محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826664729
تلفات لاک پشت های دریایی و نهنگ ها در خلیج فارس
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
محیط زیست در آینه رسانه؛
تلفات لاک پشت های دریایی و نهنگ ها در خلیج فارس
مدیرکل محیط زیست استان بوشهر هشدار داد: آبهای جنوبی ایران از سواحل عسلویه گرفته تا پارسیان و قشم در استان هرمزگان، این روزها شاهد تلفات پراکندهای بین انواع آبزیان و پستانداران و خزندگان دریایی بوده است.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از محیط زیست، آبهای جنوبی ایران از سواحل عسلویه گرفته تا پارسیان و قشم در استان هرمزگان، این روزها شاهد تلفات پراکندهای بین انواع آبزیان و پستانداران و خزندگان دریایی بوده است. اگرچه مرگ و میر آبزیان دریایی چیز تازهای نیست و سالهاست که به دلایل مختلف مشاهده میشود اما تداوم مرگ و میر ماهیان حالا جای خود را به لاشههای نیمه پوسیده نهنگها و دلفینها و لاکپشتهای دریایی داده که هر از چند گاهی توسط مأموران شیلات و محیط زیست گزارش میشوند. مرگ سه نهنگ غول پیکر در آبهای بوشهر در 6ماه اخیر و حداقل 20 لاک پشت سبز و پوزه عقابی در یک ماه گذشته در این استان نیز موضوعی است برخی از این فعالان گوشهای از این تلفات را به تصویر میکشد.
از ماهیان ساردین در آبهای پارسیان و قشم تا نهنگهای غول پیکر در بندر دیر و لاک پشتها در نای بند، چریف و... علت این همه تلفات در یک بازه زمانی کوتاه چیست؟ مدیرکل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با «ایران» علت مرگ ماهیان را پدیده کشند سرخ در قشم و پارسیان معرفی میکند و میگوید: در مورد لاکپشتها هنوز کارشناسان استان در حال بررسی هستند و گزارش نهایی از علت مرگ و میر را به سازمان اعلام نکردهاند. «داوود میرشکار» میافزاید: در مورد نهنگها چون لاشه نهنگ هایی که به ساحل آمده در حالت نیمه فساد بوده بررسی علت مرگ زمان بر میشود اما از روی آثار جراحات وارده بر بدن نهنگها مشخص شده که حداقل در 2 مورد علت مرگ نهنگها برخورد شناورها با نهنگها، منجر به آسیب دیدگی و مرگ آنها شده است و در یک مورد نیز علاوه بر آسیبهای وارده بر بدن نهنگ به نظر میرسد علت مرگ تورهای صیادی بوده، به طوریکه نهنگ در تور گیر میافتد و چون نمیتواند برای تنفس به سطح آب بیاید نهایتاً دچار خفگی شده و میمیرد.
سه نهنگ به طول 24 متر، 14 و 13 متر که اولی نزدیک 20 تن وزن داشته در شش ماه گذشته در آبهای بوشهر، بندر دیر و تنگستان به گل نشستهاند که برخورد با پرههای شناورها علت مرگ آنها گزارش شده است. میرشکار میگوید: لاشه نهنگ سوم به طول ۱۴ متر و وزن حدود ۱۰ تن درحوالی خور روستای جبرانی شهرستان دیر با کمک شناور اداره بنادر و دریانوردی به ساحل آورده شد. نهنگ یاد شده از گونه نادر «براید» بود که برای تأمین غذای خود به آبهای گرم مهاجرت میکند. این مقام مسئول میافزاید: با توجه به وجود جراحت در قسمت دم نهنگ مشخص شد که این حیوان بهدلیل برخورد با پروانههای شناور دچار سانحه شده و دو نهنگ دیگری که پیش از این در بوشهر به گل نشسته بودند نیز بر اثر برخورد با شناور دچار حادثه شده بودند. اما مرگ سه نهنگ طی شش ماه زنگ خطری بزرگ برای محیط زیست دریایی منطقه محسوب میشود.
