تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداى والا مى فرمايد: وقتى بنده من كار نيكى اراده كند و نكند آن را يك كار نيك براى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851536568




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیمه، حلقه مفقوده مدیریت اعتیاد در کشور


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


بیمه، حلقه مفقوده مدیریت اعتیاد در کشور وبلاگ > دیلمی‌زاده، عباس - کل منابع مالی درمان اعتیاد باید توسط شرکت‌های بیمه پرداخت شود. دولت به‌هیچ‌عنوان حتی یک ریال نباید بابت درمان حتی معتاد بی‌بضاعت یا برنامه‌های کاهش آسیب هزینه کند. دولت باید بودجه‌اش را به سمت برنامه‌های کلان و فراهم کردن زیرساخت‌ها ببرد؛ اما ببینیم چطور می‌شود بودجه لازم برای درمان و کاهش آسیب را تهیه کرد؟

گفته می‌شود که درصد شیوع اعتیاد در ایران حدود 2.65 درصد است، فرض بگیریم که بیشتر باشد مثلاً 4 درصد باشد و این به معنای آن است که احتمال دارد از هر صد نفری که متولد می‌شوند، 4 نفرشان تا پایان عمرشان معتاد شوند؛ بنابراین یک شرکت بیمه یا بنگاه اقتصادی که می‌خواهد هزینه‌های کل درمان اعتیاد را پوشش دهد با ریسکی معادل 4 درصد روبرو است. همچنین باید به این نکته هم توجه کنیم که هزینه درمان معتاد برای یک دوره چقدر است؟ فرض بگیریم N تومان باشد. اگر این N تومان را در 4 درصد ضرب کنیم، عددی به دست می‌آید که شرکت بیمه در صورت قرار دادن درمان و کاهش آسیب در بیمه پایه ضرر خواهد کرد و این عدد ریسک خدمات بیمه به ازای هر نفر است مثلاً اگر هزینه یک دوره درمان دو میلیون تومان باشد و ریسک اعتیاد 4 درصد شرکت بیمه برای بیمه کردن هر ایرانی بیمه شده با ریسک 80 هزار تومان مواجه است و برای تأمین این ریسک باید این پول که عدد بزرگی هم نیست در طول عمر از هر ایرانی دریافت کند تا ضرر نکند و هر زمان که یک ایرانی معتاد شد دو میلیون تومان برای او هزینه کند. عدد 80 هزار تومان عددی است که هر ایرانی باید در طول عمر خود به شرکت بیمه بپردازد اگر طول عمر را 70 سال بگیریم و طول پرداخت حق بیمه را 30 سال، ماهیانه عدد کمی خواهد بود که بر تعرفه‌های بیمه افزوده خواهد شد. اگر هر فرد ایرانی در طول دوران پرداخت حق بیمه این عدد را بپردازد، شرکت بیمه ضرر نخواهد کرد و با گرفتن این مبلغ از مردم کل هزینه‌های بیمه اعتیاد را می‌تواند پوشش دهد. می‌بینیم که این مبلغ ناچیزی است که می‌تواند در تعرفه‌های بیمه گنجانده شود و در سبد خانوار قرار گیرد اما به ازای آن اعتیاد هم مانند همه بیماری‌های دیگر تحت پوشش هزینه‌های پایه درمان خواهد بود و در این صورت معتاد چه پولدار باشد چه بی‌پول و چه کارتن‌خواب، هزینه آن از طریق شرکت بیمه پرداخت می‌شود. شرکت بیمه هم به ازای هر معتاد در بخش‌های مختلف کاهش آسیب، درمان نگهدارنده و درمان‌های دیگر این مبلغ را سالیانه هزینه می‌کند. خب ممکن است بگویید که شرکت بیمه می‌خواهد سود هم بکند. برای سودآور بودن هم دو راهکار وجود دارد یکی اینکه پولی را که آرام‌آرام و به‌مرورزمان از مردم می‌گیرد سرمایه‌گذاری کند و از سود سالیانه آن نفع اقتصادی ببرد یا اینکه تعرفه بیمه‌ای را که مردم می‌پردازند اندکی بیشتر کند. این مدل اقتصادی می‌تواند مملکت را از وضعیت فعلی اعتیاد، مشکل نظارت، مشکل معتادان بی‌بضاعت، هزینه‌های برنامه‌های کاهش آسیب و غیره نجات بدهد.
اما من اگر مدیرعامل یک شرکت بیمه بزرگ بودم کار دیگری هم انجام می‌دادم برای اینکه منافع اقتصادی خودم را تأمین کنم تلاش می‌کردم که نرخ شیوع و بروز اعتیاد را پایین‌تر ببرم چون هر چه تعداد افرادی که معتاد می‌شوند کمتر باشد، من هزینه کمتری می‌کنم و سود بیشتری می‌برم؛ بنابراین در حوزه پیشگیری از اعتیاد سرمایه‌گذاری کلانی می‌کردم که در درازمدت سود بیشتری نصیبم شود. کافی است محاسبه کنیم اگر ده درصد درآمد تعرفه‌ها را روی برنامه‌های اثربخش پیشگیری سرمایه‌گذاری کنیم در درازمدت چه میزان نرخ بروز کاهش می‌یابد، قطعاً به نتایج خوبی خواهیم رسید. این یک مدل اقتصادی، اجتماعی برگرفته از سیستم‌هاست. چون هر چه افراد کمتر معتاد شوند، من غرامت کمتری می‌پردازم. این مدل اقتصادی برای کشور ما مقرون‌به‌صرفه است شاید برای یک کشور دیگر صرفه اقتصادی نداشته باشد به همین دلیل هم باشد که این هزینه از طریق بودجه‌های رفاه اجتماعی تأمین می‌شود؛ اما در ایران این مدل کاملاً اقتصادی است. امیدوارم شرکت‌های بیمه به این فکر بیفتند و از این مدل اقتصادی استفاده کنند.
