واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ (۸:۰ق.ظ)
شوري منابع آب عمدهترين پيامد افت سطح سفرههاي زيرزميني ابرکوه است موج- مديرحفاظت و بهرهبرداري منابع شرکت آب منطقهاي يزد گفت: شوري منابع آب عمدهترين پيامد افت سطح سفرههاي زيرزميني در بخش بهمن شهرستان ابرکوه است و وقتي کيفيت آب تغيير کرد جبران آن بسيار مشکل است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)،محمدرضا حکيمي، مدير حفاظت و بهرهبرداري منابع شرکت آب منطقهاي يزد، عمدهترين اثر افت سطح آب زيرزميني در بخش بهمن ابرکوه را تغيير کيفيت آب عنوان کرد و تصريح کرد: مصرف انرژي بيشتر و به وجود آمدن کشاورزي غير اقتصادي، از ديگر اثرات مخرب افت آبهاي زيرزميني است، پس بايد دست به دست هم دهيم و براي حل بحران آب چارهانديشي کنيم.
وي در جلسه همانديشي کشاورزان بخش بهمن که با حضور مسئولان و کارشناسان شرکت آب منطقهاي يزد برگزار شد، گفت: متوسط بارندگي در استان يزد يک سوم بارندگي کشور است و به دليل کمبود بارش، آب سطحي نداشته و تمام نيازها اعم از شرب و کشاورزي از منابع زيرزميني تأمين ميشود.
حکيمي تصريح کرد: سيستم قناتها نيز سيستم پايدار کنترلي بوده و به دليل کمبود بارش و افزايش جمعيت، دولت، مجبور به حفر چاههاي عميق شد.
اين مقام مسوول گفت:در استان 19 دشت وجود دارد که دشت ابرکوه يکي از آنها است و از اين تعداد، 14 دشت ممنوعه و ممنوعه بحراني و مابقي دشتها،دشتهاي آزاد هستند که منطقهاي کويري با آبشور و غير قابل استفاده است.
مدير حفاظت و بهرهبرداري شرکت آب منطقهاي يزد برداشت آب از سفرههاي زيرزميني را بالاتر از ميزان معمولي عنوان کرد و گفت: اگر چارهانديشي نکنيم،ادامه اين وضع حيات و زندگي ما را به خطر مياندازد و کشاورزان اين مساله را لمس ميکنند.
وي از ديگر مشکلات افت آب سفرههاي زيرزميني را خشک شدن قناتها، کم شدن آبدهي چاهها و نشست زمين برشمرد.
حکيمي چاههاي آب کشاورزي در بخش بهمن را 332 حلقه عنوان کرد و گفت: از اين تعداد، 8 حلقه چاه شرب و 2 حلقه چاه جهت مصارف دامداري و واحدهاي صنعتي کوچک استفاده ميشود.
وي بيشترين مصرف آب در بخش کشاورزي ابرکوه را 95 درصد عنوان کرد و گفت: متأسفانه راندمان آبياري در کشور ما 35 درصد است و راهحل انديشيده شده در استان يزد، راهاندازي سيستم آبياري جديد و تغيير الگوي کشت و رفتن به سمت کشتهاي کم آب خواه است.
مدير حفاظت و بهرهبرداري آب منطقهاي يزد در خصوص دغدغه مسئولين در حل اين معضل گفت: وزارت نيرو طرح احيا و تعادل بخشي منابع آب زيرزميني را در دستور کار قرار داده که در يکفاصله زماني ميتوانيم سفرههاي آب زيرزميني را به تعادل برسانيم که تصويب شده و به تمامي استانها ابلاغ شده است تا اين مساله حل شود.
وي يکي از مهمترين بخش اين طرح را اجراي پروژه نصب کنتورهاي هوشمند با هدف مديريت مصرف آب توسط کشاورز عنوان کرد و گفت: تاکنون در ابرکوه ۴۰۰ قرارداد براي نصب کنتور هوشمند منعقد شده و ۲۶۰ کنتور نيز نصب شده است.
در ادامه دادستان ابرکوه مطرح کرد: به دليل برداشت بيرويه آب در برخي از روستاهاي ابرکوه، فرو چالههايي ايجاد شده که اگر اين روند ادامه يابد و به مناطق مسکوني کشيده شود بسيار خطرناک است.
وي به کمبود آب شرب در روستاي فراغه که قطب زردآلوي کشور است، اشاره کرد و گفت:در حوزه تخلفات آب با خاطيان برخورد بسيار قاطعي صورت ميگيرد؛ چراکه بحث آب بسيار جدي است و اگر دقت نشود جبرانناپذير است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]