تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837401937




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راز موفقیت جوادالائمه (ع) در مناظره با علما


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: توجه به تقسیم بندی ها و وجوه مختلف پرسش و مسئله طرح شده یکی از مهمترین اصول مناظره و ارائه پاسخ مبتنی بر باورهای مشترک و پذیرفته شده اصل تکمیلی آن است که در مناظرات حضرت جوادالائمه (ع) جزو اصول محسوب می شود.

به گزارش تراز ، سید مرتضی حسینی شاه ترابی، استاد مدعو گروه تاریخ اسلام جامعه المصطفی (ص) العالمیه با اشاره به مناظرات علمی و راهکارهای امام جواد (ع) برای جدال احسن و متقاعدسازی تفکر مقابل، اظهار کرد: مناظره علمی همواره به عنوان یکی از مهمترین روش های آموزش و انتقال دانش در تمدن اسلامی مطرح بوده است و از سده های نخست تاریخ اسلام تا به امروز جریان داشته و دارد.

وی ادامه داد: حتی می توان گفت این روش همپا با تمدن اسلامی رشد و شکوفایی داشته و تاثیر مستقیمی در حیات علمی تمدن اسلامی برجای گذاشته است؛ از طرفی همین مناظره، زمینه ساز آزاداندیشی در تمدن اسلامی است، گرچه خود آزاداندیشی در رواج مناظره بی تاثیر نیست.

این پژوهشگر تاریخ اسلام تصریح کرد: اگر در تاریخ اسلام تاملی داشته باشیم، مشاهده می کنیم مناظره در دوره نخست حکومت عباسی که دوره رشد و شکوفایی تمدن اسلامی بوده، یکی از متداول ترین روش های انتقال علم و دانش است و کاخ های حکومتی، مساجد و منازل بزرگان مهمترین مکان های برگزاری محفل های مناظره هستند.

حسینی شاه ترابی در ادامه بیان کرد: بخش مهمی از میراث حدیثی اهل بیت علیهم السلام نیز در همین قالب به ما انتقال یافته و گویای آن است که ائمه اطهار علیهم السلام به این روش در انتقال دانش اهتمام ویژه ای داشته اند؛ به خصوص در سیره امام صادق (ع)، امام رضا (ع) و امام جواد (ع) می شود این اهتمام را به وضوح دید.

به گفته وی به طور کلی، مناظرات امام جواد (ع) با دو دسته از مردم جامعه صورت می گرفت؛ نخست عالمان و بزرگان شیعه و در گام بعد عالمان و بزرگان غیرشیعه و وابسته به جریان رسمی قدرت که هر دو دسته مسلمان بودند و به همین سبب، مناظرات صورت گرفته بین امام (ع) و آنها بر مبنای باورها و اعتقادات اسلامی بود.

این کارشناس تاریخ تمدن اسلامی اذعان کرد: بر این اساس، استناد به آیات قرآن را در مناظرات آن حضرت (ع) با شیعیان و غیرشیعیان به وضوح می توان مشاهده کرد به خصوص، در مناظره با فقها و عالمان شیعی بغداد که مسعودی در «اثبات الوصیه» آن را نقل می کند.

وی با بیان این که استناد به سیره و سخن پیامبر (ص) و استناد به سیره و سخن امام معصوم (ع) نیز از عناصر و مولفه های مهم دیگری است که در مناظرات امام جواد (ع) دیده می شود، عنوان کرد: در این راستا امام جواد (ع) به تناسب از سیره و سخن پیامبر (ص) و ائمه معصوم (ع) در مناظرات استفاده می کردند و همچنین استناد به تاریخ را نیز در مناظرات خود در نظر می گرفتند که در مناظره ایشان با یحیی بن اکثم در موضوع خلفا می توان استنادی در کنار استناد به قرآن و سیره را مشاهده کرد.

استاد مدعو گروه تاریخ اسلام جامعه المصطفی (ص) العالمیه خاطرنشان کرد: در واقع توجه به تقسیم بندی ها و وجوه مختلف پرسش و مسئله طرح شده یکی از مهمترین اصول مناظره و ارائه پاسخ مبتنی بر باورهای مشترک و پذیرفته شده اصل تکمیلی آن است که در مناظرات حضرت جوادالائمه (ع) جزو اصول محسوب می شود.


منبع: شبستان



زمانبندی انتشار: 23 شهريور 1394 - 10:25





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن