واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس اتحاديه سراسري كانون هاي وكلاي دادگستري ايران: مشاورين حقوقي قوه قضاييه حق استفاده از عنوان وكيل دادگستري را ندارند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رييس اتحاديه سراسري كانون هاي وكلاي دادگستري ايران با بيان اينكه كانون هاي وكلا به اعضا خود اجازه نمي دهند از عنوان مشاور حقوقي قوه قضاييه استفاده كنند، گفت: مشاورين حقوقي قوه قضاييه حق استفاده از عنوان وكيل دادگستري را ندارند.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار حقوقي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، بهمن كشاورز رييس اتحاديه سراسري كانون هاي وكلاي دادگستري ايران (اسكودا) در نشست خبري خود در مورد گزارش تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي از قوه قضاييه اظهار داشت: كانون هاي وكلا همواره در كنار قوه قضاييه هستند و هميشه از باب حمايت و سعي در اصلاح، منتقد قوه قضاييه بوده نه از باب معارضه و عناد.
كشاورز با بيان اينكه از اتفاقات رخ داده در گزارش تحقيق و تفحص خوشحال نبوده و ترجيح مي دهيم اين مسائل در خود دستگاه قضا حل شود، تصريح كرد: اينك كه گزارش منتشر شده، بدون تعرض به جنبه شكلي آن و ساير مناقشات موجود، با توجه به قانون اساسي، امر به معروف و نهي از منكر وظيفه و تكليفي عمومي براي دولت در مقابل مردم، مردم در مقابل دولت و مردم در مقابل مردم است.
رييس اسكودا نقش تحقيق و تفحص توسط مجلس را نشانگر اقتدار مجلس دانست و گفت: گزارش تحقيق و تفحص امري كاملا مطلوب است و ترديدي وجود ندارد كه بررسي مسائل در مورد دستگاه قضا، دولت و نهادها باعث بروز آثار خواهد شد.
وي افزود: نقش افشاگري و اطلاع رساني مايه بركت و موجب اصلاح امور است.
رييس اتحاديه سراسري كانون هاي وكلاي دادگتسري ايران در رابطه با نحوه فعاليت مشاوران حقوقي قوه قضاييه اظهار داشت: آنچه در ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه پيش بيني شده، اعطاي اجازه مشاوره حقوقي بر دارندگان ليسانس حقوق، آن هم فقط در مدت اجراي قانون برنامه سوم توسعه بوده است.
كشاورز با اعلام اينكه مشاوران حقوقي قوه قضاييه چنانچه تشكيلاتي تشكيل دهند، نمي توانند نام تشكل خود را كانون وكلا برگزينند، تصريح كرد: هم وكيل دادگستري و هم وكيل كانون وكلا لغاتي هستند كه در لايحه استقلال وكلا و نيز قانون كيفيت اخذ پروانه وكالت جنبه اصطلاح حقوقي با معنا و بار خاص پيدا كرده و فقط مشمولان اين دو قانون حق استفاد از اين اسامي را دارند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه اخيرا برخي از وكلاي ماده 187 اقدام به نوشتن وكيل پايه يك دادگستري در تابلوهاي خود كرده آيا كانون وكلا برنامه اي براي جلوگيري از اين امر دارد، گفت: اين مورد در قطعنامه فارس و در نامه اي به قوه قضاييه تذكر داده شده و اميدواريم همچنان كه استفاده از عنوان كانون وكلا براي اين تشكل ها منتفي شد، استفاده از عنوان وكيل دادگستري نيز منتفي شود.
كشاورز افزود: همين عدم اعتنا به ضوابط و مقررات و قانون است كه باعث شده مسائل مربوط به نحوه اجراي ماده 187 موضوع بند 9 گزارش تحقيق و تفحص قريب به يك صفحه و نيم از گزارش را به خود اختصاص دهد.