او یادآور شد: در طول سال نیز همواره موارد زیادی مبنی بر مرگ و میر دلفینها ناشی از برخورد آنها با پروانه شناورها گزارش میشود. همین امر بر ضرورت محدودیت در تردد شناورها و وضع قوانین و مقررات جدید برای جلوگیری از آسیب ناشی از برخورد پروانههای شناورها با نهنگها و سایر پستانداران دریایی، تأکید میکند. مدیرکل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست میگوید: ناخدای شناورها باید نسبت به نزدیک شدن نهنگها و دلفینها به سمت شناور خود آگاهی یابند و شرایط را به گونهای تغییر دهند تا با پستانداران دریایی برخوردی صورت نگیرد. به گفته او، هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا، امکاناتی ایجاد شده که در صورت مشاهده یک پستاندار بزرگ در مسیر خاصی در یک کشور، حتی به سایر کشورهایی که احتمال برخورد شناورشان با آن پستاندار وجود دارد خیلی سریع گزارش داده میشود بدین ترتیب شناورهایی که در آن مسیر در حرکت هستند با متعادل کردن سرعت خود یا تغییر مسیر از برخورد با آن آبزی جلوگیری میکنند. اما متأسفانه چنین امکانی هنوز در کشور ما فراهم نشده است و هراز چند گاهی شاهد به گل نشستن لاشه پستانداران دریایی در سواحل جنوبی کشورمان هستیم.
او تأکید کرد: چون نهنگها گونههای مهاجر هستند و مکان زندگی آنها در خلیج فارس مشخص نیست، لذا انجام طرحهای حفاظتی برای آنها بسیار سخت تر است. اکثر این موجودات برای تغذیه وارد آبهای خلیج فارس شده و دوباره خارج میشوند و به اقیانوس باز میگردند.
از وقوع نخستین پدیده کشند سرخ در آبهای خلیج فارس اکنون 8 سال میگذرد. کارشناسان میگویند وجود انواع آلودگیها و تخلیه آب توازن کشتیها به داخل خلیج فارس میتواند علت بروز چشمگیر رشد برخی فیتوپلانگتونها و پدیده شکوفایی جلبکی و ایجاد پدیده کشند سرخ باشد. از سال 1387 تاکنون بارها شاهد تلفات گسترده ماهیان در آبهای خلیج فارس بودیم که دربیشتر موارد علت کشند سرخ اعلام شده است. داوود میرشکار درباره این پدیده نیز میگوید: علت پدیده کشند سرخ در قشم و پارسیان گونهای به نام الکساندریوم بوده که دچار شکوفایی با بلوم شده است اگرچه شکوفایی جلبکی بر انسان تأثیری ندارد اما غلظت بالای این نوع جلبکها در دریا باعث مصرف اکسیژن آب و گاهی هم باعث تولید مواد سمی میشود که میتواند منجر به مرگ و میر آبزیان شود و درماههای اخیر چند مورد از این پدیده در خلیج فارس در وسعت کم و محدود گزارش شده است.
عامل مرگ لاک پشتها تورهای صیادی است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر نیز در گفتوگو با «ایران» گفت: با توجه به افزایش جمعیت انسانی، افزایش فعالیتهای صیادی و کشتیهای تجاری و صنعتی، منطقه نای بند را به یکی از مناطق پرتردد دریایی تبدیل کرده است که هر چند وقت شاهد تلفات موجودات دریایی مانند نهنگ، دلفین و لاک پشت در این منطقه هستیم. «حسین دلشب» میگوید: عامل مرگ و میر بیشتر این لاکپشتها افتادن در تورهای صیادی بویژه ترال هنگام صید میگو و رکسی (گوشگیر کف) و منو فیلامنت در زمانهای دیگر است که هیچ گونه نظارتی روی صیادی و مجوزهای صادره در شهرستان عسلویه وجود ندارد. به گفته این مقام در یک ماه گذشته بیش از15 لاشه لاک پشت که بیشتر از گونه سبز هستند در آبهای خلیج نایبند دیده شده که هشداری است به مسئولان شیلات تا نسبت به کاهش ذخایر و درنهایت مرگ و میر پستانداران و خزندگان دریایی در معرض خطر انقراض دقت کنند.
