واضح آرشیو وب فارسی:ورزش سه: غیاثی: باید داوران را جریمه مالی کنند
رضا غیاثی رئیس سابق کمیته داوران معتقد است برای کم شدن اشتباهات داوری می بایست داوران را جریمه نقدی کنند.
غیاثی به خبرنگار "ورزش سه" گفت: اگر ما می خواهیم اشتباهات داوری کم شود، راهش این نیست که رو دربایستی کنیم و اشتباهات داوران را در جمع اعلام نکنیم. وقتی که او در جمع متوجه مشکلاتش شود به فکر رفع آن می افتد. من می خواهم پیشنهاد کنم در ابتدای فصل از داوران تعهد بگیرند که در صورتی که اشتباه محرزی انجام دادند که باعث تغییر نتیجه شد، جریمه نقدی شوند. این مساله باعث می شود آنها تلاش بیشتری کنند تا از لحاظ بدنی و عملکردی در شرایط بهتری قرار گیرند.
او ادامه داد: شما از من سوال می کنید آیا ممکن است داوران با هم دست به یکی کنند تا نتایج تیمی تغییر کند و یا روی روند بازیکنی تاثیر بگذارد؟ در این مورد باید بگویم یک چنین چیزی در داوری مملکت وجود ندارد. داوران برعلیه تیمی دست به یکی کنند یا به خاطر اینکه بازیکنی را که روی بازیکنی را که مقابل داور ایستاده را کم کنند. من این اشتباهات را صرفا می گذارم پای عدم آمادگی داوران کشور. متاسفانه با وجود اینکه هر ساله سن داوران بالا می رود هیچ آزمایش معاینه چشم و یا سلامت روح و روان انجام نمی شود که ببینیم آیا این داور عینکی شده، از لحاظ بدنی آمادگی دارد یا نه.
وی افزود: البته من با حرف آقای دکتر صیاد موافق نیستم که در یک برنامه زنده تلویزیونی یک جمله قصار گفت که جامعه داوری مان مثل یک سبد سیب گلاب خوش طعم و خوش عطر و خوشمزه است که 2 سیب گندیده هم در آن وجود دارد. من می گویم داوران ما 99.99درصد سالم هستند و احتمال دارد که یک نفر میان آنها ناسالم باشد ولی زمانی که کمیته داوران به خاطر آنکه داوری را از دست ندهد، در ابتدای فصل آزمایشات لازم را از آنها به عمل نمی آورند و تست های آمادگی جسمانی خانم ها را از آنها می گیرند، حالا باید پاسخگوی بدن های ناآماده آنها باشند چون ممکن است داور یک قدم یا یک قدم اینور و آنور سوت دیگری بزنند.
غیاثی با توجه به کلاس های داوری گفت: علاوه بر آزمایشاتی که نام بردم داوران باید با دانش روز داوری آشنا شوند ولی متاسفانه کمیته داوران و دپارتمان داوری زیاد برای خودش نوشابه باز می کند و خودشان را عقل کل می دانند و حتی برای این کلاس ها هم مربی داخلی می گذارند. این در حالی است که آموزش داوران کار حرفه ای و تخصصی است. چطور ممکن است داوری که از آسیا کنار گذاشته به این دلیل که کامپیوتر بلد نیست، انگلیسی اش ضعیف است و فن بیان خوبی ندارد، بخواهد به یک داور بین المللی که در جامجهانی قضاوت کرده تدریس کنند. ما داور بنگلادشی را قبول نداریم و چطور از داوران داخلی استفاده می کنیم.
رئیس سابق کمیته داوران افزود: من رسانه ها را هم در اشتباهات داوری مقصر می دانم چراکه آنها به جای آنکه از کارشناسان باتجربه استفاده کنند، در برنامه هایشان از داوران جوانی که به تازگی بازنشسته شدند، استفاده می کنند. من 8 سال رئیس کمیته داوران بودم ولی هیچ ادعایی در این زمینه ندارم ولی متاسفانه رسانه ها افرادی که دانش درستی ندارد به عنوان کارشناس انتخاب می کنند. من در یک برنامه رادیویی شنیدم که کارشناس می گفت چون این توپ به پشت پای مدافع برخورد کرده و جلوی پای مهاجم افتاده، پس آفساید نیست! این اشخاص رو دربایستی می کنند و حقایق را در مورد اشتباهات داوران اعلام نمی کنند بعد هم اینطور می شود که داور متوجه اشتباهش نمی شود، در صورتی که داوری کار بسیار بزرگی است و کسی که مسوولیت این کار را برعهده می گیرد حتی در مورد پسر، پدر و یا برادرش هم باید حقیقت را بگوید.
16:28 1394/06/30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ورزش سه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]