واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۲۰ب.ظ)
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزير نيرو عنوان کرد: هزينه اتمام طرح هاي ناتمام حوزه آب، 1200 ميليارد تومان است موج - معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزير نيرو با اشاره به وجود 650 طرح ناتمام در حوزه آب، هزينه تکميل اين پروژه ها را 1200 ميليارد تومان ارزيابي کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج عليرضا دائمي، معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزير نيرو در نشست خبري خود که صبح امروز (دوشنبه) در محل وزارت نيرو برگزار شد، در پاسخ به اين سوال که آيا سرمايه گذاري شرکت هاي خارجي در ايران بدون واردات محصولات آنهاست، گفت: سياست ما حمايت از بخش خصوصي داخلي است هرچند بخش داخلي نيز بايد توانمندي هاي خود را ارتقا دهد.
وي افزود: در حال حاضر ما در برخي حوزه ها، چنان از سطح بالايي برخورداريم که طرف هاي خارجي در همين مدت پيشنهاد تشکيل کنسرسيوم مشترک و فروش محصولات ما به نقاط ديگر را دادند. با اين حال بايد پذيرفت بخش هايي از صنايع آب و برق ما در اثر محروميت ناشي از تحريم در سال هاي اخير، از کيفيت پايين تري برخوردارند.
دائمي درباره ميزان مشارکت بخش خصوصي در صنعت آب و برق گفت: در بخش برق، به غير از 20 درصد مجموع طرح ها، بقيه را بخش خصوصي پيش مي برند اما در بخش آب، واگذاري ها به بخش خصوصي کمتر بوده است و تلاش داريم تا پايان سال برخي از اين طرح واگذار شود.
معاون معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزير نيرو در پاسخ به سوالي پيرامون سخن وزير نيرو مبني بر متوقف شدن تمام پروژه هاي سد سازي، خاطرنشان کرد: آنچه مورد نظر وزير نيروست، عدم سدسازي در مناطقي چون فلات مرکزي و حوضه درياچه اروميه است چراکه اساسا ديگر ظرفيتي براي سدسازي وجود دارد.
وي با بيان اينکه سدسازي يکي از روش هاي مديريت آب در همه جاي دنياست، گفت: هنوز 4 ميليارد مترمکعب آب شيرين رودخانه ها در شمال کشور به درياي خزر مي ريزد و در سواحل جنوبي کشور و حتي در سيستان و بلوچستان اين رقم بيشتر است. آيا در چنين مواردي نبايد با احداث سد آب را مهار کرد؟ با اين حال منکر توسعه شتاب زده سدها و فشار مقامات محلي براي احداث سد بدون مطالعات لازم در چند دهه اخير نيستيم.
دائمي در پاسخ به سوالي در خصوص ميزان حضور صنعت آب و برق ايران در کشورهاي ديگر گفت: در حال حاضر بيش از 70 پروژه در بيش از 40 کشور دنيا را در دست داريم که گستره آن از کشورهاي همسايه تا سريلانکا و اندونزي است. اين 70 پروژه نيز ارقام بالاي 100 ميليارد تومان را در برمي گيرند و اين دستاورد در شرايط دشوار تحريم و مشکلات فراوان ناشي از محدوديت نقل و انتقالات مالي به وجود آمد.
خبرنگاري از معاون وزير نيرو درباره مقدار توليد برق کشور پرسيد که دائمي گفت: با تکميل واحدهاي بخاري و اتمام تبديل واحدهاي گازي به سيکل ترکيبي، امکان توليد 8 هزار مگاوات برق فراهم مي شود. به علاوه 3 ميليارد دلار از اعتبارت صندوق توسعه ملي براي توليد هزار مگاوات برق از انرژي هاي تجديدپذير تخصيص يافته است. در کنار اين ها با شکل گيري 20 واحد نيروگاهي جديد، 7 هزار مگاوات ظرفيت ديگر برق نيز ايجاد مي شود.
معاون وزير نيرو در پاسخ به سوالي درباره تعرفه هاي جديد آب و برق گفت: ما هيچ چيز را از مردم پنهان نمي کنيم. هنوز تصميم نهايي در اين خصوص از سوي دولت ابلاغ نشده است. کف خواست ما افزايش 25 درصدي تعرفه هاست به خصوص پيشنهاد داديم مصرف کنندگان بالاي 20 مترمکعب آب، هزينه واقعي و تمام شده را بپردازند. بسياري از مردم نيز از ما مي خواهند از اهرم اقتصادي براي کنترل مصرف بي رويه استفاده کنيم.
دائمي به شايعات پيرامون بخشودگي جريمه هاي آب و برق نيز اشاره کرد و گفت: طبق قانون برخي از مشترکين حوزه فرهنگي مثل مساجد و غيره مي توانند از بخشودگي جريمه برخوردار شوند اما درباره بخشودگي مشترکين پرمصرف، من خبري ندارم.
وي در پاسخ به اين سوال که چند طرح نيمه کاره در حوزه آب و برق داريم، گفت: فقط در حوزه آب بيش از 650 طرح نيمه کار در سطح ملي وجود دارد و البته طرح هاي استاني و حالي در اين رقم نيامده است. براي اتمام اين طرحها به 1200 ميليارد تومان اعتبار لازم است و به همين دليل تلاش داريم بخشي از اين پروژه ها را به بخش خصوصي واگذار کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]