او خاطرنشان میکند: به همین دلیل باید نظارت بر صید در محدوده آبهای پارک ملی و جلوگیری و ممنوعیت استفاده از ابزار و روشهای مخرب صید، ایجاد گشت دریایی در محدوده پارک ملی و آموزش صیادان که از مهمترین عوامل جلوگیری از مرگ و میر پستانداران دریایی در محدوده پارکهای ملی- دریایی است، بهجد مورد توجه قرار گیرد. دلشب از دیگر تهدیدهای زیست بومهای دریایی را آلودگی ها، وجود پسماندهای شناور در دریا و حرکت با امواج و به ساحل رسیدن آنها عنوان کرده و میگوید: این پسماندها که بیشتر توسط شناورهای کوچک و بزرگ تولید میشود باعث آلودگی محیط زیست دریایی است. تورهای صیادی سرگردان و تورهای اسقاطی نیز باعث تولید پسماند و باعث گیر افتادن و تلف شدن انواع جانوران و نوزادان آنها میشود.
این مقام مسئول در همین حال میافزاید: عمده ترین تهدیدها در بخش زیست بومها مربوط به تخریب مناطق مرجانی به علت روشهای مخرب صید، برداشت مرجان از سواحل، لنگر اندازی در مناطق مرجانی و گرمایش و آلودگیهای دریایی است. ازدیاد توتیای دریایی نیز در مناطق مرجانی گزارش شده است که علت آن به نظر میرسد برداشت بیش از حد آبزیان در مناطق حساس مرجانی و آلودگیهای ناشی از افزایش مواد مغذی آب باشد. از این رو صید و صیادی از عمده ترین تهدیدات زیست بومهای دریایی است بهطوری که افزایش تلاش صیادی، استفاده از روشهای مخرب صید مانند تور ترال، گوشگیر کفی (رکسی) و تورهای مونوفلامنت، رعایت نکردن ممنوعیت در مناطق تحت مدیریت و مناطق حساس از تهدیدهای آسیب رسان اصلی به زیست بومهای دریایی در خلیج فارس است.
تور ترال یکی از عمده ترین روشهای صید میگو است، این تور هشت نوع مختلف دارد که هرکدام اثرات مختلفی بر ساختار زیستی اکوسیستمهای دریایی دارند. اما تور ترال بویژه تور ترال کف که در آبهای جنوب کشور برای صید میگو استفاده میشود، بیشترین اثر مخرب را بر جوامع کف زی و زیستمندان بستر دریا مانند جوامع مرجانی و جلبکی دارد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر میگوید: از اوایل دهه 70 که کشورهای منطقه به فکر چارهجویی افتادند، صید ترال ماهی در برخی کشورها مانند قطر ممنوع یا منجر به اعمال محدودیتهای شدید در افزایش تعداد شناور و اعمال مقررات فصل صید در برخی کشورها مانند کویت، عربستان، بحرین و ایران شد.
به گفته این مقام اخیراً در استانهای بوشهر و هرمزگان برای صید ماهیان یال اسبی نیز از تور نیم ترال که در عمل تا حدودی مانند تور ترال کف عمل میکند، استفاده میشود که ضرورت دارد اثرات مخرب آن بر اکوسیستم دریایی مورد بررسی قرار گیرد. در همین حال مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست نیز خواستار تشکیل گارد ساحلی در سواحل جنوب ایران شد.
