واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: شهر ساسانی بیشاپور دارای سند مکتوب شهرسازی است خبرگزاری پانا:مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس در جلسه شورای اداری شهرستان کازرون گفت: شهر بیشاپور را یکی از پنج شهر مهم استان درفارس است و تقسیم بندی آن به دو دوره تاریخی و بعد از اسلام می رسد .
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۴ شهريور ساعت 12:45
به گفته مصیب امیری شهر بیشاپور جز معدود شهرهایی است که مطالعات گسترده فراوانی در آن صورت گرفته که کار کاوش و بررسی در سه مرحله و از سال 1314 تا 1319 هجری شمسی توسط باستان شناسان خارجی و از سال 1346 تا 1357در مرحله دوم و از سال 1372 تاکنون ادامه دارد . در مجموعه 36 نقش برجسته ساسانی در کل کشور وجود دارد که 6 نقش ان در تنگ چوگان است . واین دلالت بر اهمیت فراوان آن دارد در حال حاضر بیش از 30 هزار اثر تاریخی در فهرست اثار ملی ایران به ثبت رسیده که بیشاپور به شماره 24 می باشد . مدیرکل میراث فر هنگی فارس افزود:برنامه هایی که برای شهر بیشاپور در نظر گرفته شده ، تهیه و ارسال پرونده ثبت این شهر در فهرست جهانی است . در مجموع 18 اثر در ایران در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته که خوشبختانه 4 اثر آن در استان فارس قرار دارد و امیدواریم با ثبت محور ساسانی سه شهر بیشاپور،سروستان و فیروز آباد شاهد پنجمین اثر ثبتی در این استان باشیم
امیری با بیان اینکه منطقه کازرون دارای قابلیت گردشگری فراوانی است افزود:شهرستان کازرون به جهت جاذبه های طبیعی و وجود شهر منحصر بفرد بیشاپور و هم از لحاظ وجود بقاع متبرکه و همچنین امام زاده سید حسین از جایگاه خاصی در جهت گسترش گردشگری مذهبی برخوردار است و قابلیت های فراوانی را دارا می باشد . این اداره کل با حمایت از سرمایه گزاران در بخش خصوصی امیدوار است بتواند در رونق و گسترش این صنعت رو به رشد کمک نماید
مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت :در سال مالی 1393 بیش از 500 میلیون تومان در بخش های مرمت ،طرح جامع ساماندهی وایجاد زیر ساختهای خدمات رفاهی هزینه شده که در زیر ساختهای خدمات رفاهی کافی شاپ ، نماز خانه و سرویس بهداشتی در نظر گرفته شده است . همچنین تابلوهای معرفی شهر به دو زبان فارسی و انگلیسی در حال تهیه می باشد که با توجه به فرصتهای ایجاد شده امیدواریم مدت اقامت گردشگران را افزایش دهیم
اگر این اتفاق انجام گیرد طبعا در گسترش و رونق گردشگری کمک فراوانی خواهد نمود .
مدیر پایگاه پژوهشی بیشاپور وی افزود:اداره میراث فرهنگی شهرستان در خدمت مردم بوده و با مردم همکاری لازم را داشته است .
اما در بعضی موارد با توجه به موانع و ضوابطی که وجود دارد اگر دستگاههای دیگر خود را ملزم به انجام قوانین نمایند مشکلات رفع خواهد شد.مثلا در بحث جاده ما مخالف راه دسترسی نیستیم و آن را به عنوان یک جاده دسترسی محلی می دانیم .
امیری گفت :از سال 1373 تفاهم نامه ای بین میراث فرهنگی و اداره کل راه و شهر سازی وجود داشت مبنی بر اینکه این مسیر از حالت اسفالت خارج و سنگ فرش گردد چرا که با گذر از این جاده اهمیت عبور از یک محل تاریخی را نشان می دهد .
وی در خصوص روستای تنگ چوگان نیز گفت: ما نهایت همکاری را انجام داده ایم اما با انفجار جهت دسترسی مخالف بوده و از طریق کارشناسان راه های دیگر را پیشنهاد داده یم . که انشا اله با همدلی و همراهی موانع رفع گردد .
بنابراین گزارش سایت جامع بیشاپور نیز سومین سایت جامع اطلاع رسانی استان می باشد که در حوزه های میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری ،سرمایه گزاری و اخبار و اطلاع رسانی فعالیت دارد . سایت جدید بیشاپور با ادرس اینترنتی www.sasanianbishapour.com به انعکاس فعالیتهای بیشاپور و حوزه پیرامونی ان خواهد پرداخت و برنامه های شهرستان کازرون را نیز انعکاس خواهد داد نکته حائز اهمیت ان است که این سایت بسیار جامع و کامل تر از بقیه سایتهای موجود استان می باشد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]