واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۴۳ب.ظ)
کاهش 30 درصدي هزينه داروهاي شيمي درماني در مازندران موج-جان بابايي ميزان کاهش داروهاي تزريقي را 15 درصد اعلام کرد و گفت: ميانگين تجويز اين نوع دارو هم از 47 درصد پيش از اجراي طرح به 28 درصد در حال حاضر رسيده است.
به گزارش خبرگزاري موج، نشست کميته تجويز و مصرف منطقي دارو با حضور معاونين غذا و دارو و کارشناسان کميته تجويز و مصرف منطقي دارو دانشگاههاي علوم پزشکي قطب شمال کشور به ميزباني دانشگاه علوم پزشکي مازندران برگزار شد.
اين نشست با حضور رئيس دانشگاه علوم پزشکي مازندران، معاونين غذا و دارو و کارشناسان کميته تجويز و مصرف منطقي دارو دانشگاه علوم پزشکي قطب شمال به منظور هم انديشي، انتقال تجربيات، گزارش فعاليت واحد بيمارستاني، DUE و کميته مصرف منطقي دارو برگزار شد.
قاسم جان بابايي رئيس دانشگاه علوم پزشکي مازندران با عنوان اين مطلب که تجويز دارو براي بيماران بايد بر اساس سه مکانيزم ميباشد اظهار داشت: مکانيزم اول اين است که آن دارو در مکانيزم درمان آن بيماري قابل تجويز باشد، مکانيزم دوم اين است که دارو بايد بر اساس يافتههايي که از شاخصهاي پاراکلنيک، آزمايشگاه و راديولوژي منتج ميگردد تجويز شود و مکانيزم سوم هم اين است که تجويز دارو بايد بر اساس يک مطالعه تحقيقي و با کسب اجازه از بيمار با رعايت اخلاق پزشکي و قابل توجيه براي بيمه گر انجام گردد.
جان بابايي با بيان اين مطلب که دانشگاه علوم پزشکي مازندران با رعايت اصول علمي تجويز دارو و رعايت هزينه کف بيمهاي فقط در بخش داروهاي شيمي درماني توانست ضمن خريد از شرکتهاي دارويي معتبر و استاندارد اروپايي و ارائه از طريق داروخانه 13 آبان در طي شش ماه موفق شده است ميزان هزينه درمان داروهاي شيمي درماني را از 8 ميليارد تومان به پنج ميليارد و ششصد ميليون تومان کاهش دهد. وي همچنين با اشاره به برنامه ريزي مناسب در مصرف آلبومين در استان مازندران افزود: مصرف اين دارو در بيمارستانهاي استان مازندران به استانداردهاي بينالمللي نزديک شده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي مازندران همچنين از کاهش تجويز اقلام دارويي و کاهش تجويز داروهاي آنتي بيوتيک، سرم، کورتون و داروهاي تزريقي به عنوان ديگر دستاوردهاي طرح پزشک خانواده ياد کرد. او با اشاره به کاهش پنج درصدي تجويز آنتي بيوتيک افزود: در حالي که تا پيش از اجراي طرح پزشک خانواده در 51 درصد از نسخههاي پزشکان عمومي داروي آنتي بيوتيک وجود داشت اين رقم هم اکنون به 46 درصد کاهش يافته است.
جان بابايي ميزان کاهش داروهاي تزريقي را 15 درصد اعلام کرد و گفت که ميانگين تجويز اين نوع دارو هم از 47 درصد پيش از اجراي طرح به 28 درصد در حال حاضر رسيده است.
وي ميانگين تجويز کورتون را پيش از اجراي طرح پزشک خانواده 24 درصد ذکر کرد و افزود: اين مورد هم با 9 درصد کاهش به 15 درصد کاهش يافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]