واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۴۱ق.ظ)
ديناروند تشريح کرد؛ ماجراي رانت در واردات روغن پالم موج - معاون وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو تاکيد کرد: اجازه نميدهيم بيش از سقف تعيين شده روغن پالم وارد شود.
به گزارش خبرگزاري موج، رسول ديناروند در حاشيه بازديد از نمايشگاه آشاميدنيها و صنايع وابسته، با بيان اينکه سقف تعيين شده براي واردات روغن پالم ۳۰ درصد مصرف روغن کشور است، اظهار داشت: با توجه به ميزان واردات بيش از اين سقف تعيين شده در ۶ ماهه نخست امسال ترخيص روغن پالم تا پايان شهريور ممنوع است.
وي با اشاره به اينکه سالانه ۱.۴ ميليون تن روغن در کشور مصرف ميشود، گفت: حدود ۴۰۰ هزار تن آن بايد از طريق روغن پالم تأمين شود. اين در حالي است که در سال ۹۲، ۷۵۰ هزار تن واردات پالم داشتهايم.
ديناروند با بيان اينکه مصرف روغن پالم ممنوع نيست، افزود: با توجه به اينکه قيمت روغن پالم ارزان تر و ميزان اشباع اسيد چرب آن بالاتر است توصيه بر محدود شدن مصرف آن است.
وي ادامه داد: مجوز واردات و ثبت سفارش با وزارت بهداشت نيست اما براي رعايت سقف ۳۰ درصدي واردات روغن پالم، از سال ۹۳ ميزان واردات را کنترل ميکنيم از اين رو اگر سقف واردات از ۳۰ درصد مجاز بيشتر شود اجازه ترخيص نميدهيم.
ديناروند گفت: صنايع قنادي، شيريني، شکلات، بستنيها و روکش بستني از مواردي است که به مصرف روغن پالم نياز دارد و از آنجا که روغن پالم به اين صنايع نرسيده است از انجمن روغن و وزارت جهاد کشاورزي درخواست کرديم مجوز واردات ۱۷۰ هزار تن روغن پالم براي صنايع غذايي در اولويت باشد.
وي با بيان اينکه ۲۵۰ هزار تن هم در صنعت روغن براي توليد روغنهاي خانوار نيمه جامد و سرخ کردني نياز داريم، افزود: واردکنندگان نميتوانند از يک قسمت به قسمت ديگر کمک کنند، ترجيح ما اين است روغن پالم در صنايع غذايي مصرف شود؛ زيرا درصد استفاده اين روغن کم است يعني در شيريني، شکلات و بستني ممکن است از روغن پالم به اندازه ۲ درصد استفاده شود اما در روغنهاي خوراکي ممکن است تا ۶۰ درصد از روغن پالم استفاده شود.
ديناروند گفت: روغن پالم براي روغن مخصوص سرخ کردني هم در حد نياز بايد تأمين شود چرا که در غير اين صورت به علت قيمت پايين، جايگزين ساير روغنها در جايي ميشود که نياز نيست.
وي با بيان اينکه عمده روغنهايي که از ترخيص آن ممانعت شده است مربوط به روغن خوراکي است، گفت: صنايع روغن خوراکي در حالي که سهم روغن پالم خود را دريافت کردهاند مازاد بر نياز خود روغن پالم ميخواهند که هم اکنون ميسر نيست.
وي در پاسخ به اين پرسش که گفته ميشود شما در برخورد با امضاهاي طلايي ممنوعيت ترخيص روغن پالم را وضع کرديد، گفت: وزارت بهداشت پيش از اين اعلام کرده بود که براي ممانعت از رانت احتمالي موجود در اين بخش بايد تعرفه واردات روغن پالم افزايش يابد.
ديناروند افزود: اگر ۲۰ درصد تعرفه روغن پالم در مقايسه با روغنهاي ديگر بيشتر شود اختلاف قيمتي که موجب سودجويي ميشود از بين ميرود به عبارت ديگر واردات صرف جاهايي ميشود که ضرورت دارد اما اگر تعرفه اصلاح نشود اين روغن چون ارزان تر است علاقهمندي به افزايش واردات آن خواهد بود.
رئيس سازمان غذا و دارو در ادامه با بيان اين مطلب که سهميه بندي واردات و ثبت سفارش بر عهده وزارت بهداشت نيست، تاکيد کرد: ما مي گوييم هر سه ماه ۱۰۰ هزار تن روغن پالم ميتواند وارد شود.
معاون وزير بهداشت افزود: براي اينکه رانت از بين برود بايد اصلاحاتي صورت گيرد که پيشنهاد ما در ستاد تنظيم بازار، اصلاح تعرفه واردات روغن پالم بود که مورد استقبال اعضاي ستاد قرار گرفت و اگر روغن پالم از ساير روغنها ارزان تر نباشد، رانت شکل نميگيرد.
وي با تاکيد بر اينکه صنايع غذايي به روغن پالم نياز دارد و نميتوانيم جايگزيني براي آن داشته باشيم، تصريح کرد: اجازه نميدهيم روغن پالم بيشتر از سقف تعيين شده وارد شود اين مصوبه شوراي عالي سلامت است و ما تعهد کردهايم ضمن اينکه مردم هم انتظار دارند وزارت بهداشت به وظيفه خود عمل کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]