واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۱۰ب.ظ)
ضرورت رويکرد مديريتي سبد پروژهها در شرکت ملي نفت موج-مديريت سبد طرحها و پروژههاي شرکت ملي نفت ايران با توجه به تعدد طرحها و محدوديتهاي اين شرکت در تأمين منابع مالي ضرورت دارد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، با توجه به تعداد زياد پروژهها و طرحهاي در دست اقدام و محدوديتهاي شرکت ملي نفت ايران در تأمين منابع مالي از طريق بودجههاي مصوب سالانه و ساير منابع در چارچوب قوانين موجود، مديريت سبد طرحها و پروژههاي اين شرکت به منظور افزايش بهرهوري با استفاده از منابع محدود فعلي ضرورت دارد.
مديريت برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت در مقالهاي تحت عنوان«مديريت بهينه سبد طرحهاي سرمايهاي شرکت ملي نفت ايران» به تشريح الزامات بهرهمندي اين شرکت از رويکرد مديريت سبد پروژهها پرداخته و عنوان کرده است: اجرايي شدن اين بسته در گرو ايجاد ساختارهاي تخصصي کارا، حمايت مديران ارشد و آموزش نيروي انساني مربوطه است، اما؛ مديريت سبد پروژهها چيست و چه مزيتهايي، اجراي آن را الزامآور ميکند؟
بر اساس اين مقاله، مديريت سبد پروژهها رويکردي برگرفته از دانش مديريت پروژه است با اين مضمون که در اين سيستم، مديريت بر ترکيبي از پروژهها به منظور دستيابي به اهداف استراتژيک سازمان مدنظر قرار ميگيرد. اجرايي شدن اين رويکرد منافع متعددي به همراه دارد که از جمله آن ميتوان به دستيابي به ارزش جمعي بالاتر و ريسک جمعي پايينتر براي پروژههاي سازمان، ساماندهي سرمايهگذاريها براي افزايش بهرهوري سرمايه، درک جامع از وضع عملکرد و تضمين حسن همجواري بين پروژههاي سازمان اشاره کرد.
به طور کلي رويکرد مديريت سبد پروژهها در دنيا در مدل التزام سود يا التزام بودجه، متناسب با ساختار سازمان اجرايي ميشود که در خصوص شرکت ملي نفت ايران از آنجا که تأمين مالي طرحهاي اين شرکت بر اساس بودجه مصوب سالانه و احکام و قوانين برنامههاي توسعه ۵ ساله و ساير قوانين مشخص است، مديريت سبد پروژهها در مدل التزام بودجه اجرا ميشود که در آن محوريت با بودجه مصوب سازمان و قوانين موضوعه و اهداف استراتژيک تبيين شده در سطح کلان است.
فرايند استقرار نظام مديريت سبد پروژهها شامل ۵ مرحله تشريح وضع پروژهها، تحليل و ارزيابي، اولويتبندي، تضمين پروژهها و منابع سازمان و در نهايت مديريت سبد طرحها و پروژهها است. در تعيين ترکيب سبد پروژهها به اين سوالها پاسخ داده ميشود که چه ترکيبي از پروژهها بهتر ميتواند مأموريتهاي سازمان را محقق کند؟ سهم تأثير هر يک از پروژهها در تحقق اهداف سازماني چقدر است؟ و پارامترهاي ريسکي تأثيرگذار بر انتخاب پروژهها آيا به درستي انتخاب شدهاند؟
بررسيها نشان ميدهد از نظر مدل بلوغ سيستم مديريت سبد پروژهها، شرکت ملي نفت ايران در مرحله گذار از مرحله تولد به مرحله تثبيت است. تلاشهايي طي ۱۰سال گذشته به منظور اجراي سيستم مديريت سبد پروژهها در اين شرکت انجام شده است که از جمله اين اقدامات ميتوان به آموزش کارکنان، خريداري نرمافزار پورتفوليو و تلاش براي بهکارگيري آن، تشکيل کميته تخصيص منابع و اولويتبندي اجراي طرحها و پروژههاي سرمايهاي، انجام مراحل اجرايي پروژههاي نرمافزاري نظير ERP و PMIS و نرمافزارهاي جم و پيشرفت طرحها اشاره کرد؛ البته بايد توجه داشت اين اقدامات تاکنون نتوانسته است آنطور که بايد به اهداف مدنظر در اين زمينه منجر شود. بيترديد اجرايي شدن اين بسته در گرو ايجاد ساختارهاي تخصصي کارا، حمايت مديران ارشد و آموزش نيروي انساني مربوطه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]