واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رزميكاران، پيشتاز در پناهندگي!
پناهندگي ورزشكاران ايراني به ساير كشورها چالشي است كه متأسفانه در سالهاي اخير روند رو به رشدي داشته است
نویسنده : شيوا نوروزي
پناهندگي ورزشكاران ايراني به ساير كشورها چالشي است كه متأسفانه در سالهاي اخير روند رو به رشدي داشته است. در ميان ورزشكاران متعصب و قدرشناس كشورمان هستند كساني كه حضور در تيمهاي ملي و پوشيدن پيراهن ملي را سكويي براي رسيدن به مقاصد خود قرار ميدهند. آنها در حالي مشكلات مالي و بيتوجهيها را بهانه پناهندگي به ديگر كشورها عنوان ميكنند كه سايرين با چنين مشكلاتي دست و پنجه نرم ميكنند اما هرگز حاضر نميشوند اعتبار ورزش و كشورشان را به اين راحتي زير سؤال ببرند. نكته جالب توجه اينكه بيشتر اين افراد در قالب تيمهاي ملي و با پول بيتالمال به خارج از كشور رفته، نقشه از پيش تعيين شده خود را عملي ميكنند و پناهنده ميشوند. در اين بين رشتههاي جودو، كاراته و قايقراني ركوردار هستند.
وحيد سرلك
يكي از پرسروصداترين ورزشكاران پناهنده كشورمان بود. وحيد سرلك كه سابقه چند سال عضويت در تيمملي را هم داشت در مسابقات جهاني 2009 هلند عنوان پنجم را به دست آورد. سرلك از جمله كساني بود كه همواره به شرايط حاكم بر ورزش ايران اعتراض داشت. وحيد سرلك پس از آنكه در مصاحبههايش اعلام كرد حق او را در جودو خوردهاند، تصميمش را عملي كرد و به آلمان پناهنده شد. او كه هدف از اين كار را بهبود وضعيت معيشتي و ورزشي عنوان كرده بود پس از پناهندگي نيز هرگز نتوانست آرزوهاي ورزشياش را به حقيقت نزديك كند.
احسان رجبي
جودوكار دوپينگي كه به امريكا پناهنده شد. احسان رجبي پيش از آن در تيمملي جودو حضور داشت و حتي مدال برنز قاره كهن را هم به گردن آويخته بود. او كه يك بار تست دوپينگش مثبت از آب درآمده بود با متهم كردن دستهاي پشت پرده پناهنده امريكا شد اما زودتر از آنچه انتظارش را داشت از تصميمش پشيمان شد و در مصاحبههاي خود از دلتنگياش براي تيمملي ايران گفت.
محسن غفار
محسن غفار هتتريك جودوكاران ايراني در پناهندگي را تكميل كرد. غفار كه به آلمان پناهنده شده هم نتوانست روزهاي خوبش در جودو وطنمان را تكرار كند.
ايرج اميرخاني
بازگشت اين مليپوش جودو و اظهار ندامتش از رفتارهاي گذشته در نوع خود جالب توجه است. ايرج اميرخاني مدال طلاي قهرماني جوانان آسيا و مدال نقره جوانان جهان را با پيراهن تيمملي ايران گرفت اما درگيريهاي داخلي فدراسيون جودو، افت شديد اين مليپوش و محروميت عجيب يك سالهاي كه براي او در نظر گرفته بودند سبب شد تا اميرخاني خلاصي از اين مشكلات را در پناهندگي به امريكا ببيند. حال آنكه او پس از يك سال به كشور بازگشت تا بلكه بتواند گذشته را جبران كند.
محمدحسين ابراهيمي
شمشيربازي كه از سفر به مسابقات جهاني سوء استفاده كرد. محمدحسين ابراهيمي مليپوش شمشيربازي به همراه سايرين به مسابقات جهاني فرانسه اعزام شد اما برخلاف بقيه به ايران برنگشت. شمشيرباز اسلحه فلوره در همان فرانسه پس از جدا شدن از جمع، پناهندگياش به اين كشور را اعلام كرد.
