واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۱۴ب.ظ)
داوري ها خلاقيت در توليد صنايعدستي را افزايش مي دهد موج - کرمانشاه - معاون صنايعدستي ادارهکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمانشاه گفت: داوري آثار، افزايش خلاقيت در توليدات صنايعدستي را در پي دارد.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ نصرتالله سپهر در مراسم داوري نشان ملي مرغوبيت کالاهاي صنايعدستي غرب کشور در کرمانشاه اظهار کرد: هنر صنايعدستي کشور در حال خروج از خمودگي و حرکت به سمت و سوي کارهاي خلاقانه است.
وي برگزاري مراسم نشان داوري ملي را تلنگري به هنرمندان براي پايبندي به اصالت و ارزشهاي سنتي عنوان کرد و افزود: اين موضوع تأثيرات مثبتي طي دهه اخير در بهبود توليدات داشته و هنرمندان به دنبال کارهاي خلاقانه و نوآورانه هستند.
معاون صنايعدستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه از صنايع دستي به عنوان يکي از جاذبههاي توريستي با توجه به جنبه زيباييشناختي آن ياد کرد.
سپهر قضاوت در مورد آثار را موجب پايبندي هنرمندان به اصول اوليه داشتههاي ارزشمند فرهنگي و کارهاي خلاقانه در توليد صنايعدستي دانست و گفت: اين امر در معرفي چارچوبها و قاعدههاي موجود براي توليدات بسيار حائز اهميت است.
وي بيان داشت: استفاده از مواد اوليه، طرح و نقشههاي بيروح و بيارتباط با چارچوبها، به هم ريختگي طرح و نقشه در اصول نگارگري و انحراف آن از اصول موجود از لطمات وارده به اين صنعت است.
معاون صنايعدستي ادارهکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمانشاه ادامه داد: معتقدم که دانشگاهها در بحث تئوري ممکن است موفق باشند در زمينه صنايعدستي، اما در عمل تجاربي کسب ميشود که در تئوريها نميگنجند.
سپهر نمايان کردن آثار و در معرض قضاوت قرار دادن آنها را همچون يک آينه براي جلوه بخشيدن به داشتههاي ارزشمند پنهان مانده دانست و افزود: در نمايشگاههاي کشوري و منطقهاي همواره سعي ميکنيم از حضور آثار داراي نشان ملي و جهاني بهرهمند شويم.
رعايت حقوق مصرفکننده و توليد کننده
وي بيان داشت: داوري در مورد آثار به سمتي حرکت ميکند که علاوه بر بهبود در شکل و رنگ و طرح آثار، قيمت و حق و حقوق توليدکننده و مصرفکننده نيز در آنها رعايت ميشود.
معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمانشاه گفت: اين قضاوتها صنايعدستي را از حالت خمودگي و توليدکنندگان را از حالت مأيوس شدن رها ميکند.
سپهر با تصريح اينکه هيچگاه در مقابل مدرنيته قرار نگرفتهايم، خاطرنشان کرد: استفاده از تکنولوژي روز در توليد آثار صنايعدستي براساس چارچوبها صورت ميگيرد.
وي با بيان اينکه چارچوبهاي اساسي فرهنگي را در اين زمينه ناديده نميگيريم، اضافه کرد: هرچند سنتگرا و پايبند به ارزشها هستيم، اما در راستاي مدرنيته حرکت ميکنيم.
معاون صنايعدستي ادارهکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمانشاه يادآور شد: مجموعهاي که صنعت سبز لقب گرفته و شعار حفظ ميراث فرهنگي و محيط زيست را سر ميدهد، فلسفهاي به بلنداي تاريخ دارد.
سپهر محدوديت منابع طبيعي را يادآور شد و بيان داشت: معتقديم که توليدات صنايعدستي اگر در حد استانداردهاي يونسکو نباشد، خيانت به فرهنگ مملکت است.
وي اظهار کرد: يکي از نکاتي که در بحث قضاوت و داوري صنايعدستي وجود دارد، اعتماد مردم به کالاهايي است که از اين کانال تأييد ميشوند.
معاون صنايعدستي ادارهکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمانشاه از فعاليت 70 هزار هنرمند صنايعدستي در استان خبر داد و افزود: تنها در رشته گيوهبافي 10 هزار نفر مشغول هستند.
سپهر از «گيوه هورامي» بهعنوان بزرگترين خوشه صنايعدستي کشور ياد کرد و گفت: تنها در سه ماهه اول امسال حدود 4 ميليارد تومان صادرات يک قلم از محصولات صنايعدستي استان بوده است.
وي در ادامه اشارهاي به حضور شرکتکنندگان در اين مراسم داشت و متذکر شد: استان کرمانشاه با 130 اثر داراي بيشترين آثار ارسالي است.
معاون صنايعدستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان کرمانشاه يادآور شد: استان کردستان با 115، همدان با 70 و ايلام نيز با چهار اثر در اين مراسم حضور دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]