واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با برپایی تظاهراتی در چهل و دومین سالگرد کودتا
مردم شیلی: دولت با قربانیان دیکتاتوری پینوشه ناعادلانه برخورد میکند
رسانه ونزوئلایی «تله سور» گزارش داد که مردم شیلی در اعتراض به بیتفاوتی دولت نسبت به زنده ماندن نام قربانیان کودتای این کشور به خیابانها آمدند و خواستار اجرای عدالت از سوی دولت این کشور شدند.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تلهسور»، هزاران نفر از مردم شیلی روز گذشته در سالروز کودتای این کشور و در راستای زنده نگه داشتن نام قربانیان دوره دیکتاتوری «آگوستو پینوشه» به خیابانها آمدند اما راهپیمایی آرام مردم به اعتراض مبدل شد و مردم نسبت به بیتفاوتی دولت به زنده ماندن نام قربانیان کودتای این کشور تظاهرات کردند و خواستار اجرای عدالت از سوی دولت این کشور شدند.
مردم شیلی روز گذشته به مناسبت چهل و دومین سالگرد کودتای این کشور که موجب مرگ «سالوادور آلنده» رئیس جمهور محبوب مردم شیلی شد، در خیابانهای شهر «سانتیاگو» (پایتخت شیلی) تجمع کردند، جو بسیار آرام بود تا اینکه عدهایی از معترضان با لباسهایی خاص در اعتراض به عدم واکنش و بی تفاوتی «میشل باچلت» رئیس جمهور شیلی به زنده نگه داشتن نام قربانیان دوره دیکتاتوری «پینوشه»، به نیروهای پلیس این کشور حمله کردند.
یکی از معترضین به خبرنگاران گفت: تا زمانیکه حقیقت از ما پنهان شود و عدالت اجرا نشود، زخمهای ما هرگز التیام نخواهند یافت. در ژوئن سال جاری (خرداد ماه) اعضای حقوق بشر شیلی در اعتراض به سیاستهای «باچلت» و «خورخه بورگوس» وزیر داخلی دولت شیلی و تلاش آنها برای سرپوش گذاشتن بر جنایات «پینوشه» به خیابانها آمدند؛ مردم معتقدند که دولت حتی اجازه یادآوری نام قربانیان آن دوران را نمیدهد و نسبت به آنها ناعادلانه برخورد میکند.
گزارشهای دریافتی حاکی از آن است که پلیس شیلی نیز به بهانه برقراری آرامش و آرام ساختن جو خیابانها اقدام به دستگیری تعداد بسیاری از معترضین و فعالین حقوق بشر کرده است. طبق گزارشهای دریافتی شهر «سانتیاگو» شاهد شدیدترین نوع اعتراضات از جانب مردم بوده است؛ بسیاری از مردم شیلی در خیابانها منتهی به محل یادبود قربانیان دوره دیکتاتوری «پینوشه» حضور یافتند.
معترضین همچنین پس از چند کیلومتر راهپیمایی خود را به ساختمان «موندا» مقر ریاست جمهوری شیلی رسانند؛ گفته میشود که این ساختمان در سال 1973 و در جریان کودتای ضددولتی نظامیانی حامی آمریکا، بمباران شد. این تظاهرات توسط مجمع ملی مربوط به مسائل حقوق بشر راه اندازی شد. زمانیکه مردم به مقر ریاست جمهوری شیلی رسیدند، به مدت یک دقیقه سکوت کردند سپس یکی از سردمداران این تظاهرات در حالیکه بلندگویی در دست داشت، شروع به خواندن آخرین سخنرانی «آلنده» پیش از مرگش کرد. علاوه بر این معترضین عکسهای قربانیان و ناپدید شدگان دوران دیکتاتوری «پینوشه» را نیز در دست داشتند. به گزارش فارس، حدود 3 میلیون و 200 هزار نفر در توسط افراد «پینوشه» کشته و یا ناپدید شدند که 33 میلیون نفر از آنها به سختی شکنجه شدند و مدت زمان زیادی را در زندانهای دوران دیکتاتوری «پینوشه» به سر بردند. طبق گزارشات دریافتی در کودتای سال 1974 شیلی دست کم 119 هزار نفر کشته شدند. دولت «سالوادور آلنده» رئیس جمهور سابق شیلی در 11 سپتامبر 1973 و با کودتایی نظامی به رهبری « پینوشه»، فرمانده ارتش، سرنگون شد. به این ترتیب «پینوشه»، فرمانده ارتش خود را به عنوان رئیس جمهور جدید معرفی کرد. گزارشها از کشته شدن هزاران نفر و مفقود شدن دهها نفر در جریان این کودتا که از حمایت و پشتیبانی سیا برخورد بود، حکایت دارد. این کودتا نه تنها مسیر سیاسی شیلی را تغییر داد، بلکه تاثیر بسزایی در صحنه سیاسی کشورهای دیگر آمریکایی لاتین در دهههای هفتاد و هشتاد میلادی داشت. انتهای پیام/
94/06/23 - 10:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]