واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
صنایع کوچکی که به چشم نمیآیند/ ارمغان سفر دولتمردان برای صنعت خراسان جنوبی چیست؟
خراسان جنوبی استانی با مشکلات متعدد است که شاید بخش صنعت بتواند زنگار محرومیت اقتصادی را از چهره جوان این استان بزداید.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، خراسان جنوبی به نسبت استانهای همجوار، استانی نوپا و کمتجربه است و این خامی گریبانگیر بخشهای متعدد تولیدی، خدماتی و صنعتی شده است. خراسان جنوبی استانی با 9 شهرک و 11 ناحیه صنعتی است که 95 درصد صنعت استان را واحدها و کارگاههای کوچک صنعتی تشکیل میدهند.
صنایع کوچک با سرمایههای کمتر و جذب نیروی بیشتر توان آن را دارند تا اقتصاد منطقه را پویا کنند اما گویا انگار مسئولان استان وقتی برای صنایع ندارند و کمتر توجهی به این بخش میکنند. در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی 60 میلیارد تومان اعتبار جدای از منابع بانکهای استان برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی خراسان جنوبی پیشبینی شد که در نگاه نخست توجهی ویژه به این بخش است اما نبود نظارت بزرگترین معضل در توزیع اعتبارات در این استان است. در شرایط خشکسالیهای مداوم که قصد ندارد به این زودی از این استان رخت بربندد، بخش صنعت یکی از بخشهایی است که در کنار سایر توانمندیهای این استان میتواند اشتغالزا باشد اما گویا موضوع اشتغال در اولویتهای بعدی مسئولان است. صنایع کوچکی که به چشم مسئولان استان نمیآید حالا یکی یکی ریزش کرده و مشکلاتی از قبیل اجرای ناصحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده، افزایش بهرههای بانکی و نبود سرمایه در گردش از پای درآمده اند.
یازدهمین سفر استانی کاروان تدبیر و امید در سوم دیماه 1393 به خراسان جنوبی انجام شد و یکی از مصوبات این سفر اختصاص 60 میلیارد تومان اعتبار برای واحدهای تولیدی بود؛ اما صنایع کوچک خراسان جنوبی در حالی رنگ این اعتبار را به چشم ندیدند که مسئولان ذیربط از توزیع آن بین واحدهای تولیدی استان خبر میدهند حال آنکه هر روز آمار تعطیلی واحدهای تولیدی استان سیر صعودی خود را طی میکند گویا این منابع بانکی در اختیار افرادی قرار گرفته که یا ربطی به بخش صنعت ندارند و یا روزگاری در این بخش مشغول بوده و از تسهیلات میلیاردی بهرههای دیگری میبرند. رئیس صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: اختصاص 60 میلیارد تومان اعتبار به واحدهای تولیدی استان که یکی از مصوبات سفر هیئت دولت به خراسان جنوبی بود پس از این سفر ابلاغ شد. سید نعمتالله حقیقی بیان داشت: این مصوبه مازاد بر منابع اعتباری استان بوده اما آنچه تاکنون پرداخت شده از محل منابع داخلی بانکها و با نرخ جاری بوده است. وی افزود: تسهیلات مصوب هیئت دولت باید با سود کم تخصیص مییافت که برای فعالان اقتصادی دارای توجیه اقتصادی میبود اما تاکنون هر نوع تسهیلاتی که به واحدها داده شده با سود متعارف بانکی است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اذعان داشت: سازمان صنعت و معدن هیچ دخالتی در توزیع تسهیلات مصوب هیئت دولت به واحدهای تولیدی استان نداشته است و این واحدها از طریق بانکها اقدام به اخذ تسهیلات کردهاند. جای سوال است که استانی با مسئولانی که ثابتقدم بودن در خدمترسانی به مردم را بر خود فرض کردهاند چرا اعتباراتی به این شکل که بسیاری، شاید سالها در انتظار آن بودهاند را بدون نظر کارشناسی و حتی بدون اطلاع متولی بخش صنعت و معدن استان بین واحدهای خاص توزیع میکند.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی نیز با اشاره به مصوبه 60 میلیاردی دولت در استان به خبرنگار فارس گفت: تاکنون از این مبلغ 58 میلیارد تومان جذب و بین واحدهای تولیدی استان توزیع شده است. حسنرضا یزدانی از جذب 90 درصدی این اعتبارات خبر داد و بیان داشت: مابقی این اعتبارات در حال پرداخت به واحدهای مشکلدار استان است. وی افزود: هر واحد تولیدی که در استان مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش داشته است و به سیستم بانکی مراجعه کرده، تسهیلات موردنظر به آن واحد داده شده است. رئیس شورای هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی اذعان داشت: از ابتدا تصمیم بر این بوده که واحدهای تولیدی مشکلدار از مرجع خاصی معرفی نشوند تا هر واحدی که مشکلات مالی داشته بتواند از این تسهیلات بهرهمند شود. یزدانی تصریح کرد: این تسهیلات تاکنون با نرخ معمول بانکی به واحدهای تولیدی متقاضی پرداخت شده است. وی اظهار داشت: تاکنون هیچ واحد تولیدی در استان به دلیل معوقات بانکی تعطیل نشده است مگر به این دلیل که مدتی با رکود مواجه بوده و فعالیتی نداشته است. این گفته رئیس شورای هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی در حالی است که مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی در نشستی خبری در 19 مردادماه امسال با اشاره به اینکه 18 درصد از واحدهای صنعتی استان تعطیل شده است، گفت: برخی تعطیلی واحدها به دلیل معوقات بانکی و از طریق بانکها بوده است. البته سایت سازمان صنعت، معدن و تجارت صحبتهای این مقام مسئول را در همین نشست خبری اینگونه درج کرده است: مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان در جمع خبرنگاران گفت: 18 درصد از واحدهای صنعتی استان غیرفعال است و احیای آنها در برنامههای این شرکت قرار دارد.
در آستانه سفر معاون اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی هستیم در حالی که بسیاری از کارفرمایان صنایع استان از کمبود نقدینگی رنج میبرند؛ نقدینگی که میتوانست با نظارت بیشتر مسئولان استانی نصیب آنها شود. امیدواریم منابع بانکی استان به جیب دلالانی نرفته باشد که ماسک تولیدکننده را زدهاند چرا که صنایعی در استان هستند که سالهای سخت اقتصادی کمک حال استان بودهاند و حالا خود زمینگیر شده و دست نیاز به سوی مسئولان دراز دارند. انتهای پیام/69035/ن20
94/06/27 - 09:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]