واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
با وجود مخالفت های شدید؛
عضو کمپین «همبستگی با فلسطین»، رهبر حزب کارگر انگلیس شد
جرمی کوربین، از اعضای جناح چپ حزب کارگر انگلیس، به رهبری این حزب رسید. او ۵۹ درصد آرای اعضا و هواداران حزب کارگر را به دست آورد.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، جرمی کوربین، از اعضای جناح چپ حزب کارگر انگلیس، به رهبری این حزب رسید. او ۵۹ درصد آرای اعضا و هواداران حزب کارگر را به دست آورد.
او در اولین سخنرانی خود به عنوان رهبر حزب اعلام کرد که با پایان جلسه حزب کارگر به راهپیمایی برای حمایت از پناهجویان، که در لندن برگزار میشود، خواهد رفت.
کوربین گفت کسانی که از مناطق جنگزده میگریزند، "انسانهایی مثل من و شما هستند". او گفت باید با مساله پناهجویان به شکلی انسانی برخورد کرد. او از سیاستهای جنگطلبانه و نابرابری اقتصادی در جهان انتقاد کرد و گفت پیام حزب کارگر باید این باشد که "ما یک جهان هستیم".
او گفت فقر و نابرابری مشکلاتی اجتنابناپذیر نیستند، بلکه میتوان اوضاع را تغییر داد، و اوضاع تغییر خواهد کرد.
مواضع کوربین در طول رقابت برای رهبری حزب توجه بسیاری را جلب کرد. از سویی، عدهای به واسطه این مواضع جذب حزب کارگر شدند اما از سوی دیگر، برخی هشدار دادند که چنین مواضع به شدت انتقادی باعث میشود که حزب کارگر نتواند در انتخابات رایدهندگان میانهرو و محافظهکارتر را جذب کند.
کوربین خواهان ملی کردن راه آهن، نظارت بیشتر بر بانکها و موسسات مالی و تعطیلی برنامه تسلیحات هستهای انگلیس است. او همچنین وعده داده است که با رسیدن به رهبری حزب کارگر به خاطر جنگ عراق در دوران تونی بلر عذرخواهی میکند.
جرمی کوربین در حالی به رهبری حزب کارگر رسیده است که در میان ردههای بالای حزب حمایت زیادی نداشت و تنها در دقایق پایانی توانست حمایت نمایندگان لازم برای نامزد شدن را جلب کند.
انتخاب کوربین پس از آن اتفاق می افتد که به دنبال شکست حزب کارگر در انتخابات پارلمانی اد میلیبند، از مقام خود استعفا داد. محور اصلی بحثها در انتخابات رهبری حزب پس از او این بود که آیا شکست حزب کارگر به خاطر این بوده که آقای میلیبند سیاستهای بیش از حد چپگرایانهای را در پیش گرفت، یا اینکه علت شکست این بود که حزب کارگر در واقع موضع روشنی در برابر سیاستهای محافظهکاران و لیبرالها نداشت.
جرمی کوربین به صراحت علیه سیاستهای حزب کارگر در سالهای اخیر، به ویژه سیاستهای این حزب در دوران تونی بلر موضع گرفت و این موضعگیری با استقبال گستردهای در میان هواداران حزب کارگر روبرو شد. دهها هزار نفر عضو جدید به این حزب پیوستند که تصور میشود بسیاری از آنها هوادار جرمی کوربین بوده باشند. کوربین ۶۶ ساله که از ۳۲ سال پیش بدون وقفه از حوزه انتخابی خود (ایزلینگتون شمالی در شمالشرقی لندن) به نمایندگی پارلمان انتخاب شده و به داشتن صراحت لهجه شهرت دارد، به عنوان مثال، او گفته است که حمله به عراق بر اساس گفته کوفی عنان دبیرکل وقت سازمان ملل "غیرقانونی" بوده و تونی بلر می تواند به دلیل جنایات جنگی محاکمه شود، پانصد بار بر خلاف موضع حزب در پارلمان رای داده است. او که به انقلابیون آمریکای لاتین علاقمند است ریش میگذارد و آن را نشانه اعتراض به گرایش "کارگر نو" در حزب خود میداند.
او به همراه جک استرا عضو یک گروه پارلمانی بود که سال گذشته پس از شش سال به ایران سفر کرد. او بارها به این موضوع اشاره کرده که یکی از اشتباهات انگلیس در سوریه، مشارکت ندادن ایران در تلاش ها برای رفع بحران بوده است و گفته که توان این کشور برای برقراری صلح در منطقه نادیده گرفته شده است.
کوربین معتقد است که برای تأمین امنیت خاورمیانه باید حزبالله، حماس و ایران را در گفتگو و تبادل نظر مشارکت داد و این یکی از مواردی است که باعث شده مخالفانش به او حمله کنند و او را حامی تندروی بدانند.
پدر و مادر جرمی کوربین زمانی که در مورد جنگ داخلی اسپانیا کمپین میکردند با هم آشنا شدند و خود او هم در تمام عمر خود فعال صلح، حقوق بشر، محیط زیست، خلع سلاح هستهای و مبارزه با آپارتاید بوده است.
او عضو کمپین همبستگی با فلسطین است و بر علیه آنچه "آپارتاید در اسرائیل" می خوانند فعالیت میکند.
کوربین در سال ۱۹۸۴ به علت اعتراض به آپارتاید در مقابل کنسولگری آفریقای جنوبی در لندن دستگیر شد و یکی از ترتیب دهندگان اصلی تظاهرات معروف یک میلیون نفری در لندن علیه حمله به عراق بود.
در پی همین مواضع بود که بسیاری از چهرههای شهیرحزب کارگر از هواداران و اعضا خواستند که در انتخابات رهبری حزب به آقای کوربین رای ندهند. از جمله تونی بلر، نخستوزیر سابق از حزب کارگر، گفته بود انتخاب رهبری انتخابی دشوار میان "قلب و مغز" است. او گفت کسانی که قلبشان با جرمی کوربین است بهتر است یک قلب مصنوعی کار بگذارند. کوربین گیاهخوار است و الکل نمینوشد، معمولا کت و شلوار و کراوات نمیپوشد، با صندل و کیفی روی شانه با دوچرخه و اتوبوس به پارلمان میرود، ماشین ندارد، در خانهای معمولی در محلهای معمولی زندگی میکند و هر سال پس از اعلام هزینههای نمایندگان پارلمان، نام او در بین نمایندگانی است که کمترین هزینه را داشتهاند.
121
۲۱/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]