محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827869641
يک اقليت ١١ درصدی مقابل دولت و توافق هستند/مردم تصميم خود را گرفتهاند
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: يک اقليت ١١ درصدی مقابل دولت و توافق هستند/مردم تصميم خود را گرفتهاند
مرتضي الويري، فعال سياسي اصلاحطلب معتقد است كه اگر پرونده هستهاي به سرانجام نميرسيد دولت پايگاه اجتماعياش را از دست ميداد. او منتقدان توافق هستهاي را اقليتي ١٠، ١١ درصدي ميداند كه در انتخابات سال ٩٢ شكست خوردند و تا امروز هم دولت با منطق با آنها روبه رو شده است.
آفتاب :
حسن روحاني توانست يكي از مهمترين وعدههاي انتخاباتياش را عملي كند؛ وعدهاي كه البته منتقدان و مخالفاني نيز دارد، مخالفاني كه اين روزها در جلسات كميسيون ويژه برجام تمام تلاش خود را به كار بستهاند تا اين توافق را كه از نظر بسياري پيروزي حسن روحاني است را يك شكست يا به تعبير بهتر كلاهي گشاد بر سر مردم جلوه دهند اما به اعتقاد بسياري پاسخهاي تيم مذاكرهكننده به منتقدان توافق خود به خوبي گوياي همه واقعيتهاست و همهچيز را به خوبي براي جامعه ايران روشن كرده است چرا كه بسياري از چهرههاي شاخص اصولگرا هم به حمايت از توافق برخاستهاند.
حال سوال اينجاست با حصول اين توافق بدنه اجتماعي حسن روحاني در چه وضعيتي قرار خواهد گرفت و آيا منتقدان پر سر و صداي توافق ميتوانند بر سبد راي حسن روحاني در انتخابات آينده تاثيرگذار باشند يا خير؟ مرتضي الويري، فعال سياسي اصلاحطلب معتقد است كه اگر پرونده هستهاي به سرانجام نميرسيد دولت پايگاه اجتماعياش را از دست ميداد. او منتقدان توافق هستهاي را اقليتي ١٠، ١١ درصدي ميداند كه در انتخابات سال ٩٢ شكست خوردند و تا امروز هم دولت با منطق با آنها روبه رو شده است. نماينده پپیشین مجلس بهترين پاسخ به منتقدان را روشنگري نسبت به گذشته ميداند و بر يك نكته تاكيد دارد اينكه مردم ايران تصميم خود را گرفتهاند. مشروح گفتوگوی اعتماد با مرتضي الويري را در ادامه بخوانيد.
همان طور كه ميدانيد اين روزها جلسات بررسي برجام در مجلس برقرار است و اين جلسات از تلويزيون هم پخش ميشود. با توجه به اينكه برخي از اين جلسات با تنشهايي همراه است و بعضا گروهي در حال متهم كردن گروهي ديگرند، فكر ميكنيد اين جلسات چه تاثيري برجامعه ايران خواهد گذاشت؟ بسياري بر اين باورند كه اين مساله ميتواند جامعه را به سوي دو قطبي شدن ببرد و اين مساله در آستانه انتخابات ميتواند تاثيرات بدي در جامعه داشته باشد.
به اعتقاد من جامعه تصميم خودش را گرفته است. واقعيت اين است كه روش تيم گذشته نتوانست مطلوب واقع شود. به نحوي كه نهتنها در بخش هستهاي به نتيجه نرسيد بلكه در بخشهاي ديگر مشكلات زيادي به وجود آورد. بايد توجه داشته باشيم در بخش هستهاي مساله «غنيسازي اورانيوم» قسمت كوچكي از تكنولوژي هستهاي است كه ما توفيقات خوبي داشتيم كه آن هم به دليل محدود بودن ذخاير اورانيوم در كشورقابل تداوم نبود، امادر زمينه پزشكي و نيروگاهسازي كه يكي از مهمترين ابعاد تكنولوژي هستهاي است نيز به دليل وجود تحريمها دچار مشكلات جدي شديم كه نمونهاش راهاندازي ناقص نيروگاه بوشهر است. در حوزه اقتصادي، گردشگري و سياست خارجي هم فشار زيادي به كشور وارد شد زيرا در دولت قبلي به جاي اينكه با زبان تعامل با دنيا سخن بگوييم و حقانيت خود را به اثبات برسانيم تلاش شد تا با به وجود آوردن تقابل به اهدافمان دست پيدا كنيم اما عملا تنها نتيجهاش اعمال محدوديت بر كشور در حوزههاي مختلف از جمله تكنولوژي هستهاي بود. به اعتقاد من جامعه ايران به خوبي اين مسائل را درك و به نوعي آنها را در زندگي خود نيز لمس كرده است و بنابر همين موضوع تصميم خود را گرفته است. اگر همين امروز يك نظرسنجي سراسري در كشور در مورد اين موضوع برگزار شود درصد بالايي از مردم مدافع تصميم و مسيري است كه تيم هستهاي دولت روحاني اتخاذ كرده است چرا كه تيم جديد با توافقي كه به دست آورد هم تكنولوژي هستهاي و هم اقتصاد كشور را از محدوديت خارج كرده است.
