واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 3 قهرماني و ديگر هيچ!
شانزدهمين دوره مسابقات بسكتبال جام ملتهاي آسيا در حالي از امروز در چين آغاز ميشود كه تيم ملي كشورمان درصدد كسب چهارمين قهرماني و همچنين به دست آوردن سهميه المپيك است. ايران تاكنون 15 بار در رقابتهاي قهرماني آسيا شركت كرده كه درسالهاي 2007، 2009 و 2013 توانسته عنوان قهرماني را كسب كند.
نویسنده : وحيد صابري
شانزدهمين دوره مسابقات بسكتبال جام ملتهاي آسيا در حالي از امروز در چين آغاز ميشود كه تيم ملي كشورمان درصدد كسب چهارمين قهرماني و همچنين به دست آوردن سهميه المپيك است. ايران تاكنون 15 بار در رقابتهاي قهرماني آسيا شركت كرده كه درسالهاي 2007، 2009 و 2013 توانسته عنوان قهرماني را كسب كند.
نكته جالب اينكه ايران در طول اين 16 دوره يا قهرمان شده و در غير اين صورت عنوان قابل توجهي به دست نياورده است. اولين دورهاي كه ايران در اين رقابتها شركت كرد به سال ۱۹۷۳ در فيليپين برميگردد كه پنجم شد و فيليپين به قهرماني رسيد. از آن پس تيم ملي كشورمان طي سالهاي ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۱ هيچگاه نتوانست مقام قابل توجهي كسب كند تا اينكه سال ۱۹۹۳ در جام ملتهاي اندونزي بسكتبال ايران با رشدي چشمگير مقام چهارمي را بهدست آورد. اين نخستين بار در تاريخ بسكتبال بود كه ايران راهي مرحله نيمهنهايي ميشد و در مكان چهارم آسيا ايستاد.
هر چند به نظر ميرسيد اين عنوان چهارمي بسكتبال ايران را به جمع بزرگان آسيا نزديك كند اما در سالهاي بعد افت چشمگير بسكتبال تنها عنوانهاي دهمي و هشتمي دورههاي بعد را در پي داشت. سال 2003 را بايد سال فرار بسكتبال ايران به سوي موفقيت عنوان كرد. در اين سال تيم ملي بسكتبال كشورمان با تركيب داوري، مهدي كامراني، ايمان زندي، كرم احمديان، پويا تاجيك، حامد آفاق، صمد نيكخواهبهرامي، سامان ويسي، بهزاد افرادي، جابر روزبهاني، حامد سهرابنژاد و مهدي عسگرنژاد در مسابقات به ميزباني چين شركت كرد و عنوان پنجمي را به دست آورد تا نسل طلايي ايراني شروعي خوب داشته باشد. در سال 2005 كه دوحه قطر ميزبان رقابتهاي قهرماني آسيا بود تيم ملي بسكتبال كشورمان با افتي نه چندان زياد به مقام ششمي آسيا رسيد.
سال ۲۰۰۷ را بايد نقطه اوج قدرت ايران دانست. ژاپن ميزبان بيست و چهارمين دوره مسابقات بود و «رايكو ترومن» هدايت تيم ملي ايران را برعهده داشت. ايران در اين دوره با كسب پيروزي بر لبنان در ديدار نهايي رقابتها به نخستين قهرماني خود در قاره كهن رسيد و راهي المپيك 2008 پكن شد. مرحوم آيدين نيكخواهبهرامي در اين رقابتها عملكرد درخشاني داشت. سال ۲۰۰۹ تيم ملي بسكتبال ايران كه خود را براي جام جهاني 2010 تركيه آماده ميكرد با هدايت «وسلين ماتيچ» راهي مسابقات شد. شاگردان ماتيچ كه تا فينال همه حريفان را شكست داده بودند در فينال برابر ميزبان رقابتها، چين قرار گرفتند و با پيروزي برابر اين تيم براي دومين بار قهرمان آسيا شدند.
تيم ملي ايران كه در سال 2011 خود را در اوج ميديد و براي المپيك لندن آماده ميشد انتظار ميرفت بازيهاي خوبي انجام دهد. شاگردان ماتيچ مسابقات را با قدرت آغاز كردند اما در مرحله يك چهارم پاياني برابر اردن تن به شكست دادند و به مقام پنجم آسيا رسيدند تا سال 2011 براي ايران تلخ شود. ناكامي دوره قبل باعث شده بود تا مشحون ماتيچ را از تيم كنار بگذارد و بچيروويچ را جايگزين او كند. بازيهاي سال 2014 در فيليپين برگزار ميشد و ايران توانست با مربي اسلوانيايي خود با اقتدار به مقام قهرماني برسد و سهميه جام جهاني را كسب كند تا دوباره اقتدار خود را در آسيا به دست آورد. حالا سال ۲۰۱۵ است و مدافع عنوان قهرماني آماده شده تا در خاك حريف ديرينه خود يعني چين، از قهرمانياش در آسيا دفاع كند و تك سهميه المپيك ريو را بهدست بياورد. پس از اينكه بچيروويچ در بازيهاي آسيايي به مقام نايب قهرماني بسنده كرد فدراسيون تمايلي براي ادامه همكاري با او نداشت و دريك بائرمن هدايت تيم ملي را بر عهده گرفت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]