واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مجلس نمایندگان: شکایت از اوباما روی میز قرار دارد
همزمان با شکست طرح جنجالی رد توافق هسته ای در سنای آمریکا، بینر رئیس مجلس نمایندگان این کشور گفت: همه گزینه ها برای توقف توافق با ایران از جمله شکایت از باراک اوباما، روی میز قرار دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، طرح جنجالی رد توافق هسته ای در سنای آمریکا شکست خورد؛ طرحی که با هدف فشار بر کاخ سفید، برای کنار کشیدن از توافق هسته ای میان ایران و گروه پنج به علاوه یک طراحی شده بود.
با رای منفی 42 سناتور دموکرات به این طرح، عملا جلوی مجلس نمایندگان هم برای اقدام مشابه گرفته شد.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا، رای سنا را پیروزی برای دیپلماسی و امنیت بین المللی خواند.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، جان بینر هم گفت: همه گزینه ها برای توقف توافق با ایران از جمله شکایت از باراک اوباما، روی میز قرار دارد.
از سوی دیگر، سران انگلیس، فرانسه و آلمان ، دیروز مقاله ای در روزنامه واشنگتن پست آمریکا منتشر و با قاطعیت از توافق هسته ای ایران دفاع کردند.
جا ماندن کنگره از برجام - دموکراتها، جمهوریخواهان را نقره داغ کردند
بیل کاسیدی سناتور جمهوری خواه سنای آمریکا در پایان رای گیری گفت: "پنجاه و هشت رای مثبت و چهل و دو رای منفی داریم؛ با این اوصاف، می بینیم که سه پنجم سناتورها تصمیم گرفته اند که به این طرح، رای مثبت ندهند و درنتیجه این طرح ، تصویب نمی شود."
نتیجه ای که حاشیه سازی چند ماهه کنگره، حول و حوش توافق هسته ای را به حاشیه برد. مخالفان برجام در سنای 100 نفره، به دستکم 60 رای نیاز داشتند تا طرح رد توافق هسته ای را تصویب و از اوباما عبور کنند. اما دو رای کم آوردند و به این ترتیب جنجال چند ماهه کنگره، فروکش کرد و برجام از سنا عبور کرد.
کنگره؛ پیشبرد توافق تاریخی
هری رید، رئیس دموکرات های مجلس سنا در این باره گفت:" رای امروز، روشن و قطعی و قاطع است. حالا دیگر هیچگونه تردیدی وجود ندارد که کنگره ایالات متحده اجازه می دهد این توافق تاریخی پیش برود."
رئیس دموکرات های سنا البته می داند که طرح نظارت بر کنگره هنوز قانونا شش روز دیگر مهلت دارد اما این را هم میداند که جمهوریخواهان و چهار دموکرات مخالف طرح، کاری را که در چند ماه نتوانستند انجام دهند در این شش روز باقیمانده از مهلت شصت روزه هم بعید است بتوانند کاری بکنند.
میچ مک کانل، رئیس جمهوریخواهان سنا تهدید کرده سه شنبه آینده، برای بار دیگر طرح رد توافق را به رای می گذارد. دموکراتها هم جواب داده اند که بر نظرشان خواهند ایستاد.
هفدهم سپتامبر، آخرین فرصت برای کنگره
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد: "بدیهی است که هفدهم سپتامبر آخرین فرصتی خواهد بود که کنگره در اختیار خواهد داشت که از آن برای از بین بردن توافق استفاده کند. به طور امیدوارانه این تلاشها موفق آمیز نخواهند بود و به نظر نمی رسد که آنها به این خواست خود برسند."
از سوی دیگر حالا که برای جمهوری خواهان دیگر مسجل شده رد توافق هسته ای در کنگره رای ندارد دیروز طرح سه گانه جدیدی را در مجلس نمایندگان درباره بررسی برجام تصویب کردند.
طرحی که شامل ممانعت از اقدام اوباما برای برداشتن تحریم ها علیه ایران بدون اجازه کنگره هم می شود.
مجلس نمایندگان امروز رسما درباره توافق برجام رای گیری خواهد کرد که البته پس از مشخص شدن رای سنا ، عملا تشریفاتی است.
این تلاشها آخرین تیرهای در ترکش جمهوریخواهان است برای همین سعی می کنند از هر راهی که شده ایران را برای مخاطبان آمریکایی، خطرناک نشان دهند.
مارک دوبوویتز که به طراح اصلی تحریم های ضدایرانی در آمریکا معروف است ارزیابی اش از توافق را دو سر باخت برای آمریکا میداند.
وی که ریاست اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی را بر عهده دارد گفت: " ایران با ازسرگیری فروش نفت خود می تواند صدها میلیارد دلار دیگر به دست بیاورد. همچنین ایران صدها میلیارد دلار خواهد داشت تا با آن، اقتصاد خودش را درمقابله با تلاشهای ما برای اعمال تحریم های اقتصادی آینده، تقویت کند. با این اوصاف، آمریکا در هر دو وجه، بازنده مطلق است."
از سوی دیگر، جنبش غیرمتعهدها هم در نشست شورای حکام، درباره خطرات سلاحهای اتمی رژیم صهیونیستی هشدار داد.
نماینده کشورمان در آژانس انرژی اتمی گفت: تا زمانی که رژیم صهیونیستی تحت فشار مستمر قرار نگیرد، و وادار نشود به ان.پی.تی بپیوندد و تسلیحاتش را تحت نظارت آژانس قرار دهد، خطر اتمی همچنان ادامه خواهد داشت.
دبیرکل سازمان ملل متحد هم، در همایش روز بینالمللی مخالفت با آزمایشهای اتمی، از اسرائیل خواست، معاهده جامع منع آزمایش تسلیحات هستهای را امضا کند.
بان کی مون این درخواست را، برای همه کشورها ،و بصورت ویژه برای امریکا، چین، کره شمالی،مصر، هند و پاکستان هم مطرح کرد ، و البته اسم ایران را هم در این فهرست برشمرد. بجز ایران و مصر ، بقیه فهرست بانکیمون سلاح اتمی دارند و به توسعه آن ادامه میدهند.
جمعه ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]