وقتی‌که من به‌عنوان یک معتاد، سال‌ها هزینه بیمه را پرداخت کرده‌ام شرکت بیمه اول موظف است برنامه‌های کاهش آسیب و برنامه‌های درمان را برای من راه بیندازد اما اگر من هم وارد درمان اجباری شدم باز چون دفترچه بیمه دارم، شرکت بیمه باید هزینه آن را به سیستم درمان‌کننده پرداخت کند فرقی هم نمی‌کند که مرکز درمانی چه مدلی باشد، کافی است طرف قرارداد بیمه باشد. این یک مدل اقتصادی، اجتماعی برای هزینه‌های درمان اعتیاد است. ببینید خیلی ساده می‌گوییم که سال‌ها است دولت می‌گوید که ما به‌تنهایی نمی‌توانیم مشکل اعتیاد را حل کنیم و مردم باید کمک کنند من هم این را قبول دارم اما مردم اگر قرار است کمک کنند باید در همه‌چیز کمک کنند یک بخش آن سرمایه‌گذاری روی بیمه است که هزینه‌های پیشگیری و درمان را تواما تأمین خواهد کرد. ما برای حل مشکل اعتیاد به پول احتیاج داریم. مشکل اساسی ما پول و بودجه ناکافی است. برای حل مشکل اقتصادی هم نمی‌توانیم به بودجه‌های دولتی و بودجه‌های بین‌المللی متکی باشیم، مردم باید سهم خودشان را بپردازند چراکه اگر فردی در جامعه ما معتاد شد خود فرد، خانواده و جامعه همه باهم نقش داشته‌اند بنابراین همه مردم از روز اول سهم خودشان را به شکل حق بیمه که درصد کوچکی خواهد بود، پرداخت می‌کنند. شرکت بیمه هم موظف است زمانی که من دچار مشکل شدم هزینه‌های من را پوشش بدهد. برای اینکه من معتاد نشوم شرکت بیمه باید روی برنامه‌های موفق پیشگیری سرمایه‌گذاری کند چون سود بیشتری از معتاد نشدن من خواهد برد و شیوع را کنترل می‌کند. در این مدل، شرکت بیمه‌ای که هزینه درمان را می‌پردازد بر درمان معتاد و سیستم درمانی او نظارت خواهد کرد تا مطمئن شود که درست به فرد معتاد خدمت‌رسانی می‌شود و اطمینان حاصل کند که هزینه‌ای که می‌کند بی‌ثمر نیست. شرکت بیمه در این شرایط مرجع مناسبی خواهد بود که به همه ابهامات نظارت داشته باشد ای‌کاش بیمه ما خصوصی بود و شرکت‌های بیمه خصوصی زیادی وجود داشتند که می‌توانستند در این زمینه وارد عمل شوند. البته در شرایط فعلی هم با همین نظام بیمه‌ای کشور امکان اجرایی شدن این مدل اقتصادی وجود دارد. من فکر می‌کنم اگر این مدل اقتصادی در کشور اجرایی شود، حداکثر تا 10 سال آینده شاهد اتفاقات خوبی در حوزه اعتیاد کشور خواهیم بود. در چنین شرایطی دولت هم از بابت تأمین هزینه‌های درمان و کاهش آسیب خیالش راحت می‌شود و می‌تواند بودجه‌های خود را صرف کارهای زیربنایی و توسعه زیرساخت‌ها کند. بودجه‌ای هم که ستاد مبارزه با مواد مخدر در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌داد، می‌تواند صرف زیر ساختارهای درمانی و تربیت متخصص و کارشناس حوزه اعتیاد شود با این روش هم نیروهای متخصصی در حوزه درمان اعتیاد در کشور خواهیم داشت و زیرساخت‌های علمی و پژوهشی تقویت می‌شود و هم زیرساخت‌های دیگر توسعه می‌یابند. به نظرم اشتباه است که دولت میلیاردها تومان برای درمان اعتیاد و خدمات کاهش آسیب هزینه کند. این وظیفه شرکت‌های بیمه است که با همکاری مردم در این حوزه هزینه کنند.
شرکتی که هزینه درمان را می‌دهد بر روند درمان هم نظارت خواهد کرد مثلاً سؤال می‌کند آیا این مدل درمان که برای من صورت هزینه‌اش را فرستادی مناسب این بیمار بوده است؟ آیا بیماری که شرکت هزینه‌اش را پرداخت کرده از کیفیت مناسب خدمات درمان مناسب برخوردار بوده است؟ آیا با این میزان دوز دارو که هزینه‌اش را بیمه پرداخت می‌کند درست بوده و ... قانون هم صراحتاً اعلام کرده درمان اعتیاد می‌بایست در خدمات بیمه پایه گنجانده شود و شرایط را برای اجرای آن فراهم کرده است. صنعت بیمه کمک بزرگی است که می‌توان بر اساس الگوهای مهندسی مدل‌های سیستم‌های اجتماعی، اقتصادی برای بخش‌های مختلف سلامت از آن بهره گرفت.

کلید واژه ها: ترک اعتیاد - هزینه‌های درمان - پیشگیری از اعتیاد - سرانه درمان - درمان - اعتیاد -




چهارشنبه 1 مهر 1394 - 13:33:34





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن