واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۵۲ب.ظ)
برنامه شرکت ملي نفت ايران در خليج فارس مشارکت است نه رقابت موج-مديرعامل شرکت نفت فلات قاره در خصوص توسعه ساير ميادين مشترک نفتي در خليج فارس با اجراي سياست مشارکت به جاي رقابت، توضيح داد: برنامه شرکت ملي نفت ايران در خليج فارس مشارکت به جاي رقابت است، بايد ببينم که طرف مقابل نيز به اين شعار اعتقاد دارد؛ زيرا يک قرارداد دوطرفه است.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيد حافظي، مديرعامل شرکت نفت فلات قاره، درجمع خبرنگاران درباره مشارکت با کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس به جاي رقابت با آنها به منظور توسعه ميادين مشترک نفت و گاز، گفت: تاکنون مذاکراتي با عمان به منظور توسعه مشترک ميدان نفتي هنگام داشتهايم.
مديرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران با اعلام اين که تاکنون سه دور مذاکرات با طرف عماني به منظور مشارکت به جاي رقابت در طرح توسعه ميدان نفتي هنگام انجام شده است، تصريح کرد: قطعا مشارکت با کشورهاي شريک در طرح توسعه ميادين نفت و گاز منجر به توليد صيانتي بيشتر از مخازن هيدروکربوري خواهد شد.
اين مقام مسوول با تأکيد بر اين که ميدان هنگام پيچيدگي دارد و در واقع نفت درجاي اين ميدان سريع و با فشار بالا توليد ميشود، اظهار داشت: به دليل ويژگي اين ميدان کاهش توليد امري طبيعي است، البته ظرفيتها براي توليد ۳۰هزار بشکه پيشبيني شده و چاهها و خطوط انتقال وجود دارند اما طبيعت ميدان روند کاهشي دارد که در عمان نيز وضعيت به همين صورت است.
به گفته حافظي، زماني طرف عماني روزي ۱۰هزار بشکه برداشت ميکرد، اما؛ در جلسات اخير از برداشت ۵ هزار بشکه صحبت ميکنند.
مديرعامل شرکت نفت فلات قاره ميزان توليد فعلي ايران از ميدان نفتي هنگام را حدود ۱۵ هزار بشکه در روز اعلام کرد و افزود: برداشت از اين ميدان در اولويت قرار دارد و توليد از آن انجام ميشود.
وي همچنين در خصوص توسعه ساير ميادين مشترک نفتي در خليج فارس با اجراي سياست مشارکت به جاي رقابت، توضيح داد: برنامه شرکت ملي نفت ايران در خليج فارس مشارکت به جاي رقابت است، اما؛ بايد ببينم که آيا طرف مقابل نيز به اين شعار اعتقاد دارد، زيرا يک قرارداد دوطرفه است.
اين عضو هيات مديره شرکت نفت فلات قاره با بيان اينکه در مورد ميدان گازي سلمان نيز ممکن است موضوع برداشت صيانتي اجرا شود، اظهار داشت: مذاکره با امارات در دستور کار است.
حافظي درباره تصميمگيري براي برداشت از ميدان گازي سلمان هم بيان کرد: سياستگذاري و تصميمگيري در اين باره به عهده وزارت نفت است و چه بنا بر وارد کردن گاز به داخل کشور باشد و چه صادرات، تصميم گيرنده وزارت نفت است.
وي درخصوص اين که آيا افزايش توليد ۵۰۰ ميليون مترمکعبي گاز از ميدان گازي سلمان محقق شده است؟ اظهار کرد: در مرحله رفع عيب و پانچ ليست هستيم.
مديرعامل شرکت نفت فلات قاره در ادامه در تشريح آخرين وضعيت طرح توسعه ميدان اسفنديار گفت: توسعه ميدان اسفنديار در اولويت است و در اين راستا با يک شرکت نروژي- اتريشي مذاکره کردهايم و اطلاعات مورد نياز و طرح توسعه ميدان مبادله شده و فقط منتظر رونمايي از قراردادهاي جديد نفتي هستيم.
حافظي با بيان اين که در ميادين نفتي فلات قاره ضريب تخليه از ۰.۳ درصد در ميدان رسالت تا ۲۰ درصد در ميدان هنگام متفاوت است، يادآور شد: تمام مطالعات و هدفگذاريها انجام شده است تا بتوانيم در مجموع افزايش توليد ۴۰۰ هزار بشکهاي داشته باشيم، البته بايد توجه کرد که اين ۴۰۰ هزار بشکه به ميزان فعلي توليد اضافه نميشود، چراکه؛ سالانه ۱۰ الي ۱۲ درصد کاهش طبيعي توليد داريم.
وي، ميزان توليد فعلي نفت در ميادين فلات قاره را کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه اعلام کرد و يادآور شد: در سه دوره براي افزايش توليد برنامهريزي شده به طوري که در کوتاه مدت ۳۲ هزار بشکه، ميان مدت ۱۳۰ هزار بشکه و در بلند مدت در مجموع افزايش توليد ۴۰۰ هزار بشکه برنامهريزي شده است.
مديرعامل شرکت نفت فلات قاره، هدف را رسيدن به توليد ۸۰۰ هزار بشکه در مدت ۵ سال اعلام کرد و ادامه داد: زماني در فلات قاره رکورد توليد ۸۱۰ هزار بشکه نفت و ميانگين سالانه ۷۲۴ هزار بشکه را داشتيم، اما؛ در ميادين دريايي با مشکل کاهش توليد روبهرو هستيم.
اين مقام مسوول در ادامه با بيان اينکه با يک شرکت اوکرايني قرارداد منعقد شده که با تزريق سيال به چاهي در ميدان درود که توليد آن متوقف شده، مجددا وارد سرويس شوند که نوآوري جديدي است، تصريح کرد: اگر اين امر محقق شود، نويد توليد ۳۰ تا ۳۵ هزار بشکهاي از محل رفع مشکلات خواهد بود که احتمالا تا ۲ ماه آينده عملياتي خواهد شد.
پيش از اين قراردادي بين شرکت نفت فلات قاره ايران و توتال فرانسه به منظور احياي چاههاي ميدان نفتي درود و اجراي تغييرات جديد در تأسيسات ساحلي توسعه اين ميدان نفتي امضا شده بود که به دليل تحريمها اين قرارداد اجرايي نشد.
حافظي در ادامه درباره سهم فلات قاره از ميزان نفت فروخته نشده گفت: حداقل ذخيره را داريم و چيزي که ذخيره داريم استاندارد است.
مديرعامل شرکت نفت فلات قاره از مذاکره اوليه با شرکتهاي نفتي توتال، اني و سايپم خبر داد و اظهار داشت: در کنفرانس رونمايي از قراردادهاي جديد نفتي از فلات قاره تقريبا شش ميدان کانديد شده اما همه ميادين نفتي فلات قاره فرصت معرفي در کنفرانس را ندارند و احتمالا بخشي براي بعد از کنفرانس باقي ميماند.
اين عضو هيات مديره شرکت نفت فلات قاره ايران در پايان، انجام هرگونه مذاکرات نفتي با شرکتهاي آمريکايي به منظور توسعه ميادين نفت و گاز در خليج فارس را رد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]