تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837363655
پناه به اروپا از راه ایران/ افغانستانیها چگونه از راه ایران به اروپا میروند؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پناه به اروپا از راه ایران/ افغانستانیها چگونه از راه ایران به اروپا میروند؟
« قاچاقبَر، از باقرآباد بهشتزهرا ما را سوار چهار تاکسی کرد؛ ٣٠ نفر بودیم، پنج نفر روی صندلی نشستند و دو نفر در صندوق عقب. من و دوستم را که کوچکتر بودیم، در صندوق گذاشتند.
آفتاب : راننده خشن رانندگی میکرد و من تقریبا مطمئن بودم که دیگر سالم نمیرسیم. بعد از ١١ ساعت که به ارومیه رسیدیم ما را از صندوق عقب بیرون آوردند.
تمام بدنمان کبود بود». این، اولین راهی است که پناهجویان افغانستانی در ایران، معمولا برای رسیدن به شرایطی بهتر برای زندگی، انتخاب میکنند. علیرضا، ١٥ ساله بود که از افغانستان درگیر جنگ، به ایران آمد و بعد از شش سال کیفدوزی از هشت صبح تا ١٢ شب در کارگاهی در جنوب شهر تهران، توانست ٢٠ میلیون تومان جمع کند و به حساب چند قاچاقبر بریزد تا او را به اروپای رؤیایی نزدیکتر کنند یا چنانکه از مسیر میگوید، به مرگ.
او اما زنده ماند و حالا، دو ماه میشود که در سوئد زندگی میکند و حکایت رسیدن به آن کشور را با «شرق» در میان گذاشت.
روال رفتن به سوئد، که در میان کشورهای اروپایی، سابقه بهتری در پذیرش پناهجویان داشته، اغلب اینگونه است؛ از ارومیه به شهر وان و سپس استانبول در ترکیه، از آنجا با چند واسطه به پایتخت یونان، از یونان به مقدونیه، از آنجا به پایتخت صربستان، از صربستان به مجارستان، بعد اتریش، آلمان، دانمارک و بالاخره سوئد.
در این شکل از مهاجرت، که کُردها و سوریها هم ماههاست درحال تجربه آن هستند، خستگی راه، سرگردانی در شهرهای ناآشنا، زبان بیگانه و فرار همیشگی از پلیس، شاید کمترین خطر را داشته باشد؛ خطر اصلی، همان است که میگویند «معامله با جان» و گاهی، معامله نه تنها با جان خود، که با جان همسر و فرزندان و اعضای خانواده.
زنان حامله، کودکان خردسال و زنان و مردان سالمند، قربانیان اصلی این مهاجرتها هستند. علیرضا به «شرق» گفت: «شبی که میخواستیم از ایران وارد ترکیه شویم، خیلی سخت گذشت.
هوا سرد بود و باران هم میبارید و ما از شب تا هشت صبح، پیاده راه رفتیم تا به نزدیکی مرز ترکیه رسیدیم. خیلی گرسنه بودم و فقط یک بطری آب معدنی و چند خرما همراهم بود. همه ما خیس شده بودیم و پیرمردی که همراهمان بود، به دلیل سختی راه، نفستنگی گرفت و ایستاد.
میگفت شما بروید، من دیگر نمیتوانم بیایم. قاچاقبر، دو چوب را به شکل تابوت به یکدیگر بست، پیرمرد را روی آن گذاشت و ما بلندش کردیم. پیرمرد خیس شده بود و سنگین و ما هم خودمان نای حرکتکردن نداشتیم.
تابوت را گذاشتیم زمین، که دیدیم به زور نفس میکشد و بعد از چند دقیقه، جلو ما جانش را از دست داد. قاچاقبر هم همانجا او را رها کرد و به ما گفت حرکت کنید».
روز بعد، علیرضا و همراهان ایرانی، عرب، پاکستانی و آفریقاییاش مجبور شدند چند ساعتی را در طویلهای در شهر وان بگذرانند تا اتوبوسی، آنها را به خانه کثیفی در همان شهر منتقل کند با یک حیاط و سه اتاق برای ٣٠٠ نفر.
در این مرحله پناهجویان، باید تصمیم بگیرند سفر خود را از ایتالیا ادامه دهند یا یونان. برای رسیدن به هردو مقصد باید از دریای ناامن مدیترانه عبور کنند و باتوجه به نزدیکی یونان و جزیره کوس به ترکیه، در بیشتر مواقع این کشور، مقصد بعدی پناهجویان است.
همه پناهجویان البته این شانس را ندارند که به سفرشان ادامه دهند و بسیاری از آنها، توسط پلیس ترکیه بازداشت میشوند و هفتهها در زندان میمانند و به افغانستان بازگردانده میشوند.
وضعیت سخت پناهجویان در ترکیه باعث شد سال گذشته، تعدادی از آنها در برابر دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگی در این کشور، برای چند روز دست به اعتصاب غذا بزنند تا به پروندههایشان سریعتر رسیدگی شود.
همزمان با این اعتصاب بود که سازمان عفو بینالملل هم گزارشی منتشر کرد در انتقاد از برخورد گارد ساحلی ترکیه و یونان با پناهجویان. در گزارش «مرزهای ترس و امید» آمده است: «پناهندهها پس از رسیدن به سواحل یونان، توسط گارد ساحلی این کشور مجبور میشوند تا خود را برهنه کنند.
همچنین نیروهای مرزی پیش از اخراج مهاجران به سوی ترکیه، همهچیز این مهاجران را نیز میگیرند و آنها را با اسلحه تهدید میکنند». این گزارش، حاصل گفتوگو با ١٤٨ مهاجر و پناهنده درباره وضعیتشان در یونان بود که در فاصله ماه سپتامبر ٢٠١٢ تا آوریل ٢٠١٤ انجام شد.
سختگیریهای پلیس ترکیه و طولانیشدن فرایند رسیدگی به پرونده پناهجویان در کمیساریای عالی، بسیاری از آنان را به این فکر میاندازد که به کشوری دیگر پناه ببرند اما براساس گزارشی که روزنامه نیویورکتایمز منتشر کرد، گذر از دریای مدیترانه با قایقهایی که چند برابر بیش از گنجایششان پُر شدهاند تنها در سال ٢٠١٤ باعث شد سههزارو ٥٠٠ نفر جان خود را از دست بدهند یا در دریا گم شوند.
علیرضا و بسیاری دیگر از پناهجویان، درباره این بخش از مسیر، تجربهای مشترک دارند: «٥٠ نفر وارد یک قایق ٩ متری شدیم و در میانه راه، قایق تَرَک برداشت و تا به جزیره برسیم، با بطریهای نوشابه، آب را از داخل قایق به بیرون میریختیم تا غرق نشویم.
نه میشد بنشینیم و نه بخوابیم. قایق فقط برای دو پا جا داشت که بایستیم». اما اگر پناهجویان، از این مرحله هم جان به در ببرند، در مقصدهای بعدی با وضعیتی آشفتهتر از ترکیه روبهرو خواهند شد.
«ایتالیا»، علاوه بر راه آبی طولانی، جنگلهای ناامنی دارد و سجاد، پناهجوی افغانستانیای که پنج سال پیش به قصد پناهندگی در سوئد، از ایران خارج شد، تجربه یک گروگانگیری را هم در آن جنگلها از سر گذراند که در نهایت، توانست شبانه از یک ساختمان دو طبقه به پایین بپرد و با پای شکسته فرار کند.