فكر ميكنيد اين اتفاقات و اين بحثها چه تاثيري بر پايگاه اجتماعي دولت خواهد گذاشت؟ به ويژه كه بسياري بر اين باورند با وجود توافق هستهاي هم باز خطر ريزش پايگاه اجتماعي دولت را تهديد ميكند زيرا دولت نميتواند به خوبي با پايگاه اجتماعي خودش ارتباط برقرار كند.
اگر دولت نميتوانست پرونده هستهاي را به نقطه روشن و قطعي برساند قطعا پايگاه اجتماعي خود را از دست ميداد ولي به اعتقاد من هر چند هم كه دولت در ارتباط با پايگاه اجتماعياش ضعيف باشد اما دولت توانسته اين پرونده را به نقطه روشن برساند و جامعه امروز در مورد باز شدن گره از مشكلات كشور خوشبين است و ميتوان اين انتظار مثبت را در جامعه به روشني ديد. امروز شاهد هستيم كه همه چهرههاي شاخص داخلي و خارجي با نگرش مثبت به اين ماجرا نگاه ميكنند اما از سوي ديگر شاهد هستيم جريانهايي هم مقابل توافق ايستادهاند، از اسراييل تا جمهوريخواهان تندرو در امريكا و در داخل كشور هم جريانهايي كه هزينههاي سنگيني را در دوره هشت ساله بر كشور وارد كردند و اقتصاد كشور را زمينگير كردند امروز با شديدترين لحن بر توافق ميتازند و با آن مخالفت ميكنند. اما واقعيت است كه اكثريت قاطع صاحبنظران در سراسر جهان با نگرش مثبت به اين موضوع نگاه ميكنند. از سوي ديگر با توجه به اينكه اين توافق دستاورد دولت حسن روحاني است پس هيچ يك از اين مسائل بر پايگاه اجتماعياش تاثير منفي نخواهد داشت بلكه با اجرايي شدن برجام و ملموس شدن نتيجههايش بر پايگاه اجتماعي دولت افزوده هم خواهد شد.
فكر ميكنيد بهترين روشي كه دولت در مقابل منتقدانش ميتواند در پيش بگيرد، چيست؟ برخي ميگويند بايد نسبت به آنها بيتوجه بود و در مقابل برخي هم معتقدند بايد پاسخ آنها را صريح و روشن داد. نظر شما چيست؟
به اعتقاد من تبيين مسائل و روشنگري در مورد اتفاقاتي كه در گذشته و دوره هشت ساله دولت احمدينژاد رخ داده است در حوزههاي مختلف اعم از حوزه اقتصادي، سياست داخلي و حوزه بينالملل ميتواند بهترين پاسخ به منقدان افراطي دولت باشد و واقعيتها را نيز براي مردم روشنتر كند. معتقدم مسيري كه دولت در مقابل منتقدانش تا امروز در پيش گرفته است مسيري منطقي است، اگرچه بسياري از تريبونها به روي دولت بسته است به ويژه صدا و سيمايي كه بيشتر تريبون خود را در اختيار كساني قرار داده است كه نظر مثبتي نسبت به اين اتفاق مهم و تاريخي يعني توافق هستهاي ندارند.
