تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825992513




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهبردها و سياست‌هاي باز زنده‌سازي و بازآفريني محدوده‌هاي تاريخي-فرهنگي تصويب شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۱۲ب.ظ)
راهبردها و سياست‌هاي باز زنده‌سازي و بازآفريني محدوده‌هاي تاريخي-فرهنگي تصويب شد موج - مدير عامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران با بيان اين‌که راهبردها و سياست‌هاي باز زنده‌سازي و بازآفريني محدوده‌هاي تاريخي-فرهنگي به تصويب ستاد ملي بازآفريني شهري رسيد از صاحب‌نظران و حرفه‌مندان خواست ديدگاه‌هاي خود را درباره اين سند اعلام کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير عامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران، راهبردها و سياست‌هاي باززنده سازي و بازآفريني محدوده‌هاي تاريخي- فرهنگي به تصويب ستاد ملي بازآفريني شهري رسيد. اين سند به عنوان نخستين بيانيه رسمي با رويکردي جديد به بافت‌هاي تاريخي در تعريف و تبيين رويکرد متعادل حفاظت و توسعه اين پهنه‌هاي ارزشمند و ثروت‌هاي فرهنگي کشور تنظيم و ابلاغ مي‌شود. کليه صاحب‌نظران، دستگاه‌هاي مختلف مسئول و حرفه‌مندان مي‌توانند ديدگاه‌ها و نظرات خود را حداکثر ظرف مدت دو هفته از انتشار اين سند به دبيرخانه ستاد ملي بازآفريني شهري (شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران) ارائه تا پس از جمع‌بندي نقطه نظرات به شکل سندي جامع در اختيار کليه ذي‌نفعان قرار گيرد.
محدوده‌هاي تاريخي-فرهنگي به بخش يا بخش‌هايي از شهر اطلاق مي‌شوند که منعکس‌کننده ارزش‌هاي فرهنگي-تاريخي شهر بوده و از تعامل پيوسته سه دانش تاريخي زيست سرزميني (فرهنگ)، دانش زيست‌اقليمي يا زيست‌بوم (طبيعت) و دانش فني زمانه انسان‌هاي ساکن در يک پهنه زيستي در طول تاريخ شکل‌گرفته و به لحاظ ويژگي‌هاي شکلي و ساختار متشکله، قابل‌تمايز از ساير پهنه‌هاي شهرند. اين بخش‌ها در قالب محدوده‌هاي تاريخي- فرهنگي شهر توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري تعيين مي‌شوند.
- محدوده‌هاي تاريخي-فرهنگي شهرها با توجه به ويژگي‌هاي شکلي (ريخت‌شناسي)، عناصر و اجزاء متشکله، ساختارهاي فرهنگي-اجتماعي قابل‌ شناسايي‌اند. اين پهنه‌هاي شهري ارزشمند نيازمند رويکردي ويژه در نظام سياست‌گذاري، برنامه‌ريزي و طرح‌ريزي توسعه‌اند.
- محدوده‌هاي تاريخي– فرهنگي شهرها به عنوان ثروت‌هاي فرهنگي، بيانگر ارزش‌هاي فرهنگي– اجتماعي، فضايي- کالبدي و مواهب زيست محيطي‌اند. توجه توامان به حفاظت از ميراث ناملموس (معنوي)- طبيعي و ملموس در اين محدوده‌ها ضروري است.
- محدوده‌هاي تاريخي- فرهنگي به منزله بخشي جدايي‌ناپذير از پيکره و استخوان‌بندي شهر امروزند. لذا پرداختن به موضوع بهسازي و باززنده سازي اين پهنه‌هاي ارزشمند بايد با رويکردي شهرنگر در مقياس شهر و سرزمين مورد توجه قرار گيرد.
- بافت‌هاي تاريخي- فرهنگي به منزله عرصه‌اي در بردارنده عناصر و مجموعه‌هاي تاريخي و ارزشمند، شبکه به هم تنيده‌اي که ساختار و سازمان فضائي بافت را تشکيل مي‌دهد، فضاهاي عمومي که مکان رويداد و قلمرو تعاملات اجتماعي بوده و نيز محلات که پهنه‌هاي سکونت را در اين محدوده تعريف مي‌کنند شناخته مي‌شوند.
- حفاظت از وحدت و يکپارچگي ساختار کالبدي- اجتماعي و کارکردي در فرايند باز زنده‌سازي و بهسازي اين محدوده‌ها ضروري است.
- با توجه به نقش محوري ساکنان در فرايند بهسازي و باززنده سازي و به منظور جلب مشارکت همه جانبه آنان، ضروري است طرح‌ها و برنامه‌هاي بازآفريني اين محدوده‌ها با رويکرد توانمندسازي اقتصادي و اجتماعي ساکنان شرايط را براي حضور و مشارکت آنان فراهم کنند..
- بهسازي و باز زنده سازي محدوده‌هاي تاريخي - فرهنگي فرايندي جامع، تدريجي و پيوسته از مجموع اقدامات کالبدي و غير کالبدي (موضوعي- نرم‌افزاري) و همچنين زيرساختي با رويکردي حفاظت محور است. اقدامات مقطعي، پروژه محور و صرفاً کالبدي به تنهايي پاسخگوي مشکلات نخواهد بود. بازگشت اين بخش از مکان‌هاي شهري به جريان جاري حيات شهر، در فرايندي گام‌به‌گام و برنامه محور ميسر است.
- يکي از ارکان بازآفريني محدوده‌هاي تاريخي- فرهنگي، تجديد حيات اقتصادي، از طريق باز تعريف نقش و کارکرد آن‌ها با توجه به نيازهاي اقتصادي شهر است (هم‌راستا با راهبرد توسعه شهر).
- فرايند باززنده سازي محدوده‌هاي تاريخي– فرهنگي موضوعي چندوجهي و فرابخشي است لذا نيازمند مشارکت و حضور کليه دستگاه‌ها و کنشگران دخيل است. ايجاد فضاي تصميم‌سازي و تصميم‌گيري مشترک از طريق تشکيل کارگروه‌هاي تخصصي با حضور نمايندگان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، وزارت راه و شهرسازي، وزارت کشور، شوراي عالي استان‌ها و همچنين کميسيون‌هاي تخصصي مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان سازمان‌هاي مردم نهاد ضروري است.
- ضمن تأکيد بر نقش محوري مديريت شهري (شوراها و شهرداري‌ها)، با توجه به ضرورت ايجاد فضاي مديريتي هماهنگ، يکپارچه و با اختيارات جامع و کافي، تشکيل مديريت حفاظت و باز زنده سازي محدوده‌هاي تاريخي- فرهنگي متناسب با ظرفيت و توان هر شهر پيشنهاد مي‌شود.
- تدوين نظام‌نامه نحوه اقدام در زمينه حفاظت و باززنده‌سازي محدوده‌هاي تاريخي– فرهنگي شهرها توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با همکاري وزارت راه شهرسازي- وزارت کشور و شوراي عالي استان‌ها ضروري است اين طرح پس از تصويب در شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران ملاک عمل باشد.
- با توجه به ضرورت تعميم و ترويج اين رويکرد نوين به بافت‌هاي تاريخي- فرهنگي و گسترش اين نگرش به ابعاد و سطوح مختلف حرفه، نظام مديريت و جامعه دانشگاهي، «برنامه نظام مديريت تغيير» توسط دبيرخانه با همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري تنظيم و به ستاد ملي بازآفريني شهري جهت بررسي و تصويب ارائه مي‌شود. مستندسازي، اطلاع رساني، آموزش و ترويج از اهم ارکان اين برنامه خواهند بود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن