واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سرنوشت این همه کلیک در فضای مجازی چیست؟
شبکه های اجتماعی از جمله فیس بوک با هر کلیک کاربر او را رد یابی و شناسایی کرده، ولی دانشمندان با طراحی نرم افزاری جدید سعی در آگاه کردن طعمه های این شبکه های اجتماعی دارند.
به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه های اجتماعی دست شما را می خوانند، میلیاردها کاربر آنلاین که ساعت ها از وقت خود را صرف وبگردی، پست گذاشتن و پسندیدن پست های مختلف می کنند تبدیل شده اند به سرمایه ای بزرگ برای صفحات اجتماعی! پیشگوی اعظم،فیسبوک است، قطعا مهمترین کاربرد این دستi از شبکه ها برای جوامع بشری پیش بینی جنایت قبل از وقوع آن است.
چگونه فیسبوک حمله ای تررویستی در منهتن نیویورک را پیش از وقوع پیش بینی می کند؟ موضوعی که سالهاست برای آن دولت ها سرمایه گذاری کرده اند، آنالیز اطلاعات کاربران است، محفلی رایگان برای دور هم جمع شدن که به آن چاشنی داده کاوی اضافه شده است.
داده کاوی علمی است که در آن بر روی حجم انبوهی از اطلاعات پردازش صورت می گیرد تا نتایجی منطقی از آنها استنتاج شود، کمتر کسی از کاربران به این موضوع نگاه جدی داشته است، لایک ها، پست ها و کامنت ها از ارزش بالایی دارند.
کارشناسان می گویند فیس بوک به جایی رسیده است که از شما شناخت بهتری نسبت به دوستان، والدین و حتی گاهی همسرتان دارد، برای اثبات این ادعا، دانشمندان انگلیسی نرم افزاری تحت وب طراحی کرده اند، که می تواند براساس آنچه که شما در شبکه های اجتماعی پسندیده اید روحیات شما را تخمین زده و اطلاعاتی از تمایلات شخصی تا میزان هوش و ذکاوت شما را به دست می آورد.
این ابزار آنلاین در آینده ای نزدیک مورد استفاده پلیس قرار خواهد گرفت و بدین وسیله مجرمان فضای مجازی و مزاحمان شبکه های اجتماعی قبل از وقوع جرم قابل شناسایی خواهند بود، این آزمون شخصیت شناسی که Apply Magic Sauce یا استفاده از سحر و جادو نامیده می شود،جنسیت، هوش، سیاست، میزان رضایت از زندگی کاربران را پیش بینی می کند، این نرم افزار نیز می تواند میزان تحصیلات، وضعیت تاهل و 5 خصیصه اصلی شخصیت کاربران، از جمله میزان اجتماعی بودن، وظیفه شناسی، برونگرایی، سازش کاری و وضعیت روان شخص را پیش بینی کند.
فرق این نرم افزار با تست های شخصیت شناسی رایج در بازار این است که تست های شخصیت شناسی ساختگی هستند ولی این نرم افزار براساس لایک های کاربران و عملکرد واقعی آن ها در فضای مجازی تصمیم گیری می کند. به گفته دکتر دیوید استیلویل، محقق و پژوهشگر دانشگاه کمبریج، کامپیوتر به دلیل داشتن منطق محض و درصد صحت و درستی بالا، نسبت به افراد، والدین، همکاران و دیگر اشخاص می تواند بهتر شما را شخصیت شناسی کند، نرم افزار Apply Magic Sauce لایک های شما را با شش میلیون کاربر دیگر در این شبکه اجتماعی مقایسه می کند. پس از نصب این نرم افزار می توانید نتایج شخصیت شناسی خود را بلافاصله دریافت کنید.
استیلول خاطر نشان کرد؛ الگوریتم فیس بوک بسیار آمار قوی از کاربران می دهد که شامل دایره دوستان و عکس های آن ها می شود، وی در ادامه افزود: یکی از مشکلات دنیای مدرن و زندگی مجازی ما این است که بدون اطلاع کاربران، داده های فراوانی از آن ها جمع شده و در مورد آن ها پیش بینی های نسبتا درستی می شود و ما هرگز نمی دانیم که فیس بوک پشت صحنه این داده های جمع آوری شده چه می کند.
این پژوهشگر گفت: هدف از طراحی این نرم افزار این است که به کاربران نشان دهیم آنچه را که فیس بوک از آن ها می داند و هر آنچه که در مورد آن ها پیش بینی می کند چیست؟، این آزمایش نشان می دهد که هر کلیک در فضای مجازی و صفحات اجتماعی می تواند اثری جاودانه از آن ها در دنیای دیجیتال ثبت کند.
اما آیا فقط برای پیشگیری جنایت و یا بهبود یک کسب و کار داده کاوی استفاده می شود؟ بسیاری از کارشناسان بر این عقیده اند که دولت آمریکا از حجم انبوه اطلاعات کاربران به اسم پیشگیری از جنایات دست به جاسوسی می زنند.
گزارش از شکوه نیروبخش
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
اعلان جنگ فیس بوک به هکرها
دعوت آیت الله نوری همدانی از روحانیون جمهوری آذربایجان به شناخت تحولات زمان
ترسیم نقشه جنگ سوریه از اتاق خواب + فیلم
نقابدارهای آنانیموس، بلای جان داعش + فیلم و مستندات
فورا به فکر فلفل ریختن روی تبلت کودکان باشیم!
هیچ نهادی اجازه عضویت مسئولان دولتی در شبکههای فیلتر شده را نداده است
نخست وزیری که عکس سلفی دوست دارد
انتقاد وزیر آلمانی به فیسبوک به دلیل پخش پیامهای نژادپرستانه
رویا سازی های پوچ در شبکه های اجتماعی
هتک حيثيت دانشجوي دکترا در تلگرام
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]