پس با اين حساب ميتوان گفت پخش جلسه برجام از تلويزيون شايد بيشتر از آنكه به ضرر دولت باشد شايد به نفعش تمام شود زيرا در هر صورت تيم مذاكرهكننده هم تمام تلاششان اين است كه براي دفاع از خود در مورد حال و گذشته برجام و تاثيرات آن روشنگري كنند؟
راستش را بخواهيد همانطور كه قبلا هم اشاره كردم اين ماجرا آنقدر عيان است كه ديگر حاجت به بيان نيست. مردم تاثيرات روش تيم قبل را به خوبي در زندگي خود حس كردهاند و مشكلات ناشي از محدوديتهايي را كه حاصل دولت پيشين بوده است را به خوبي درك كردهاند. در كليه نظرسنجيها مردم از تيم مذاكرهكننده و روشي كه اتخاذ كردهاند، حمايت ميكنند. تنها همان اقليت ١٠، ١١ درصدي كه در انتخابات سال ٩٢ خودش را به خوبي نشان داد و شكستخورده انتخابات شد مقابل توافق و سياستهاي دولت ايستاده است. اما نكته مهم اين است كه بسياري از تريبونها در اختيار جريان تندروي مخالف دولت است و همين مساله باعث شده است كه صداي بلندي داشته باشند وگرنه در اقليت محض هستند.
فكر ميكنيد با همه مشكلاتي كه پيش رو است دولت چقدر ميتواند در آينده و در اجرايي كردن برجام موفق باشد؟
بزرگترين نگراني كه وجود دارد اين است كه مبادا باز شدن اين فضاي جديد راه را براي واردات بيرويه كالا و رونق غيرپايدار باز بكند. من اميدوارم دولت اين نكته مهم را مدنظر داشته باشد و برنامهاي جامع و مفيد كه از دل يك تيم قوي اقتصادي بيرون آمده باشد را در دستور كار قرار دهد تا مبادا گرفتار مشكلاتي شويم كه در گذشته تجربه كردهايم. بيشك تنها راه جلوگيري از تكرار تجربههاي تلخ گذشته برنامهريزي دقيق است تا منابعي كه آزاد ميشود و فضاي بينالمللي مثبتي كه ايجاد ميشود در جهت ساماندهي پايدار استفاده شود تا اقتصاد كشور از ضربهپذيريهايي كه در اثر نوسان منابع ارزي ايجاد ميشود، مصون بماند.
حسن روحاني سياستهاي انتخاباتياش را به روشني بيان كرده است. فكر ميكنيد چگونه ميتواند اين سياستها را اجرايي كند؟
انتخابات سه ركن دارد. ركن اول مردم هستند كه اميدوار هستم نهادهاي مدني و مردمي با نشاط به صحنه بيايند چه در زمينه معرفي نامزدهاي كارآمد و چه در زمينه حضور پاي صندوقهاي راي. ركن دوم دولت است كه مجري انتخابات است كه ميتواند با توصيه به عوامل اجرايي خود يعني فرمانداران و هياتهاي اجرايي اين بخش مهم يعني اجراي سالم و بيمناقشه انتخابات را به انجام رساند. ركن سوم شوراي نگهبان و هياتهاي نظارت است. با تفسير استصوابي كه شوراي نگهبان از اصل ٩٩ قانون اساسي كرده (كه من به عنوان يك شهروند با اين تفسير مخالفم اما چون حق قانوني شوراي نگهبان است به آن تمكين ميكنم) حوزه مسووليت و اختيارات شوراي نگهبان و هيات نظارت در فرآيند انتخابات بسيار گسترده و وسيع است. اميدوارم تاييد يا رد صلاحيت داوطلبان همانطور كه در قانون آمده مراجع چهارگانه باشد و گزارشهاي بيپايه كه منشأ تسويهحسابهاي شخصي يا جناحي دارد مبناي تصميمگيري قرار نگيرد.
