تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819944023




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موسیقی عربی علوانیه ثبت ملی ایران شد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: موسیقی عربی "علوانیه" ثبت ملی ایران شد
موسیقی عربی مسئول ثبت پرونده موسیقی علوانیه گفت: موسیقی علوانیه یکی از موسیقی‌های برجسته مردم عرب خوزستان پس از سال‌ها، در لیست آثار ملی قرار گرفت.
به گزارش نامه نیوز، قاسم منصور آل کثیر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: موسیقی علوانیه پس از سال‌ها تلاش برای ثبت آن، سرانجام با رویکرد مثبت میراث فرهنگی و توجه بیشتر به میراث معنوی اقوام در فهرست آثار ملی قرار گرفت.
 
 آل کثیر افزود: علوانیه نام یکی از سبک ها یا الحان موسیقی عربی خوزستان است. نام این سبک برگرفته از نام سراینده آن «علوان الشویع» است که در نوازندگی این سبک تخصص داشت. همچنین علوانیه یکی از میراث‌های معنوی عرب‌های ایران به شمار می‌آید.
 
مشاور میراث فرهنگی استان خوزستان در میراث معنوی توضیح داد: محمدرضا درویشی، آهنگساز، پژوهشگر موسیقی و مؤلف دایره المعارف سازهای ایران درباره علوانیه می‌گوید که سبک موسیقی علوانیه پیوند میان فرهنگ‌های مختلف کشور ایران است. وی همچنین نوازندگی علوانیه را با ساز َگَلن بسیار زیباتر از نوازندگی با ربابه می‌داند.
 
مسئول پرونده ثبت موسیقی علوانیه همچنین گفت: این موسیقی به‌سرعت در میان مردم عرب استان فراگیر شد و پس از چند سال، توسط موسیقیدانان کشورهای همسایه از جمله عراق و سوریه و کویت مورد استقبال قرار گرفت و آن را به‌عنوان موسیقی علوانیه اهوازی می‌شناسند.
 
آل کثیر گفت: فرهیختگان بسیاری برای حفظ این موسیقی تلاش کردند که جا دارد از آنها به نیکی یاد شود. علوان الشویع اهوازی، اگزار چنانی شوشی، حسن معشوری، سامر زرگانی، علی ادریس، علی رشداوی شیخ کریم باوی و... حفظ و به نسل ما منتقل شد.
 
وی توضیح داد: این سبک در کشور عراق نیز توسط خواننده‌های مشهور این کشور مانند داخل حسن و سلمان منکوب استفاده می‌شد. این آوازها که به پنج درجه می‌رسد در اهواز و کشورهای عربی به «طور» معروف هستند.
 
به گزارش مهر، پرونده موسیقی علوانیه پس از دو سال به کوشش قاسم منصور آل کثیر از فعالان میراث فرهنگی خوزستان و محمود مشهودی از کارشناسان موسیقی نواحی به ثبت رسید.





۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن