واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لزوم جمعآوری آبهای معدنی غیراستاندارد
کد خبر: ۵۳۱۱۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۶ - 12 September 2015
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید براینکه سازمان غذا و دارو باید آبهای معدنی غیراستاندارد را از بازار جمعآوری کند، گفت: متاسفانه نظارتها بر سلامت مواد غذایی از جمله آبهای معدنی ضعیف است.
سلیمان عباسی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درخصوص جمعآوری آبهای معدنی غیراستاندارد از بازار از سوی سازمان غذا و دارو، گفت: به طور حتم یکی از مباحث مهم سلامت در سطح کشور موضوع آب آشامیدنی است زیرا آلودگی دراین ماده حیاتی ناقل سریع بیماریها خواهد بود، بنابراین سلامت آب آشامیدنی باید از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی، افزود: متاسفانه در حال حاضر برخی از کارخانه های تولید آب معدنی در کشور بدون در نظرگرفتن موارد بهداشتی اقدام به تولید آب آشامیدنی به اصطلاح استاندارد می کنند که پس از مصرف موجب بیماری های مختلف گوارشی درافراد می شود؛ بنابراین با نظارتهای ضعیف نهادها و سازمان های ذی ربط درطول چند سال گذشته آبهای معدنی غیراستاندارد و آلوده بسیاری وارد بازار مصرف شده است.
وی تاکید کرد: حتی دربرخی مواقع دیده شده که ازلوله های شیرآب و یا چاه های غیرمجاز برای پر کردن بطریهای آب معدنی استفاده شده که همه این موارد نشان از نظارت ضعیف مسئولان مربوطه دارد، بنابراین سلامت تولید آب معدنی روزانه باید توسط کارشناس بهداشتی درهرکارخانه مورد بررسی قرار گیرد؛ هرچند که کارشناسان نیزدر بسیاری شرایط سهل انگاری کرده و به طوردقیق سلامت آبهای معدنی مورد آزمایش قرار نمی گیرد.
برچسب استاندارد روی بسته بندی هر نوع محصولی بدون ضابطه درج می شود
عباسی با بیان اینکه برچسب استاندارد روی بسته بندی هر نوع محصولی بدون ضابطه درج می شود، تصریح کرد: متاسفانه بارها دیده شده که کارخانه ها برچسب های استاندارد را برای یکسال متوالی از قبل چاپ می کنند و درمیانه راه اقدام به تولید آبهای معدنی غیراستاندارد می کنند، بنابراین باوجود چنین معضلی هیچ مصرف کننده ای قادر به شناسایی آب سالم از آلوده نیست.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو باید ازعرضه آب های معدنی غیراستاندارد و آلوده جلوگیری کند، گفت: البته وظیفه مجلس قانونگذاری و نظارت بر اجرای صحیح قانون است، اما از کنار مسائل این چنینی به راحتی عبور نکرده و ازمسئولان مربوطه خواهان پاسخگویی است، هرچند که در هر وزارتخانه و نهادی سیستمهای بازرسی وجود داشته و این افراد باید نظارت برسلامت مواد غذایی را به درستی انجام دهند.
وی ادامه داد: البته باید به این نکته تاکید کرد که سازمان بازرسی کل کشور نیز می تواند با نظارت دقیق و حضور کارشناسان تعزیرات ازصحت سلامت مواد غذایی اطمینان حاصل کند؛ بنابراین این سازمان هم باید با متخلفان برخورد قانونی کند، ازاین رو قبل از خروج هر نوع مواد غذایی از کارخانهها باید جوانب احتیاط و سلامت آنها مورد بررسی قرار گیرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: به طور حتم اگر گزارشی از وجود هرنوع آلودگی در مواد غذایی به مجلس ارسال شود، با مسئولان و وزارتخانه مربوطه درباره آن بحث و گفت وگو شده و درصورت لزوم از تولید این ماده غذایی جلوگیری و از حقوق مردم دفاع خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت ، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو ﺑﺎ اﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ دﺳﺘﻮﺭ ﻭﺯﻳﺮ ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﻣﺒﻨﻲ ﺑﺮ ﺑﺮﺭﺳﻲ و ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺁﺏ ﻫﺎﻱ ﻣﻌﺪﻧﻲ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺳﻂﺢ ﺑﺎﺯاﺭ، اﺯ ﺑﺮﺭﺳﻲ و ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ بیش از 300 برند آب معدنی از نظر آلایندههای شیمیایی و میکروبی ﻃﻲ ﻳﻚ ﻣﺎﻩ اﺧﻴﺮ ﺧﺒﺮ داد و گفت: از این تعداد برند آنالیز شده، کمی بیشتر از 10 درصد از آب معدنی های موجود دارای آلاینده های شیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین، نیترات و نیتریت بودند که دستور جمع آوری این آب معدنیها از سطح بازار داده شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]