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
نماینده مردم خدابنده در مجلس: اگر معنی توافقنامه اجرای تصمیمات آمریکا باشد نتیجه آن شر صد درصدی است
نماینده مردم خدابنده در مجلس اگر معنی توافقنامه اجرای تصمیمات آمریکا باشد نتیجه آن شر صد درصدی استنماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی گفت اگر مفهوم توافقنامه هستهای ورود دوباره آمریکا و انگلیس با بازگشایی سفارتخانه به ایران باشد بدون شک نتیجه آن شر صد درصدی است به گزارشنظر دولت درباره صنعت خودرو/ به بهانه حمایت از تولیدملی، هر خودرویی را دست مردم ندهید
نظر دولت درباره صنعت خودرو به بهانه حمایت از تولیدملی هر خودرویی را دست مردم ندهید اقتصاد > صنعت - رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی معتقد است هر چند در اقتصاد مقاومتی تاکید بر حمایت از کالای تولید داخل است اما به این بهانه نباید هر خودرویی را دست مردم داد محمدبسخنگوی دولت و لاپوشانی تخلف 12 میلیارد دلاری/ تلاش معاون اول برای توقع زدایی از توافق/ مجوز ویژه دولت به یک سا
گروه سیاسی مشرق - روزنامه ها در لابه لای گزارش ها و سرمقاله ها قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می کند کیهان سخنگوی دولت و لاپوشانی تخلف 12 میلیارد دلاری تذکر سخنگوی دولت به صفدر حسینی و ولی الله سیف همچاعلام مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با توافق ایران و 5+1 در روز یازده سپتامبر! / ایجاد ارتش های استانی برای تجز
به اضافه تابناک بسته ویدئویی تابناک است که برای هشتاد و نهمین روز منتشر می شود بسته ای که روایتی از متن و حاشیه سیاست اقتصاد فرهنگ و ورزش با لحنی متفاوت است و سوژه های مختلف با تکیه بر فیلم صوت و تصاویری که دیده و ندیده اید در قالبی تازه و بدیع در تابناک عرضه می شود به اضاساس کار دولت واگذاری امور مردم به خود مردم است
به گزارش نگاه امروز اطهره نژادی در نشست منطقه ای سازمانهای مردم نهاد مرتبط با امور زنان و خانواده که به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است با اشاره به پتانسیل های قابل توجه جامعه مدنی در غرب کشور اظهار کرد سرمایه های اجتماعی و جامعه مدنی یک دارایی نامرئی است که حیات شهروندیسخنگوی دولت:خودروسازان هر خودرویی را دست مردم ندهند/نباید کیفیت خودروهای داخلی هر سال کمتر شود و قمیت آن افزای
سخنگوی دولت خودروسازان هر خودرویی را دست مردم ندهند نباید کیفیت خودروهای داخلی هر سال کمتر شود و قمیت آن افزایش یابد رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی معتقد است هر چند در اقتصاد مقاومتی تاکید بر حمایت از کالای تولید داخل است اما به این بهانه نباید هر خودرویی را دست مردم داد رونماینده مردم قائمشهر و سوادکوه در مجلس: برجام باید براساس قانون در مجلس بررسی شود/دولت لایحه توافق برجام را
نماینده مردم قائمشهر و سوادکوه در مجلس برجام باید براساس قانون در مجلس بررسی شود دولت لایحه توافق برجام را به مجلس ارائه کندنماینده مردم شهرهای قائمشهر سوادکوه جویبار و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی گفت با توجه به قانون اساسی تمامی توافقنامهها باید در مجلس بررسی شود که برجاممرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه به دولت بحرین توصیه کرد به جای فرافکنی و ایراد اتهام های بی اساس، از طریق گفتو
اخبار کوتاه مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه به دولت بحرین توصیه کرد به جای فرافکنی و ایراد اتهام های بی اساس از طریق گفتوگوی سیاسی واقعی با مردم به فکر سامان دادن به بحران موجود کشور خود باشد ۲۲ ۰۶ ۱۳۹۴ - ۲۱ ۵۳سقوط 21درصدی حمایت مردم آمریکا از توافق
به گزارش مشرق جدیدترین نظرسنجی موسسه "پیو" حاکی است 49 درصد مردم آمریکا با توافق هسته ای اخیر دولت آمریکا با ایران مخالف هستند و بیش از 30 درصد آمریکایی ها نیز دیدگاه مشخصی در خصوص این توافق ندارند در نظرسنجی اواسط جولای که بلافاصله پس از اعلام توافق هسته ای انجام شاعلام مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با توافق ایران و 5+1 در روز یازده سپتامبر! / ایجاد ارتشهای استانی برای تجز
اعلام مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با توافق ایران و 5 1 در روز یازده سپتامبر ایجاد ارتشهای استانی برای تجزیه عراق نظرسنجی پایش برای دفاع از فروشندگان خودروهای چینی دولت با افزایش بی سروصدای 280 تومانی قیمت دلار کمر بازار ارز را شکست به اضافه تابناک شنبه تا چهارشنبه به-
گوناگون
پربازدیدترینها