تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد هر كس قرآن را بياموزد و به ديگران آموزش دهد و به آنچه در قرآن است عمل كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801704071




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موانع رشد اقتصادی پس از رفع تحریم ها را بشناسیم / مشکل صادرات ایران چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: موانع رشد اقتصادی پس از رفع تحریم ها را بشناسیم / مشکل صادرات ایران چیست؟
عدم انسجام و هماهنگی میان سیاست های کلان اقتصادی مشکل اصلی کشور است که در شرایط پس از تحریم ها هم مانع رشد خواهد شد.
آفتاب : محمدرضا رضوی، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های بازرگانی می گوید: «دولت یازدهم موفق شده نرخ تورم را طی دو سال گذشته در سطح چشمگیری کاهش دهد ولی این کاهش نرخ تورم به افت نرخ سود بانکی منجر نشده است تا تأمین منابع مالی ارزان تر شود.»


وی برای این ناهماهنگی ها شواهد روشنی نیز ارائه می کند.


به گزارش خبرآنلاین، به گفته رضوی «ارزش روز پروانه های بهره برداری واحدهای تولیدی کشور از سال 87 به شدت کاهش پیدا کرده است. ارزش این پروانه ها به قیمت جاری در سال 87 حدود 226 هزار میلیارد ریال بوده، در سال 91 به 62 هزار میلیارد ریال و در سال 93 به حدود 91 هزار میلیارد ریال رسیده است. به این ترتیب ما در سال 93 همان مقدار سرمایه گذاری انجام دادیم که در سال 85 صورت گرفته بود.»


وی ادامه داد: «نتیجه این روند سرمایه گذاری این است که در سال های آینده هم نباید امیدوار باشیم سطح و ارزش تولید در کشور بالا برود. بررسی های انجام شده نشان می دهد نسبت بین ارزش افزوده و تولید انجام شده در کشور طی سال های 70 تا 91 از حدود 45 به 34 درصد کاهش یافته است. به عبارت دیگر تولیدات انجام گرفته درکشور ارزش افزوده کمتری داشته است.»


به گفته رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های بازرگانی «نتیجه این تغییر روند را میتوان در صادرات غیر نفتی کشور هم مشاهده کرد. در سال 83 ارزش صادرات کالاهای مصرفی 36 درصد کل صادرات غیر نفتی ما را تشکیل می دادو 73 درصد هم سهم ارزش صادرات کالاهای واسطه ای است. این نسبت در سال 93 تغییرات فاحشی کرده و سهم کالاهای صادراتی واسطه ای به 73 درصد افزایش یافته است.»


رضوی معتقد است «چنین تغییری یعنی حدود 75 درصد صادرات کشور را محصولاتی تشکیل می دهد که از نظر ارزش افزوده، اشتغال زایی و  .... مزیت چندانی برای اقتصاد کشور ندارد مگر اینکه زنجیره های پایین دستی این صنایع را تکمیل کنیم.»


وی افزود: «مرور آمارهای اشتغال هم بیانگر جنبه دیگری از شرایط اقتصادی کشورما است. متوسط اشتغال بنگاه های صنعتی در سال 84 حدود 26 نفر بوده ولی در سال 93 به حدود 16 نفر کاهش یافته است.»


رئیس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در رابطه با این آمار می گوید «چنین وضعیتی یعنی هیچکدام از سیاست های اشتغالزایی طی یک دهه گذشته مانند بنگاه های کوچک و زودبازده موثر نبوده است.»


رضوی گفت: «مقایسه سهم سرمایه ثابت تشکیل شده در بخش صنعت و معدن و مستغلات طی دو دهه اخیر گویای عدم تناسب در سیاست های اقتصادی است.»


به گفته وی سهم مستغلات طی سال های 70 تا 85 در حد 30 درصد ثابت بوده است و سهم بخش صنعت و معدن هم درحد 25 درصد. این روند اما در سال 85 دچار تغییرات اساسی شده؛ به گونه ای که در حال حاضر سهم بخش صنعت و معدن به زیر 10 درصد کاهش یافته ولی در عوض سهم سرمایه گذاری ثابت انجام شده در بخش مستغلات از کل سرمایه ثابت انجام شده به بالای 45 درصد رسیده است.






تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن