واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۵۷ق.ظ)
هشدار درباره خطرات وقوع زلزله احتمالي در تهران/زلزله در پايتخت فاجعه بينالمللي خواهد بود موج - رئيس سازمان رئيس سازمان مديريت بحران کشور با اشاره به ساختوسازهاي روي گسل گفت: روي گسل خانه ميسازيم و انتظار داريم در موقع زلزله اتفاقي بحران کشور درباره خطرات وقوع زلزله احتمالي در تهران هشدار داد.
به گزارش خبرگزاري موج، صبح امروز نشست تخصصي زلزله تهران با حضور محمدشکرچي زاده، رئيس مرکز تحقيقات راه و مسکن و شهرسازي وزارت راه، اسماعيل نجار، رئيس سازمان مديريت بحران کشور، قريشي، عضو هيات علمي پژوهشکده علوم زمين سازمان زمينشناسي، بيت اللهي، مدير بخش زلزلهشناسي مرکز تحقيقات راه و مسکن شهرسازي، عباس استاد تقي زاده، قائممقام سازمان مديريت بحران تهران، علي مرادي، رئيس مرکز لرزهنگاري کشور و مهندس فرزانگان، مدير بخش شتابنگاري مرکز تحقيقات راه و مسکن شهرسازي، برگزار شد.
در ابتداي اين نشست اسماعيل نجار با بيان اين که زلزله در پايتخت فاجعه بينالمللي خواهد بود، اظهار داشت: اگر خداي ناکرده زلزلهاي در تهران رخ دهد با حجم عظيم جمعيت امنيت ملي به مخاطره خواهد افتاد.
وي ساختوسازهاي موجود، بافت فرسوده، وضعيت امداد و نجات را مورد توجه قرار داد و گفت: آيا براي يک حادثه بينالمللي در پايتخت فکر کردهايم؟ نيروهاي امداد و نجات براي امدادرساني چه وضعيتي دارند؟ آيا مسيرها براي آنها باز است؟ اگر توجه کنيد يک بارندگي جزيي در تهران ترافيک سنگيني ايجاد ميکند حال تصور کنيد زلزلهاي در تهران بيايد واقعا امدادرساني سخت و طاقتفرسا خواهد بود.
نجار گفت: بايد هماهنگي ويژهاي با نيروهاي مسلح داشته باشيم و پدهاي هليکوپتر در نقاط مختلف تهران شناسايي شود.
معاون وزير کشور با بيان اين که آموزشهاي ويژه مديريت بحران در زلزله و بحرانهاي ديگر به مردم و مسوولين بايد انجام شود، افزود: اولين امدادگران خود مردم هستند. تهران مرکز سياسي کشور بوده و حساسيت ويژهاي دارد، پس اين نگراني يک حق است که مردم و مسوولين بايد داشته باشند.
نجار با تأکيد بر اين که نگاه فرابخشي بايد در همه ارگانهاي مسوول وجود داشته باشد، گفت: امکانات و اقداماتي براي زمان بحران زلزله وجود دارد، اما؛ براي کلانشهر تهران کافي نيست ممکن است زماني هم وجود نداشته باشد و هرلحظه امکان دارد زلزلهاي بزرگ در تهران رخ دهد و اين تنها يک حدس و گمان است.
رئيس سازمان مديريت بحران کشور گفت: بايد مانورهاي گستردهاي براي مديران و مردم برگزار شود و دولت بايد توجه ويژهاي کند که متأسفانه باور به بحران و حادثه در کشور وجود ندارد.
وي در ادامه به حادثه اخير سيل در روستاي توچال قيام دشت اشاره کرد و گفت: حجم عظيم سيل ديوارهاي خشتي که دو طرف رودخانه را تصرف کرده است تخريب نکرده، اما؛ اتومبيلهاي اطراف خود را با خود برده است و بسياري از هموطنان جان خود را از دست دادهاند.
معاون وزير کشور به زلزلههاي بالاي ۴ ريشتر در کشور اشاره کرد و افزود: در سال ۱۷۳ زلزله بالاي ۴ ريشتر در کشور رخ ميدهد و به تعبيري ديگر ما هر دو روز در کشور يک زلزله بالاي ۴ ريشتر داريم. از طرفي ايجاد نگراني براي مردم بار رواني خواهد داشت که به مراتب ممکن است تخريبي بيشتر از زلزله داشته باشد.
نجار اظهار داشت: برخي ميگويند هشدارهايي که براي سيل ميدهيد و اعلام وضعيت ميکنيد برخي مواقع رخ نميدهد و ممکن است شما چوپان دروغگو نسبت داده شويد، چراکه؛ مردم در هشدار بعدي به آن توجه نميکند.
نجار نظارت بر ساختوسازها، نيروي کار ماهر، استاندارد ساخت، را يکي از مهمترين موضوعات در مقاومسازي ساختمانها دانست و گفت: نظارت بايد تبديل به يک شغل شود و همه مسوولين هم بايد بر آن نظارت کنند. وضعيت مناسبي در نظارت بر ساختمان نداريم و عمده کارگرهاي ساختمان افغاني هستند که هيچ آموزشي نديدهاند و سوال اين است که فني و حرفهاي چه ميزان کارگر ماهر آموزش داده است؟
وي همچنين به تخريب سه ساختمان در زيرآب اشاره کرد و گفت: آزمايشگاههاي خاک و زمين چه قدر فعال هستند؟
معاون وزير کشور اضافه کرد: بخش خصوصي چه قدر تلاش ميکند ما بارها گفتهايم که براي دادن اعتبار به بخش خصوصي آمادهايم.
روي گسل خانه ميسازيم و انتظار داريم در موقع زلزله اتفاقي نيفتد
رئيس سازمان مديريت بحران کشور با اشاره به ساختوسازهاي روي گسل گفت: روي گسل خانه ميسازيم و انتظار داريم در موقع زلزله اتفاقي نيفتد و شهروندي هم جان خود را از دست ندهد، در همه مراحل بحران حلقههاي مفقودهاي وجود دارد که وصل اين حلقهها هنر ما است.
وي همچنين بيمه و اهميت آن در مواقع حادثه را مورد توجه قرار داد و گفت: بيمه بخشي از نظارت را تکميل، نگراني مردم را کم و هزينه دولت را کاهش ميدهد در حالي که در مواردي خود را کنار ميکشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]