مقصد نزدیکتر اما «یونان» است که در آن، نام دو محل بیش از هرچیز با پناهجویان و بهویژه پناهجویان افغانستانی پیوند خورده است؛ «جزیره کوس» و «پارک ویکتوریا» در آتن. براساس آمار سازمان ملل، از آغاز سال جاری میلادی تاکنون ١٢٤هزار پناهجو وارد یونان شدهاند که بیشتر آنها ابتدا وارد جزیره کوس میشوند و بعد، به دیگر شهرها میروند؛ جزیرهای که جمعیت بومی آن، ٣٠ هزار نفر است اما در ماههای اخیر، هفت هزار پناهجو به آن اضافه شده است و با توجه به بحران مالی این کشور، کمپها گنجایش و امکانات کافی برای نگهداری از این افراد را ندارد و بسیاری، مانند علیرضا بهناچار مدتی را خارج از کمپ میگذرانند: «من و دو دوستم، یک هفته بیرون از کمپ، کنار کوه زندگی کردیم.
شبها از سرما نمیتوانستیم بخوابیم و چوبخشکهایی را جمع میکردیم و آتش میزدیم تا کمی گرم شویم. معمولا در روز، یک وعده غذا میدادند اما یک روز اصلا غذایی نیامده بود و من هم خیلی گرسنه شده بودم.
به گزارش شرق، وقتی به کمپ رفتم، گونیهای نان خشک را گوشه کمپ دیدم. رفتم یک گونی را برداشتم که یک عرب من را دید و داد زد پلیس پلیس! خیلی ترسیدم ولی گونی را رها نکردم و با آن فرار کردم. تا مدتها غذایمان همان نان خشک بود که با آب میخوردیم».
بهترین روز برای پناهجویانی که گرفتارشدن در جزیره کوس را تجربه کردهاند، روزی است که «برگه ترک خاک» به آنها داده میشود. از آن روز دیگر میتوانند به آتن بروند و بعد، سالونیک؛ شهری بسیار زیبا، تاریخی و با آثاری بازمانده از دوره باشکوه امپراتوری روم شرقی که البته هیچکدام از اینها، برای پناهجویانی که ناچار هستند بیش از ١٠ ساعت پیادهروی کنند و با زخم پاهایشان کنار بیایند، یا شبها در پارکها و روی کارتن بخوابند، چندان اهمیتی ندارد.
این اما شاید پایان خطرهای مسیر باشد چراکه معمولا باقی مسیر تا آلمان، دانمارک، اتریش یا سوئد، با قطار و اتوبوس طی میشود و بیشتر پناهجویان افغانستانی، دوستان و اقوامی را در این کشورها دارند که آنها را در مواجهه با زبان، فرهنگ و شیوه زیست جدید، همراهی میکنند اما بااینحال، چالشهای مهاجرت، به این زودی تمام نمیشود.
مقصد؛ «اروپای رؤیایی» یا «اروپای درگیر بحران»؟
مهاجرت افغانستانیها به اروپا، پیش از آنکه بحران سوریه آغاز و داعش در عراق ظاهر شود، شاید میتوانست آنها را به بخشی از آرزوهای خود برساند اما این روزها، سرازیرشدن ناگهانی پناهجویان به اروپا، آن کشورها را هم در مدیریت این موضوع دستپاچه کرده است.
اتحادیه اروپا، مشغول هماهنگکردن ٢٨ کشور عضو است اما هنوز هم برخی از آنها، مانند بریتانیا، دانمارک و ایرلند، نه براساس سیاستهای اتحادیه که براساس قوانین داخلی خود درباره پناهجویان تصمیم میگیرند و بسیاری از پناهجویان را رد میکنند؛ حتی با وجود اینکه در سال ٢٠١٥، بزرگترین گروه پناهجویان به اروپا، سوریها بودند و بعد، افغانستانیها که هردو هم به دلیل فقدان امنیت در کشورهایشان، در تعریف «پناهنده» که در کنوانسیون ١٩٥١ آمده، میگنجند.
آلمان، آمریکا و سوئد اما براساس آمار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در سال ۲۰۱۴ بیشترین میزان پناهجویان را پذیرفتهاند و به طور کلی براساس اعلام دفتر حمایت از پناهندگان در اروپا، نرخ پذیرفتهشدن پناهندگی شهروندان سوریه، عراق، ایران، افغانستان و سومالی در سال گذشته در اتحادیه اروپا، بیش از ۵۰ درصد بوده است.
