واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۱۴ب.ظ)
برگزاري جشنواره زکات و خرما در بوشهر موج-نخستين جشنواره ملي، فرهنگي و گردشگري شکرانه زکات خرما برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين جشنواره با همکاري کميته امداد و اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بوشهر، بخشداري، شهرداري و شوراي شهر آبپخش،با حضور رئيس شوراي زکات کشور و جمعي از مسوولان استاني و دشتستاني در محل پارک خليج فارس آبپخش از بخشهاي شهرستان دشتستان برگزار شد.
در اين نمايشگاه بيش از بيست غرفه از صنايع و فرآوردههاي مربوط به خرما و نخل تجهيز شد.
غذاها و شيريني جاتي که ازنخل و خرما تهيه ميشوند نيز در اين نمايشگاه در معرض ديد مردم قرار گرفت و اجراي زنده بافت حصير و سبد و ساير منسوجات هم توسط افراد بومي انجام شد.
رئيس شوراي زکات کشور در آيين افتتاح جشنواره گفت:برترين روييدنيهاي زمين، خرما و تاک است که در فقه اسلام و سيره عملي اهل بيت عليهمالسلام از جمله موارد مشمول زکات است.
آيتالله حسن عالمي افزود: زکات از آموزههاي مهم دين اسلام است که آثار و برکات فراواني به همراه دارد و در روايات اسلامي آمده است که اگر همه زکات خود را پرداخت کنند، فقيري باقي نميماند.
اين مسئول بيان داشت: زکات ننگ فقر را از کشورهاي جامعه اسلامي بيرون ميبرد و سبب ميشود که همه بندگان خدا از نعمتهاي الهي بهرهمند شوند.
نماينده ولي فقيه در وزارت جهاد کشاورزي اظهار داشت: پرداخت زکات ريشه قبولي ساير اعمال هست که پيامبر اسلام (ص) نيز شرط قبولي نماز را زکات دانسته است.
آيتالله حسن عالمي خاطر نشان کرد: رئيس شوراي زکات کشور خواستار تلاش همه مسوولان براي احياي اين فريضه الهي در جامعه شد و اضافه کرد:بايد در اين راستا از همه ظرفيتها استفاده شود.
مديرکل کميته امداد استان بوشهر نيز در اين مراسم گفت: در 10 سال گذشته حدود 80 ميليارد ريال زکات در سطح استان جمع آوري شده است که از اين زکات در رو بخش فقرزدايي و احداث طرحهاي عام المنفعه استفاده شده است.
وي بيان داشت: پيش از اين 70 درصد اعتبارات زکات در راستاي احداث پروژههاي عالم المنفعه همچون مسجد، غسالخانه، مسجد، راه روستايي و ... و 30 درصد مابقي در راستاي فقرزدايي، آموزش، اشتغال و تحکيم خانواده هزينه ميشد.
لطفي گفت: در سالهاي اخير 272 پروژه عام المنفعه همانند ساخت مساجد، حسينيهها، جادههاي بين مزارع و...از محل اعتبارات زکات در استان بوشهر به بهرهبرداري رسيده است.
مديرکل کميته امداد امام خميني استان بوشهر اظهار داشت: پرداخت اعتبار معادل زکات از اقدامات خوبي است که در استان شاهد آن بوديم و با همکاري استانداري بوشهر از سال 91 تا امروز شاهد تحقق اين موضوع بودهايم.
وي ادامه داد: ايران رتبه دوم توليد خرما را در جهان دارد و استان بوشهر يکي از قطبهاي مهم توليد خرما در ايران اسلامي است.
لطفي از جمع آوري 23 ميليارد ريال ذکات در سال گذشته خبرداد و گفت: کميته زکات در سال 83 و به دستور مقام معظم رهبري تأسيس و شروع به کار کرد.
وي ادامه داد: در همان سال مقدار زکات جمع آوري شده در استان بوشهر تنها 50 ميليون ريال بود که در سال 89 اين مبلغ به 5 ميليارد ريال و در سال 93 به 23 ميليارد ريال افزايش يافت.
مديرکل گفت: بيشترين ميزان پرداخت زکات خرما مربوط به شهرستانهاي دشتستان، تنگستان، جم و دشتي بوده است.
بخشدار آبپخش نيز از خسارت 43.5 ميليارد توماني طوفان به نخل داران آبپخش در اثر طوفان اخير دشتستان خبر داد و گفت: ورزش طوفان و تگرگ خسارتهاي زيادي به کشاورزان منطقه وارد کرد و در اثر آن شاهد ريزش ثمر خرماي نخيلات منطقه آبپخش بودهايم.
علي مردانلود ادامه داد: صدمه به نخيلات و قطع بخشي از نخيلات منطقه آبپخش از ديگر خساراتي است که اين طوفان به بدنه کشاورزي اين بخش وارد کرده است.
وي در خصوص خبران خسارات وارده نيز اظهار داشت: جبران خسارت کشاورزان از اولويتهايي است که پس از طوفان با جديت به آن توجه داريم و در اين زمينه پيگيريهاي گستردهاي انجام دادهايم از طرفي، کارشناسان ارزياب صندوق بيمه محصولات کشاورزي و سازمان جهاد کشاورزي استان نيز در منطقه آبپخش حضور دارند و در حال برآورد ميزان خسارت کشاورزان هستند.
مردانلو افزود: بر اساس برآوردهاي اوليه بر اثر اين طوفان شاهد ريزش 20 هزار تن خرما بودهايم و اين موضوع خسارت 43 ميليارد و 500 ميليون توماني به کشاورزان وارد کرده است.
وي نخلستان را يکي از ظرفيتهاي مهم آبپخش برشمرد و گفت: بايد از اين ظرفيت براي توسعه همه جانبه بخش استفاده کنيم از اين رو اعتقاد دارم تنها راه توسعه اقتصادي در آبپخش فروش خرما نيست و بايد از ظرفيتهايي مانند صنايع دستي و گردشگري نيز در راستاي تقويت بنيه اقتصادي بخش استفاده کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]