واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۰ب.ظ)
ايجاد سازماني کارفرمايي و نظارتي بر نحوه اجراي طرحهاي ذيل بند «ق» موج - شرکت ملي نفت ايران بر آن است با ايجاد سازماني کارفرمايي و نظارتي، نحوه اجراي طرحهاي ذيل بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ را با دقت و جامعيت، پايشگري، بررسي و پيگيري کند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، معاون بررسي، امکانسنجي اقتصادي و مالي طرحهاي برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران، با اعلام اين خبر افزود: طرح تشکيل اين سازمان به معاونت منابع انساني وزارت نفت ارسال شده است و در صورت تصويب وتاييد مفاد آن، سازمان تشکيل ميشود.
مشتاقعلي گوهري با اشاره به امضاي قراردادهاي بيع متقابل طرح توسعه جامع و يکپارچه ميدانهاي نفتي غرب کارون در استان خوزستان، درباره تکميل فازهاي باقيمانده پارس جنوبي و احداث خطوط لوله سراسري ۶ و ۹ و ۱۱ گاز در استان بوشهر ميان شرکت ملي نفت ايران و شرکتهاي سرمايهگذار طي هفته گذشته، توضيح داد: اين سازمان نظارتي در صورت شکلگيري، متولي نظارت بر اجراي قراردادها و نيز پايش هاي مالي و اقتصادي طرحها ميشود.
وي گفت: از آنجا که مدت قراردادها با احتساب دورههاي بازپرداخت، ۵ تا ۷ سال پيشبيني شده است، سازمان پروژهاي مدنظر به صورت موقت تشکيل ميشود و با پايان اجراي پروژههاي عنوان شده، خودبهخود منحل خواهد شد.
گوهري افزود: اين سازمان نظارتي در مديريت برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران تشکيل ميشود و تحت نظارت اين مديريت فعاليت ميکند.
در نشست اخيري که با حضور مدير عامل شرکت ملي نفت ايران، مديران برنامهريزي تلفيقي، امور مالي، امور حقوقي، معاونت سرمايهگذاري اين شرکت، کارشناسان ذيربط و مديران عامل شرکتهاي نفت و گاز پارس و مهندسي و توسعه نفت برگزار شد، قراردادهاي بيع متقابل طرح توسعه جامع و يکپارچه ميدانهاي نفتي غرب کارون، تکميل فازهاي باقيمانده پارس جنوبي و احداث خطوط لوله سراسري ۶ و ۹ و ۱۱ گاز ميان شرکت ملي نفت ايران و شرکتهاي سرمايهگذار به امضا رسيد و مفاد اين قراردادها در حوزههاي مالي، حقوقي، اجرايي، برنامهريزي، سرمايهگذاري و سازوکار بازپرداخت تعهدات و پيوستهاي مربوطه مورد بررسي و مطالعه قرار گرفت.
ارزش خالص مجموع قراردادهاي امضا شده، در حدود ۴۴ ميليارد دلار است و سرمايهگذاري در اين طرحها در راستاي مفاد بند (ق) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور و ماده (۱۲) قانون رفع موانع توليد رقابتپذير و ارتقاي نظام مالي کشور انجام ميشود.
سرمايهگذاران اين طرحها از شرکتهاي زيرمجموعه صندوقهاي بازنشستگي، پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت و گروه سرمايهگذاري اين صنعت هستند و مدت قراردادها با احتساب دورههاي بازپرداخت، ۵ تا ۷ سال پيشبيني شده است.
بر اين اساس، مقرر است بازپرداخت تعهدات سرمايهگذاري از محل محصولات توليدي ميدانهاي نفتي و گازي و ميزان صرفهجويي ناشي از جايگزيني گاز طبيعي با فرآوردههاي ميان تقطير نفتي تأمين شود و بخشي از سرمايه اوليه براي هزينههاي سرمايهگذاري و تأمين مالي اين طرحها به مبلغ ۶ ميليارد دلار از محل اعتبارات و تسهيلات صندوق توسعه ملي و با مجوز شوراي اقتصاد پرداخت شود.
با اجرا و تکميل اين طرحها روزانه ۵۵۰ هزار بشکه نفت خام، ۷۱۰ هزار بشکه ميعانات گازي و ۴۳۰ ميليون مترمکعب گاز سبک شيرين و سالانه ۶, ۸ ميليون تن گاز مايع، ۶.۵ ميليون تن اتان و ۱.۳ ميليون تن گوگرد به ظرفيت توليد کشور اضافه خواهد شد و ارزش سالانه محصولات توليدي با احتساب قيمتهاي روز، به حدود ۵۰ ميليارد دلار ميرسد.
در اجراي اين طرحها، حدود ۳ هزار و ۸۰۰ کيلومتر خطوط لوله فشار قوي انتقال گاز سراسري به قطرهاي ۳۰ تا ۵۶ اينچ، ۲۳ ايستگاه تقويت فشار گاز با ظرفيت ۳ هزار و ۷۷۵ مگاوات، ۶ يارد عملياتي و تعميراتي، سامانههاي کنترل و اندازهگيري و مخابرات و تلهمتري و تأسيسات جانبي مربوطه با اعتباري معادل حدود ۱۰ ميليارد دلار نصب و احداث و تحويل شرکت ملي گاز ايران خواهد شد.
معاون بررسي، امکانسنجي اقتصادي و مالي طرحهاي برنامهريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران در ادامه مطرح کرد: هم اکنون بخشهاي مهمي از طرح يکپارچه توسعه ميدانهاي نفتي غرب کارون بهويژه در حوزههاي ياران جنوبي و آزادگان جنوبي با استفاده از منابع و اعتبارات شرکت ملي نفت ايران در دست توسعه و اقدام است.
به گفته گوهري، فاز يکم ميدانهاي آزادگان شمالي و يادآوران با استفاده از حدود ۵ ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي در قالب قراردادهاي بيع متقابل، مراحل پاياني توسعه و اجرا را ميگذراند و با ظرفيت توليد مجموع ۱۶۰ هزار بشکه نفت خام در روز امسال به بهرهبرداري ميرسد.
وي تصريح کرد: همچنين همه فازهاي باقيمانده پارس جنوبي (به جز فاز ۱۱) نيز با استفاده از اعتبارات وزارت نفت و اعتبارات بانکي و تسهيلات صندوق توسعه ملي در دست توسعه قرار دارند و قرارداد منعقد شده با سرمايهگذار در راستاي تکميل و تسريع اجراي طرحها برنامهريزي شده است.
شايان ذکر است که در قالب بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳، بخشي از طرح احداث خط لوله ششم سراسري گاز نيز توسط شرکت ملي گاز ايران اجرا شده و در مدار بهرهبرداري قرار گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]