رقمی وسوسهکننده برای مردمی که مدتهاست در شک و تردید برای پناهندگی هستند. علاوه بر این، شرایط مناسب افغانستانیهایی که سالها پیش به اروپا رفتند هم این تردید را به یقین نزدیکتر میکند. حمید، ١٩ ساله است و پنج سال پیش به سوئد مهاجرت کرد.
آن سالها در ایران، با پدرش در خیابان مولوی در یک کارگاه کیفدوزی کار میکرد و حالا در سوئد، دارد برای رشته پزشکی آماده میشود: «بعد از آنکه پلیس من را به اداره مهاجرت معرفی کرد، چند ساعت با من مصاحبه کردند و دائم سؤال میپرسیدند و آن روز آنقدر بر من سخت گذشت که از آمدنم پشیمان شدم».
بعد از مصاحبه اما برای او یک سرپرست و یک goodman (قیم برای مهاجران زیر سن قانونی) تعیین کردند، به صورت رایگان به او زبان سوئدی آموختند و هر ماه مبلغی برای گذران زندگی در کمپ، برایش واریز و شرایط ورود به مدرسه و حالا دانشگاه را برایش فراهم کردند.
دستیابی به این امکانات اما حالا بهسادگی آن سالها نیست. از سال ٢٠١١ و با افزایش جنگهای داخلی در افغانستان، تعداد پناهجویان افغانستانی تنها در سوئد، ٧٢ درصد افزایش پیدا کرد و آندرش دانیلسون مدیر کل اداره مهاجرت این کشور هم از کمبود بودجه برای تهیه مسکن و فراهمکردن امکانات برای پناهجویان و البته طولانیترشدن زمان رسیدگی به پروندههای پناهجویان گفت.
دیگر کشورهای اروپایی هم با این مشکلات دستوپنجه نرم میکنند و این در حالی است که سازمان ملل پیشبینی کرده است تا سال میلادی جدید، ٨٥٠ هزار پناهجوی دیگر وارد اروپا خواهند شد.
اگر امکاناتی در اروپا در انتظار پناهجویان، از جمله پناهجویان افغانستانی باشد، طبیعتا به همه تعلق نمیگیرد و براساس قوانین بینالمللی، تنها کسانی که درخواست پناهندگیشان پذیرفته میشود، میتوانند در کشوری که به آن درخواست دادهاند بمانند، کار کنند و در نهایت تابعیت بگیرند.
اما گاه به پناهجو پناهندگی کامل اعطا نمیشود و فقط تحت حمایت قرار میگیرد و حتی گاه، پناهجویان مدارک شناسایی خود را در طول مسیر سخت، از دست دادهاند و نمیتوانند محقبودن خود را برای پناهندگی، ثابت کنند.
