واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۳۰ق.ظ)
برخورد جدي محيط زيست با واحدهاي صنعتي آلاينده کارون موج - جلسهٔ شوراي عالي آب ظهر ديروز به رياست معاون اول رئيس جمهور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اسحاق جهانگيري با اشاره به مشکلات استان خوزستان از جمله ريزگردها و مسائل مرتبط با سد گتوند و آلودگي رودخانه کارون گفت: مشکلات استان خوزستان که دغدغهاي جدي براي مردم مقاوم و سرفراز اين استان است، دغدغهٔ اساسي دولت نيز است و از اهميت ويژه اي براي دولت برخوردار است و دولت به مردم شريف خوزستان اطمينان ميدهد که مشکلات فراروي اين استان را برطرف خواهد کرد به گونه اي که سد گتوند که امروز از مسائل جدي استان است به کانوني اطمينان بخش براي توسعهٔ استان خوزستان تبديل شود.
معاون اول رئيس جمهور اظهار داشت: حل مسائل خوزستان دغدغهٔ همهٔ کساني است که براي سرنوشت کشور اهميت قائل هستند و دولت نسبت به حل مسائل استان خوزستان و رودخانهٔ کارون توجه ويژه دارد و آنچه در مقطع فعلي اهميت دارد اين است که وضعيت فعلي رودخانهٔ کارون حتماً بايد ساماندهي شود.
وي با بيان اينکه مسائل زيست محيطي يکي از موضوعات محوري در برنامهٔ ششم توسعه خواهد بود، افزود: مشکلات استان خوزستان در اين ميان از اولويت ويژه اي برخوردار است و لازم است سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور و وزارت نيرو مسائل اين استان و بخصوص موضوع آلودگي آب رودخانه کارون را به صورت جدي در برنامهٔ ششم توسعه لحاظ کنند.
جهانگيري همچنين با اشاره به فاضلاب شهري که يکي از آلايندههاي رودخانه کارون است، تصريح کرد: فاضلاب شهري مشکلات اين رودخانه را دو چندان کرده و اجراي طرح جمع آوري فاضلاب شهري که هم اکنون در اکثر استانها در دست اجراست، بايد در استان خوزستان و بخصوص شهرهاي اطراف رودخانهٔ کارون نيز اجرا شود و لحاظ اين موضوع در برنامهٔ ششم توسعه، بايد در دستور کار سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور قرار گيرد.
معاون اول رئيس جمهور با انتقاد از واحدهاي صنعتي که موجب آلايندگي رود کارون ميشوند، از سازمان حفاظت محيط زيست خواست به واحدهاي صنعتي آلاينده در اين منطقه هشدارهاي لازم را بدهند تا اين واحدهاي صنعتي آلاينده يا وضعيت فعلي را ساماندهي کنند و يا ناگزير بايد نسبت به انتقال از اين منطقه اقدام کنند.
وي از سازمان حفاظت محيط زيست خواست بصورت قاطعانه با واحدهاي صنعتي آلاينده برخورد جدي نمايد و از آنها براي ساماندهي وضعيت فعلي برنامهٔ زمان بندي مشخص مطالبه کند.
جهانگيري همچنين با اشاره به آلودگيهاي ناشي از بخش کشاورزي از جمله واحدهاي کشت و صنعت موجود در استان خوزستان، بر لزوم زهکشي و اقدامات لازم در جهت جلوگيري از آلايندگي اينگونه واحدها تاکيد کرد.
معاون اول رئيس جمهور با اشاره به اينکه سد گتوند نيز يکي از عوامل آلايندهٔ رودخانهٔ کارون است، خاطرنشان کرد: طراحي و کار بزرگي به لحاظ مهندسي سازهها در احداث اين سد انجام شده اما متاسفانه مشاورين طرح در انجام مطالعات همه جانبه دقت و محاسبات لازم را انجام ندادهاند.
وي با اشاره به مطالعات انجام شده و تدوين راهکارهاي رفع شوري آب سد گتوند که توسط موسسهٔ آب دانشگاه تهران صورت گرفته است، از دستگاههاي ذي ربط خواست طرح اين موسسه را با دقت مورد مطالعه و بررسي قرار داده و نظرات نهايي خود را با استدلال دقيق به کارگروه مربوطه ارائه کنند تا پس از تأييد کارگروه، جمع بندي نهايي براي تصميمگيري در اختيار شوراي عالي آب قرار گيرد.
جهانگيري اظهار اميدواري کرد در صورت جمع بندي و نهايي شدن طرح رفع مسائل مرتبط با رودخانه کارون در موعد مقرر، بتوانيم اين موضوع را در برنامهٔ ششم توسعه قرار دهيم تا در يک برنامهٔ زمانبندي مشخص، شاهد رفع مشکلات کارون باشيم.
معاون اول رئيس جمهور دانشگاههاي ايران را يکي از ظرفيتهاي بزرگ براي پيشرفت و توسعه کشور برشمرد و از دانشگاه تهران به خاطر مطالعه و تدوين طرح رفع مشکلات رودخانهٔ کارون و شوري آب مخزن سد گتوند تقدير کرد.
در اين جلسه که وزير نيرو، وزير جهاد کشاورزي، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست و استاندار خوزستان نيز حضور داشتند، نمايندهٔ دانشگاه تهران گزارشي از راهکارهاي رفع شوري آب مخزن سد گتوند ارائه کرد و ضمن تشريح سهم سد گتوند در شوري آب کارون و اثرات اين شوري بر بخش کشاورزي، گونههاي جانوري، گياهي و مسائل زيست محيط استان، راهکارهاي مختلفي براي ساماندهي مسائل مرتبط با سد گتوند که توسط موسسهٔ آب دانشگاه تهران تدوين شده است را ارائه کرد و درخصوص جزئيات هر يک از اين راهکارها به ارائه توضيحاتي پرداخت.
در ادامهٔ اين نشست وزير نيرو با اشاره به يکي از مصوبات پيشين جلسات شوراي عالي آب مبني بر تکليف اين وزارتخانه براي تعيين آب قابل برداشت در تمامي حوزههاي کشور، گفت: در اين زمينه اقدامات گسترده اي انجام شد و ضمن احصاي ميزان منابع آب موجود در سفرههاي زيرزميني و آبهاي سطحي، آب قابل برداشت در تمامي استانهاي کشور به تفکيک بخشهاي مختلف کشاورزي، صنعت، شرب، محيط زيست و فضاي سبز تعيين شد که گام مهمي در مديريت منابع آب کشور است.
چيت چيان افزود: در اين کار مهم از مطالعات جامعي که قبلاً در زمينه آب انجام شده است استفاده شد و با نتايج حاصله و اطلاعات گردآوري شده، قادر خواهيم بود، برنامه ريزي مناسبي در زمينهٔ مديريت منابع آب کشور در برنامهٔ ششم توسعه انجام دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]