مينا عليزاده
از جمله ورزشكاران زن كشورمان بود كه قيد وطنش را زد. مينا عليزاده عضو سابق تيمملي قايقراني براي كسب بهترين نتيجه به مسابقات جهاني جمهوري چك اعزام شد. منتها پاروزن دراگون بوت ايران پس از عملي كردن نقشهاش به آلمان رفت و پناهنده اين كشور شد.
پيام مرادي
تنها ورزشكاري است كه از امتياز مليپوش بودنش و سفر به خارج از كشور براي پناهندگي استفاده نكرد. پيام مرادي كاراتهكاي تيم صدراي زيرآب همراه ساير همتيميهايش به تورنمنتي در فرانسه رفت اما همين مسابقات فرصت خوبي بود تا او نيز ديگر به ايران بازنگردد.
مهدي جعفر قليزاده
او نيز يكي ديگر از رزميكاران پناهنده محسوب ميشود. جعفر قليزاده عضو پيشين تيمملي كاراته پناهندگي آلمان را پذيرفت.
كيميا مرادي
مليپوش 16 ساله شطرنج كه قرار بود در مسابقات جهاني شركت كند به نروژ پناهنده شد. كيميا مرادي در سفري توريستي به اين كشور پناهندگياش را اعلام كرد.
شروين پاكدلان
كانوئيست تيمملي نوجوانان به شكلي عجيب در پرتغال ناپديد شد. رقابتهاي قايقراني قهرماني جوانان جهان در پرتغال در جريان بود كه خبر پناهندگي پاكدلان 17 ساله تأييد شد.
سعيد جانفدا
جزو معدود فوتباليستهايي است كه پناهندگي كشور بيگانه را پذيرفت. سعيد جانفدا پيراهن تيمملي را در سالهاي اواخر جنگ تحميلي به تن ميكرد. اما قدر اين پيراهن را ندانست و در حالي كه تيمملي براي انجام بازي دوستانه به آلمان رفته بود خود را به سفارت هلند در اين كشور رساند و پناهنده شد.
عباس گليگرگستاني
عباس گليگرگستاني هم آلمان را به عنوان سرزمين آمال و آرزوهايش انتخاب كرد. مليپوش كشتيگير در پي اعزام به آلمان ديگر به كشور بازنگشت.
انوشيروان نوريان
كاپيتان تيمملي بوكس بود و قدر حضور در المپيك را ندانست. انوشيروان نوريان بوكسور ايراني همراه با كاروان المپيكي كشورمان به سيدني اعزام شد. منتها به جاي آنكه به فكر دفاع از اعتبار كشورمان باشد در جريان مسابقات به استراليا پناهنده شد.
محمود محمدي
جوانترين قهرمان در تايخ مسابقات پهلواني ايران بود. محمود محمدي پس از چندماه سرگرداني در تركيه سرانجام توانست پناهنده هلند شود.
حامد صبريدشتي
قهرمان بينالمللي بوكس و كيك بوكسينگ كشور در نهايت سر از انگليس درآورد. حامد صبريدشتي كه قرار بود در المپيك آتن روي رينگ برود پس از خط خوردن از تيمملي به كشور انگليس پناهنده شد.
پوريا پورابراهيم و محمود زاويه
هر دو عضو تيمملي غريق نجات و غواصي ايران بودند. اما پورابراهيم و زاويه پس از عزيمت به مسابقات جهاني فرانسه ديگر به ايران بازنگشتند.
راحله آسماني
نايب قهرمان بازيهاي آسيايي گوانگجو شد. اما راحله آسماني تكواندوكار اسبق تيمملي نه تنها تابعيت بلژيك را پذيرفت بلكه پس از كشف حجاب براي تيمملي اين كشور روي شياپ چانگ رفت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]