رييس اسكودا با بيان اينكه از برخي مسائل كه كانون آگاه شد، تذكر داده شده، ولي اما در گزارش نيامده گفت: به قاضي شاغل در شهر تهران براي وكالت در اين شهر پروانه اعطا شده بدون اينكه سه سال از جدا شدن وي از قوه قضاييه گذشته باشد.
وي افزود: اين امر باعث اشاعه بدبيني بسياري بين مردم مي شود و اي بد بيني زماني تشديد مي شود كه اين قاضي با حضور در شعبه اي كه تا چندي پيش رييس شعبه بوده، به وكالت بپردازد.
كشاورز خاطر نشان كرد: در قطعنامه فارس براي اولين بار توجه نهادهاي نظارتي كشور به ويژه سازمان بازرسي كل كشور، ديوان محاسبات، كميسيون اصل 90 مجلس به اين مساله جلب شد كه اميد است موجب ترتب آثار شود.
وي تصريح كرد: آنچه مسلم است مسووليت هاي هر گروه و صنف بايد به خود آن متوجه شود و خلاف اين بر خلاف عدالت است.
وي در پاسخ به اين سئوال با توجه به تشكيل دادگاه هاي تخصصي، آيا كانون وكلا برنامه اي براي آموزش و تخصصي كردن وكلا در دستور كار خود دارد؟ گفت: تقسيم تخصصي كار در دادگاه بر مبناي آيين نامه قانون اصلاح تشكيل دادگاه هاي عمومي و انقلاب هم اكنون وجود دارد.
وي اظهار داشت: در كشور ما بحث وكالت تخصصي هنوز به طور قانوني مطرح و تثبيت نشده است.
كشاورز افزود: عملا هر وكيلي يك يا چند عرصه را براي فعاليت خود انتخاب مي كند پندار با طلي است كه مي تواند در همه عرصه هاي متبحر و كارساز باشد، از اين رو از بيست و دومين دوره هيات مديره كانون وكلا بحث تشكيل دوره هاي تخصصي وكالت تصويب و برنامه ريزي شد، اما عملا امكان و مجال اجرا نيافت.
رييس اسكودا خاطر نشان كرد: در اسكودا اين مساله مورد توجه قرا گرفته و يكي از علل علاقه به پيوستن كانون بين المللي وكلاي دادگستري اين است كه با استفاده از تجربيات اين سازمان بتوانيم بحث وكالت تخصصي، آموزش تخصصي وكلا را در مورد رشته هاي خاص و علاقه آن ها به طور جدي در ايران پياده كنيم.
كشاورز در مورد علت اينكه افراد داراي مدرك كارشناسي ارشد يكي از رشته هاي حقوق كه فاقد ليسانس حقوق هستند، نمي توانند در آزمون وكالت شركت كنند، گفت: بنا به عقيده طرفداران اين نظريه كه اكثريت هيات عمومي اسكودا نيز از آن جمله اند حسب استانداردهاي جهاتي وكالت پايه و حداقل لازم براي شغل وكالت ليسانس حقوق است.
وي افزود: در مورد دارندگان مدرك كارشناسي ارشد كه فاقد ليسانس حقوق باشند به لحاظ آنچه كه اطلاعات تخصصي اين افراد در مسير خاصي نظير حقوق جزا، حقوق خصوصي، حقوق بشر، حقوق تجارت، حقوق بين المللي و اخيرا حقوق اقتصادي است و پايه معلومات حقوقي را ندارند پذيرش اين افراد براي كار وكالت مقدور نيست.
كشاورز ادامه داد: در كشور ما وكيل بايد آمادگي بالقوه دعاوي را داشته باشد كه اين آمادگي بالقوه را ليسانس حقوق بر وي مي دهد.
رييس اتحاديه سراسري كانون هاي وكلاي دادگستري ايران در بخش ديگري از نشست خبري خود به دهمين همايش اسكودا به ميزباني كانون وكلاي دادگستري فارس اشاره كرد و گفت: نفس گردهم آمدن نمايندگان قريب به 25 هزار وكيل و كارآموز در سراسر كشور در يك مكان و زمان واحد دستاورد مهمي است كه به جرات مي توان گفت كه در شرايط فعلي هيچ تشكلي با اين ابعاد، اقتدار و انسجام از ديدگاه اجتماعي صنفي وجود ندارد.
