واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۴ (۹:۳۸ق.ظ)
اشتغال زنان در کشور شرايط مناسبي ندارد موج - هم اکنون اشتغال زنان در کشور در شرايط مناسبي نيست و براي زنان جوان به مراتب نامناسبتر است، به طوري که نرخ بيکاري زنان 15 تا 24 ساله در کشور بيش از 40 درصد است.
به گزارش خبرگزاري موج، نرخ بيکاري زنان در 20 استان کشور بيش از 20 درصد و فقط در 11 استان زير 20 درصد است. استانهاي فارس و مازندران با 37.8 و 31.8 درصد داراي بالاترين نرخ بيکاري زنان در کشور هستند.
نتايج نشان ميدهد، نرخ بيکاري زنان در استان کهگيلويه و بويراحمد 82.8 درصد است و اين نرخ براي استانهاي البرز 70.5، ايلام 68.7 درصد، مرکزي 66.3، مازندران 65.6 و چهارمحال و بختياري 62.3 درصد است.
ارقام ياد شده نشان ميدهد که زنان جوان در استانهاي کشور در جستجوي کار، اما؛ ناکام از يافتن شغل هستند.
دو استان فارس و مازندران که داراي نرخ بيکاري بيش از 30 درصد براي زنان و نرخ بيکاري زنان جوان به ترتيب 51.3 و 65.6 درصد هستند هر دو به دلايل خاصي از استانهاي برگزيده کشور هستند.
استان فارس که ظرفيتهاي بالايي در حوزههاي صنعتي، کشاورزي و قابليتهاي تاريخي و فرهنگي دارد و استان مازندران که استاني توانمندي در بخش کشاورزي و موقعيت اکو توريستي خاص است، ميتوانند اشتغال بالايي را در حوزههاي ياد شده ايجاد کنند. چنين توانمند در داشتن قابليتها و چنين ناتوان در بهکارگيري نيروي انساني.
مسائل اشتغال زنان طي سالهاي جاري نه فقط بهبود نيافته، بلکه به مراتب بدتر شده و در چنين شرايطي که حضور زنان کمرنگ است ترديدي نيست که از مسير توسعه همواره فاصله ميگيريم.
چه بسيار از حضور زنان در عرصههاي مختلف اقتصاد سخن گفته ميشود، اما؛ در عمل آنچه با ما حرف ميزند بالا بودن نرخ بيکاري زنان و نامتعارف بودن نرخ بيکاري زنان جوان در کشور است.
زماني که زنان در عرصههاي مختلف اقتصادي حضور نداشته باشند پاي توسعه لنگان است و چنين پايي راه بهجايي نخواهد برد.
در حالي که نميتوان انکار کرد که حمايت از مشاغل خانگي در جهت اشتغال به ويژه اشتغال زنان است، اما؛ عرصههاي اجتماعي نشان ميدهد که زنان دانش آموخته ايراني به فرصتهاي شغلي فراتر از اين موارد نياز دارند.
هم اکنون دختران جوان ايراني در گروههاي گردشگري ايراني که به ترکيه ميروند به عنوان راهنماي تور حضوري فعال دارند. بهراستي اگر صنعت گردشگري در کشور رونق گيرد چنين پتانسيلي در خدمت کشور نخواهد بود؟
توسعه صنعتي ميتواند اشتغال بالايي را در کشور رقم بزند که در کنار آن بخش خدمات واقعي رونق مييابد. بخش خدمات غير دلالي بستر مناسبي براي ايجاد اشتغال براي زنان است.
بخش کشاورزي از جمله بخشهاي اقتصادي است که زنان حضور فعالي در آن دارند. رونق اين بخش و در کنار آن صنايع جانبي ميتواند فرصتهاي شغلي زيادي را در کشور رقم بزند.
و بخش خدمات که هم اکنون بيشترين سهم را به لحاظ اشتغال دارد (47.9 درصد) آيا توان ايجاد اشتغال بيشتر براي زنان دانش آموخته در حوزههاي گوناگون را براي زنان را ندارد؟
بيکاري به معناي بيپولي، بيهويتي اجتماعي و سرخوردگي است که جو نااميدي را براي کارجويان رقم ميزند و اين در حالي است که اشتغال براي زنان به غير از دستيابي به هويت اجتماعي، دسترسي به منابع مالي را نيز شامل ميشود.
زنان چه ازدواج کرده و چه مجرد نياز به تأمين مالي دارند. شرايط اقتصادي در حال حاضر به گونهاي است که در خانواده نياز است که دو نفر کار کنند و در صورتي که زني ازدواج نکرده باشد بيش از هر چيزي به تأمين مالي نياز دارد.
دو سال از مسووليت دولت تدبير و اميد گذشته است و مردم در انتظار بهبود شرايط نامطلوب تحميلي گذشته هستند. وضعيت بيکاري در کشور هشدار دهنده است. جمعيت بيکاري که هر روز بر آن افزوده ميشود نميتواند پيام خوبي به دنبال داشته باشد.
جمعيت کشور در دهه 60 با رشد 3.9 درصدي مواجه بود. تبعات اين رشد هنوز در اقتصاد کشور مشهود است. جمعيت جواني که دهه 60 به دنيا آمدهاند، شغل و مسکن ميخواهند، اما؛ متأسفانه برنامه ريزان اجتماعي چنين روزهايي را پيشبيني نميکردند.
در شرايط کنوني اقتصاد کشور با نيروي جواني مواجه است که در پي يافتن شغل و تثبيت هويت اجتماعي است اگر نتوانيم به نيازهاي واقعي آنان و همچنين جمعيتي که بهزودي از دانشگاههاي کشور راهي بازار کار خواهند شد پاسخ بدهيم، بايد در انتظار روزهاي جانکاه ديگري بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]