واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ شهريور ۱۳۹۴ (۲۱:۹ب.ظ)
آفريقا و جنوب آمريکا بيشترين سهم را در تخريب جنگل ها دارند موج - مطالعات سازمان خواروبار و کشاورزي جهاني نشان مي دهد که آفريقا و جنوب آمريکا بيشترين سهم را در تخريب جنگل ها طي 5 ساله گذشته داشته اند.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از فائو، مطالعات سازمان خوار و بار کشاورزي جهاني نشان مي دهد که آفريقا و جنوب امريکا بالاترين ميزان تخريب جنگل ها را ميان سال هاي 2015-2010 داشته اند.
آمارهاي سازمان خواروبار کشاورزي جهاني نشان مي دهد که طي 5 ساله مورد بحث در آفريقا 2.8 ميليون هکتار و در جنوب آمريکا 2 ميليون هکتار از جنگل ها نابوده شده اند.
با وجود نابودي ميزان قابل توجهي از جنگل ها در آفريقا و جنوب آمريکا، مطالعات فائو نشان مي دهد که تخريب جنگل ها در سال هاي بين 2010 تا 2015 نسبت به قبل از آن کاهش يافته است.
مطالعات فائو همچنين نشان مي دهد که بيشترين جنگل زدايي از سال 1990 تا کنون در مناطق استوايي صورت گرفته است و در مناطق معتدل نيز شاهد افزايش جنگل ها بوده ايم و جنگل ها در مناطق نيمه گرمسيري تغيير نسبتاً کمي داشته اند.
همچنين مطالعات سازمان جهاني خواروبار کشاورزي جهاني نشان مي دهد که متوسط سرانه جنگل در جهان با توجه به افزايش جمعيت جهاني به ازاي هر نفر در تمامي مناطق آب و هوايي به جز در مناطق معتدل کاهش يافته است.
مطالعات جهاني درباره جنگل ها نشان مي دهد که مناطق جنگلي طبيعي در سطح جهاني در حال کاهش و مناطق جنگل کاشته شده در حال افزايش است.
در دوره مورد بحث؛ در حالي که جنگل هاي تحت مديريت دولت ها مانند قبل دولتي باقي مانده اند، امّا؛ جنگل هايي که توسط بخش خصوصي مديريت مي شوند، افزايش يافته است.
در گزارشي که فائو منتشر کرده است، به جلوگيري از فرسايش خاک، بهمن و رانش زمين و کمک به پر شدن منابع آب زيرزميني به عنوان فوايد جنگل ها در جهان اشاره شده است.
مطالعات انجام شده نشان مي دهد که جنگل هايي که براي حفاظت مشخص شده اند از سال 1990 تا کنون از 150 ميليون هکتار به 200 ميليون هکتار افزايش يافته اند.
فائو اعلام کرده است که جنگل تنوع زيستي گسترده اي دارد و گونه هاي مختلفي از حيوانات، گياهان و حشرات در آن زيست مي کنند.
سازمان خواروبار و کشاورزي جهاني هشدار مي دهد که با وجود حفاظت از جنگل ها، هنوز خطر از بين رفتن تنوع زيستي در آنها وجود دارد و اقداماتي مانند آلودگي هوا، تغييرات اقليمي و آتش سوزي اثر منفي بر تنوع زيستي جنگل ها دارند.
در گزارش فائو آمده است که در حال حاضر 13 درصد از جنگل هاي جهان که بيشتر در برزيل و ايالات متحده هستند، به منظور از ميان نرفتن تنوع زيستي شان تحت حفاظت قرار گرفته اند.
در طول دوره پنج سال گذشته بيشترين افزايش سالانه حفاظت از جنگل ها در آفريقا بوده است، اروپا، آمريکاي مرکزي و شمالي و شمال آمريکا کمترين ميزان حفاظت از جنگل ها در آنها انجام شده است، امّا؛ منطقه آسيا بين سال هاي 2015-2010 کمتر از دوره 2010-2000 حفاظت از جنگل ها را داشته اند و ميزان حفاظت از جنگل ها در اين منطقه نسبت به دهه 1990 افزايش داشته است.کنت مک ديکن، رئيس تيم ارزيابي منابع جنگلي فائو تصريح کرده است: مديريت جنگل ها در طول 25 سال گذشته در نتيجه برنامه ريزي بهتر و به اشتراک گذاري دانش به طور چشمگيري بهبود يافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]