كشاورز در مورد مصوبات اين همايش اظهار داشت: در اين همايش تصويب شد كه اسكودا در كانون بين المللي وكلا عضو شود.
وي گفت: اين كانون تشكيلاتي است با قريب 17 هزار اعضاي منفرد، يعني هر وكيلي كه استانداردهاي وكالت در آن رعايت شده باشد به تنهايي مي تواند عضو شود و قريب به 180 كانون وكلا نزديك به سه ميليون نفر عضو در اين تشكل شركت دارند.
وي در مورد اهميت و جايگاه كانون بين المللي وكلا تصريح كرد: تبعا پيوستن به اين تشكل باعث شناسايي بين المللي كانون هاي وكلاي دادگستري و ايجاد ارتباطي خواهد شد كه براي كانون هاي وكلا به خصوص وكلاي جواني كه تمايل بين المللي شدن را دارند و شرايط را فراهم مي كند.
رييس اسكودا از تصويب تاسيس كانون هاي وكلاي دادگستري اردبيل و استان مركزي در اين همايش خبر داد و گفت: با تصويب اين دو قانون، كانون هاي عضو اسكودا در حال حاضر بالغ بر 17 كانون است.
كشاورز در مورد ديگر مصوبات اين همايش اظهار داشت: در همايش اتحاديه تصويب كرد كه به موجب قانون بازنشستگي پيش از موعد اخير كه افراد با 25 سال سابقه بازنشست شده ولي سنوات خدمت آن ها 30 سال محسوب مي شود در صورتيكه داراي ليسانس حقوق باشند و بعد از گرفتن ليسانس به مدت پنج سال متوالي يا 10 سال متناوب از سازمان خود به خدمات حقوقي اشتغال داشته باشند مي توانند با استناد به بند د ماده هشت اصلاحي لايحه استقلال كانون وكلا تقاضاي پروانه كارآموزي كنند كه با گذراندن نيمي از دوران كارآموزي و قبولي در اختبار پروانه پايه يك دريافت كنند.
رييس اسكودا ادامه داد: در دهمين همايش سراسري اتحاديه هاي سراسركشور مقرر شد كانون ها حداكثر تا پايان خرداد ماه كميسيون موضوع تبصره ماده يك قانون كيفيت اخذ پروانه وكالت را كه وظيفه تعيين تعداد كارآموزان مورد نياز در حوزه كانون بر عهده آن است و علت و تعداد مورد نياز را تعيين كند و به اتحاديه اعلام كند تا اتحاديه بتواند تركيب برگزاري آزمون سال 87 را هر چه سريعتر اعلام كند.
كشاورز همچنين از ثبت نام اينترنتي براي داوطلبان آزمون وكالت خبر داد و گفت: امسال با ثبت نام اينترنتي از بروز مشكلاتي كه به علت اشكالات پست براي كانون، سازمان سنجش و داوطلبان ايجاد شده جلوگيري شود.
رييس اسكودا تصريح كرد: در قطعنامه اين همايش به برخي از مسائل مورد علاقه و نگراني كانون هاي وكلا من جمله ادامه جذب افراد از طريق تشكيلات ماده 187 عليرغم پايان مدت اجراي برنامه سوم توسعه و همين طور گفته برخي از مسئولان قضايي در خصوص تدوين نظام نامه وكالت بدون رعايت ماده 22 لايحه اشتغال كانون وكلا و گزينش و ورود داوطلبان وكالت بدون شركت در آزمون و نامگذاري افراد وابسته به نهاد موازي كانون وكلا به عنوان وكيل دادگستري اشاره شد.
كشاورز همچنين اعلام كرد كه با تصويب اتحاديه هفته اول اسفند هر سال به نام هفته وكيل مدافع نامگذاري شده است./120
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 342]