه آزاد ماکو مهمترين بازار همکاري با ترکيه است. همچنين ارس مهمترين بازار همکاري با قفقاز محسوب ميشود. منطقه آزاد انزلي نيز مهمترين بازار براي روسيه است و روسيه نياز به يک پشتيبان در ايران دارد که منطقه آزاد انزلي ميتواند در سختترين شرايط، پشتيباني روسيه را انجام دهد.
دبير شوراي عالي مناطق آزاد با اشاره به اينکه وجود اين زيرساختها هزينه سرمايهگذاران را براي سرمايهگذاري در پروژههاي مختلف کاهش ميدهد، گفت: اين زيرساختها در شقوق حملونقل ميتواند سرمايهگذاري را تسهيل کند.
ترکان با تأکيد بر اينکه ايران در ۵ رشته حائز جايگاه برتر بينالمللي است گفت: کشورمان در حوزههاي پتروشيمي، صنعت خودرو، برق، فولاد و سيمان حائز رتبههاي جهاني و مزيتهاي فوقالعادهاي است.
مشاور عالي رئيسجمهوري با بيان اين که صنعت پتروشيمي کشورمان ظرفيت توليد ۶۰ ميليون تن محصولات پتروشيمي را دارد، گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد محصولات پتروشيمي به خارج از کشور صادر ميشوند و به طور عمده خوراک پتروشيمي ايران از گاز طبيعي تأمين ميشود و کشورمان داراي نخستين و بزرگترين ذخيره گاز طبيعي جهان است.
ترکان با توجه به زيرساختهاي ايران ادامه داد: در حال حاضر ۵۶ فرودگاه در کشور ما فعال است که از اين تعداد ۱۱ فرودگاه بينالمللي هستند. همچنين شبکه راههاي اصلي و فرعي در ايران به ۱۱۰ هزار کيلومتر ميرسد که راههاي روستايي شامل آن نميشوند. همچنين در حال حاضر ۱۰ هزار کيلومتر شبکه راهآهن وجود دارد که دوسوم آن پس از انقلاب سرمايهگذاري و ساخته شدهاند.
وي ادامه داد: همچنين ظرفيت بنادر ايران ۲۵۰ ميليون تن است که بزرگترين بندر کشورمان بندر شهيد رجايي در بندرعباس و بندر امام در شمال خليجفارس است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]