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
افغان ها چگونه از راه ایران به اروپا می روند؟
افغان ها چگونه از راه ایران به اروپا می روند تاریخ انتشار دوشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۴۰ قاچاق بَر از باقرآباد بهشتزهرا ما را سوار چهار تاکسی کرد ٣٠ نفر بودیم پنج نفر روی صندلی نشستند و دو نفر در صندوق عقب من و دوستم را که کوچکتر بودیم در صندوق گذاروایت پناهجویان افغانستانی از راههای رسیدن به قاره سبز/ از ایران می گذریم، به اروپا میرسیم
روایت پناهجویان افغانستانی از راههای رسیدن به قاره سبز از ایران می گذریم به اروپا میرسیم جامعه > آسیبها - روزنامه شرق نوشت قاچاقبَر از باقرآباد بهشتزهرا ما را سوار چهار تاکسی کرد ٣٠ نفر بودیم پنج نفر روی صندلی نشستند و دو نفر در صندوق عقب من و دوستم رمقام آلمانی: مذاکرات هسته ای زمینه همکاری اروپا و ایران را فراهم کرده است
فیلف اشمید روز سه شنبه در دیدار با استاندار اصفهان خواستار بهره گیری از این فرصت و تقویت همکاری های اقتصادی بین آلمان و ایران بویژه اصفهان در زمینه های صنعت ماشین آلات حفاری و ساخت مترو مسکن قطار شهری محیط زیست امور آب و گردشگری شد وی اضافه کرد ایالت بادن ورتمبرگ همکاری هابزرگترین هیئت علمی اروپا در راه ایران
به گزارش ایسنا دکتر حسین سالار آملی اظهار کرد امروز دوشنبه وزیر علوم تحقیقات و اقتصاد کشور اتریش به همراه روسای ۱۷ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی وارد کشور ایران می شوند که این هیأت بزرگترین هیئت علمی است که از کشورهای اروپایی وارد ایران می شود وی در مورد برنامه های وزارت علوم در زانجام مذاکرات هسته ای زمینه همکاری بین اروپا و ایران را فراهم کرده است
قائم مقام نخست وزیر ایالت بادن ورتمبرگ آلمان انجام مذاکرات هسته ای زمینه همکاری بین اروپا و ایران را فراهم کرده است اصفهان - ایرنا - قائم مقام نخست وزیر و وزیر اقتصاد ایالت بادن ورتمبرگ آلمان گفت بعد از انجام مذکرات و توافق وین تحولاتی در روابط اروپا و ایران ایجاد شده و زمینهمشتریان اروپایی نفت ایران از راه میرسند
مشتریان اروپایی نفت ایران از راه میرسند تا پیش از تشدید تحریمها قاره اروپا پس از آسیا دومین مشتری بزرگ نفت ایران شناخته میشد به گونهای که روزانه بین 500 تا 600 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد میکرد پالایشگاههای یونان اسپانیا ایتالیا و شرق اروپا خریداران ثابت و قدیمیتهدیدات منطقه ای برای ایران و اروپا خطرهای امنیتی به همراه دارد
اجمالی ظریف در نشست خبری با همتای اسپانیایی تهدیدات منطقه ای برای ایران و اروپا خطرهای امنیتی به همراه دارد شناسهٔ خبر 2907773 - دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۵ سیاست > سیاست خارجی وزیر امور خارجه کشورمان گفت تهدیدات منطقه ای برای ایران و اروپا خطرهای امنیتی و مشکل پناهندگی بانجام مذاکرات هسته ای ، زمینه همکاری بین اروپا و ایران را فراهم کرده است
قائم مقام نخست وزیر ایالت بادن ورتمبرگ انجام مذاکرات هسته ای زمینه همکاری بین اروپا و ایران را فراهم کرده است اصفهان - ایرنا - قائم مقام نخست وزیر و وزیر اقتصاد ایالت بادن ورتمبرگ آلمان گفت بعد از انجام مذکرات و توافق وین تحولاتی در روابط اروپا و ایران ایجاد شده و زمینه همکدر دیدار رئیس جمهور اتریش و هیئت همراه مطرح شد رهبر معظم انقلاب: دنباله روی برخی کشورهای اروپایی از سیاستهای خ
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز سه شنبه در دیدار آقای هاینس فیشر رئیس جمهور اتریش با اشاره به دشمنی دولت آمریکا با انقلاب اسلامی به دلیل از دست دادن منافع خود دررئیس اداره ورزش و جوانان آمل: محسن حاجیپور قصد پناهندگی ندارد / لزوم فراهم کردن شرایط برای بازگشت ملیپوش ایر
رئیس اداره ورزش و جوانان آمل محسن حاجیپور قصد پناهندگی ندارد لزوم فراهم کردن شرایط برای بازگشت ملیپوش ایرانیرئیس اداره ورزش و جوانان آمل با اعلام اینکه محسن حاجیپور از ورزشکاران ارزشی کشور بوده و قصد پناهندگی در آمریکا را ندارد گفت باید شرایط برای بازگشت ملیپوش ایرانی به-
گوناگون
پربازدیدترینها