واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۳۳ب.ظ)
«ازدواج آقاي ميسيسيپي» در تماشاخانه ايرانشهر موج - زنگ افتتاح نمايش «ازدواج آقاي مي سي سي پي» به کارگرداني احسان فلاحت پيشه توسط فرهاد آييش نواخته و اجراهاي عمومي اين نمايش در سالن ناظرزاده کرماني مجموعه ايرانشهر آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در مراسم افتتاح نمايش «ازدواج آقاي مي سي سي پي» که با حضور جمعي از هنرمندان و علاقهمندان به هنرهاي نمايشي برگزار شد، احسان فلاحت پيشه کارگردان نمايش با تاکيد بر اينکه سخنان حميد سمندريان در کتاب «اين صحنه خانه من است» بسيار گوياتر از سخن ديگري در مورد اين اثر است، بخشي از يادداشت استاد سمندريان را در رابطه با اين نمايش را نقل کرد:
«چرا دورنمات جديترين وضعيت بشر را کمدي نشان ميدهد؟ به اين دليل که نشان دادن تراژدي شرايط خاص نياز دارد. او ميگويد نوشتن تراژدي زماني عملي است که شناخت تقوا، گناه و مسووليت از خصوصيت انسانها باشد. ما به هر تراژدي بزرگي نگاه کنيم، ميبينيم چون ابرقدرتي مسووليتي را انجام نداده است به حضيض ذلت ميافتد و تراژدي صورت ميگيرد. در قرن پرجنجال ما، در قرن خيمه شب بازي ما، در قرن پرآشوب ما که نژاد سفيد هنوز تلاش ميکند تا برتري خود را به نژاد سياه ثابت کند، ديگر گناهکار يا حتي مسوولي وجود ندارد.
ما همه دسته جمعي گناهکاريم. خودمان گناه نميکنيم، بلکه زاييده گناهان پدرانمان هستيم. دورنمات ميگويد ما ميتوانيم روي تراژدي، کمدي بنويسيم. دورنماتي که هميشه حرفي براي گفتن دارد و هميشه بشر را تغيير ناپذير نشان ميدهد.»
در ادامه فرهاد آييش با اشاره به حضورش در اين مراسم گفت: من اين کارگردان جوان را خيلي خوب نميشناسم، تنها در مورد او و آثارش شنيدهام و خوشحالم آغازگر کار او باشم. آنچه مرا بسيار خوشحال ميکند، ديدن جوانها و ديدن تئاترها و تئاترها و تئاترها است. شايد تا چند سال پيش، تنها دو سالن در مجموعه تئاتر شهر داشتيم که خيلي وقتها هم خالي بود. نسل ممتاز جوان امروز، که هم گام با هم نسلان خود در سراسر جهان حرکت ميکند، سبب شده تئاتر ايران وارد مرحله جديدي شود. سينما در دو دهه گذشته توانست خود را در جهان مطرح کند، اين مساله در تئاتر ما هم اتفاق ميافتد، اما کيفي نيست.
همچنين مجيد سرسنگي رئيس تماشاخانه ايرانشهر نيز در اين مرسم گفت: مجموعه ايرانشهر امکاني را براي استعدادهاي جوان فراهم آورده است. اجراي نمايشي که پيش از اين توسط استاد مسلم تئاتر ايران اجرا شده، جسارت ميخواهد.
وي با مطرح کردن بحثي در رابطه با تئاتر هراسي توضيح داد: هنرمندان هم در حوزه تئاتر مسووليتهايي دارند. ما گاهي شاهد تئاتر هراسي هستيم. اين تئاتر هراسي بايد ريشه يابي شود، شايد از لا به لاي آن نکاتي بيرون آورد تا موانع مقابل تئاتر مشخص شود.
در بخش ديگري از اين مراسم، احمد مسجد جامعي يکي از ميهمانان ويژه اين مراسم در سخناني کوتاه بيان کرد: جواناني که پيرو بزرگان هستند و جا پاي آنها ميگذارند، حتماً موفقيتهايي را خواهند داشت. تئاتر توانايي بيان فلسفي در فضاي عمومي را دارد، اين نکته مهمي است. تئاتري که درد بشري، اجتماعي، فردي و فلسفي دارد و به نسبت مسائل بشري حرکت ميکند، پرسشهاي اجتماعي، فلسفي را در جامعه رشد ميدهد و اين نشان دهنده عمق تفکر است.
مسجد جامعي خاطرنشان کرد: اکنون تئاتر از بخش دولتي فراتر رفته و گردش اقتصادي دارد. اين نکته بسيار قابل توجهي است.
در بخش پاياني اين مراسم، نتايج نخستين مسابقه عکاسي تئاتر نمايش برگزار شد. در اين مسابقه ۷۰ عکاس به اجراي ژنرال نمايش دعوت شدند و بيش از ۳۰۰ عکس به دست هيات داوران نمايش رسيد که از ميان آنها سه عکس برگزيده شدند و حميد فروتن، الهام احمدي و شبنم معلم عکاسان منتخب تقدير شدند.
بعد از اين سخنان زنگ افتتاح نمايش «ازدواج آقاي مي سي سي پي» به دست فرهاد آييش نواخته شد و هنرمندان و تماشاگران پوستر نمايش را امضاء کردند.
محمدصادق ملک، آرش (علي) فلاحت پيشه، محمدرضا مالکي، مهدي نصرتي، آرزو نبوت، پژمان عبدي، فرانک جليلي بازيگران اين نمايش هستند.
نمايش «ازدواج آقاي ميسيسيپي» نوشته فردريش دورنمارت و کارگرداني احسان فلاحتپيشه از ۲۴ شهريور تا هشتم آبان ساعت ۲۰ در تالار ناظرزاده تماشاخانه ايرانشهر به صحنه ميرود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]