واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۵۶ب.ظ)
توليد در چنبره واردات تغيير تعرفه تاير در امريکا؛ سيل تايرهاي چيني را روانه ايران کرد موج - تايرهاي چيني با برندهاي معروف و غير معروف، با کيفيت و بي کيفيت و با قيمت هاي متفاوت راهي کشورهايي نظير ايران شده و بازار داخلي را شديدا تحت تاثير قرار داده اند.
مصطفي تنها، سخنگوي انجمن صنفي صنعت تاير ايران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج با بيان اين که اکنون به دليل واردات بسيار گسترده ميزان عرضه بسيار بيشتر از تقاضاست؛مي گويد:تا قبل از نيمه دوم سال گذشته که به ناگهان واردات کشور افزايش چند برابري پيدا کرد؛ همواره 30 درصد از نياز داخل از طريق واردات تامين مي شد اما اکنون اين ميزان به بالاتر از 45 درصد افزايش يافته است.
"تنها" مي افزايد: اين روند باعث انباشت توليد شده و کارخانه هاي توليدي براي متعادل کردن بازار ناچار به کاهش توليد شده اند.البته اخيرا وزارت صنايع به منظور جلوگيري از افزايش واردات تمهيداتي در نظر گرفته که برخي از آن ها هنوز اجرايي نشده است.اگر اين تمهيدات به طور کامل اجرا شود؛مي توان اميد داشت تا آذر ماه بازار تاير به تعادل برسد.
وي دليل افزايش ناگهاني واردات تاير را تغيير تعرفه دولت امريکا در واردات تاير برشمرده و توضيح مي دهد:دولت امريکا اخيرا براي واردات تاير از چين تعرفه هاي ويژه ايي تحت عنوان دامپينگ وضع کرده است.بر اين اساس، تعرفه هاي يک برند خاص به 105 درصد رسيده و براي کارخانه هاي مختلف تعرفه هاي مختلفي از 36 تا 140 درصد تعيين شده است.بنابراين بسياري از توليد کنندگان چيني که بيشتر از 39 درصد بازار تاير امريکا را در اختيارداشتند؛با انبوهي از مازاد توليد رو به رو شدند که حاضرند اين مازاد توليد را حتي با زيان کم به فروش برسانند. در نتيجه اين تايرها راهي بازارهاي خاورميانه از جمله ايران شدند.
وي با اشاره به اين که همه کشورهاي توليد کننده تاير مانند چين، برزيل، ترکيه و افريقاي جنوبي براي ورود تاير از چين اقدامات مشابهي انجام داده اند؛اظهار مي دارد:بنابراين تايرهاي چيني با برندهاي معروف و غير معروف، با کيفيت و بي کيفيت و با قيمت هاي متفاوت راهي کشورهايي نظير ايران شده و بازار داخلي را شديدا تحت تاثير قرار داده اند.
"تنها " با بيان اين که تعرفه واردات در تايرهاي مختلف متفاوت است؛ مي گويد: به طور کلي مي توان گفت ميزان تعرفه ها از 5 درصد براي کالاهايي که مشابه داخلي ندارند تا 26 در صد متفاوت است.
وي با يادآوري اين که اکنون 9 واحد توليدي تاير در کشور فعال اند؛تصريح مي کند: قطعا بخشي از واردات تاير هم به شکل قاچاق وارد مي شود اما هيچ آماري در اين زمينه وجود ندارد.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص کيفيت توليدات داخلي نسبت به کالاهاي خارجي عنوان مي کند:در کشور براي توليد تاير استاندارد ملي تعريف شده است و تايرهاي توليد داخل با به روزترين استاندارد هاي جهاني مطابقت دارد اما واقعيت اين است که در کارخانه هاي پيشرفته دنيا سالانه مبالغ بسياري صرف تحقيق و توسعه مي شود.براي مثال بزرگ ترين کارخانه توليد کننده تاير در دنيا هر سال مبلغي بالغ بر 150 ميليون يورو صرف تحقيق و توسعه مي کند و مشخص است که ما نمي توانيم به لحاظ تکنولوژي و فناوري به آن ها برسيم.
سخنگوي انجمن صنفي صنعت تاير ايران با اشاره به نقش بخش خصوصي در صنعت تاير مي گويد:سهام عمده دو کارخانه توليد تاير خصوصي است.شرکت دنا نيز عمده سهامش خصوصي است اما زير نظر کميسيون دولتي اداره مي شود.بقيه واحدهاي توليد تاير نيز به نوعي با نهادهاي عمومي و دولتي مرتبط اند.
وي درباره حضور کمرنگ بخش خصوصي در اين صنعت مي گويد:به طور کلي بخش صنعت ما در رقابت با تجارت ناکام مانده است. در صنعت، کنترل هاي شديد بر بخش هاي مختلف وجود دارد و سود محدودي براي اين بخش در نظر گرفته شده است. بر اساس سقفي که سازمان حمايت در نظر گرفته سود صنعت 15 درصد است.حالا در نظر بگيريد در بازار آشفته اي که ما داريم و سود سرشاري که دلال ها در بخش هاي مختلف کسب مي کنند؛ انگيزه اي براي سرمايه گذاري در اين بخش و نيز ديگر بخش ها وجود ندارد.توليد تاير نياز به سرمايه گذاري زيادي دارد و متاسفانه در سال هاي اخير عملا در تسهيلات ارزي به روي صنعت تاير بسته بود. ازآن جا که بخش عمده سرمايه گذاري به خصوص در زمينه خريد ماشين آلات بايد به شکل ارزي باشد؛ در نتيجه سرمايه گذاران بخش خصوصي تمايلي براي حضور در اين بخش ندارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]