داوود میرشکار میگوید: با توجه به توسعه سریع در سواحل جنوبی ایران و با توجه به اینکه بسیاری از مناطق حساس ساحلی ما نیز در جنوب قراردارد ضرورت دارد گارد ساحلی تشکیل شود تا با نظارت بموقع و پایش وقایع مانع از وقوع اتفاقهای اینچنینی شود این درحالیاست که در حال حاضر اگر تلفاتی هم اتفاق بیفتد چون محیط زیست بودجه و نیروی کافی ندارد نمیتواند بموقع مطلع شده و جلوی بحران را بگیرد و نیروهای ما زمانی متوجه میشوند که شاید دیگر کمی دیر شده باشد. از این رو اگر گارد ساحلی داشته باشیم میتوان حاکمیت سازمان محیط زیست را در تمامی سواحل با نظارت بموقع اجرایی کرد.
این مقام مسئول همچنین در مورد توسعه صنایع پتروشیمی در سواحل مکران در دریای عمان گفت: اختلافی که با مجریان طرح داریم بر سر تخلیه پسابهای پتروشیمی به داخل خلیج چابهار است که چون برخی از اکوسیستمهای حساس مرجانی و با اهمیت ما در این منطقه قرار دارد اعلام کردیم که به هیچ وجه امکان تخلیه خروجیهای پتروشیمی داخل خلیج چابهار وجود ندارد و باید گزینه دیگری مطرح کنند. از این رو باوجود ارائه گزارش ارزیابی زیست محیطی طرح به سازمان، این گزارش هنوز نهایی و تأیید نشده و فعلاً در حال مذاکره هستیم. 2001
۲۰/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۴:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
کشف لاشه های نهنگ و لاک پشت دریایی در سواحل خلیج فارس/ صید ترال تهدید جدی برای آبزیان
به گزارش "عصر دیلم" حسین دلشب صبح امروز در نشست بررسی علل و عوامل از بین رفتن شماری از نهنگ ها در سواحل بوشهر اظهار داشت عمد ه ترین تهدیدات در بخش زیست بو م ها مربوط به تخریب مناطق مرجانی به علت روش های مخرب صید برداشت مرجان از سواحل لنگراندازی در مناطق مرجانی و گرمدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر مطرح کرد کشف لاشههای نهنگ و لاکپشت دریایی در سواحل خلیجفارس/ صید ترال ته
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر مطرح کردکشف لاشههای نهنگ و لاکپشت دریایی در سواحل خلیجفارس صید ترال تهدید جدی برای آبزیانمدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر گفت در یک سال گذشته شاهد کشف 6 لاشه نهنگ و لاکپشت دریایی در سواحل استان بوشهر بودیم که دلیل عمده تلف شدن آنها صیدنصب پلاکارد خلیج فارس و تمرین پیش از بازی ایران و هند + تصاویر
به گزارش خبرگزاری تسنیم دیدار تیم های هند و ایران از سری مسابقات مرحله مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه و جام ملت های 2019 امارات در حالی از ساعت 18 امروز سه شنبه در ورزشگاه کانتیراوا شهر بنگلور آغاز می شود که شمار کمی از تماشاگران ایرانی و هندی در ورزشگاه حضور دارند یک ساعت پتهدید های زیست بوم های دریایی وعوامل مرگ پستانداران خلیج فارس
تهدید های زیست بوم های دریایی وعوامل مرگ پستانداران خلیج فارس بوشهر- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر استفاده از روش های مخرب صید برداشت مرجان از سواحل گرمایش و آلودگی های دریایی ازدیاد توتیای دریایی و تردد کشتی ها را از مهمترین تهدید های زیست بوم های دریایی و عواملشرايط ناپايدار جوي براي سفرهاي دريايي در خليج فارس
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ ۱۰ ۱۲ق ظ شرايط ناپايدار جوي براي سفرهاي دريايي در خليج فارس موج - کوروش بهادري افزود بر اساس تحليل نقشههاي هواشناسي آبهاي شمال غرب خليج فارس به علت وزش باد شديد مواج و تا حدودي طوفاني است ولي اين وضعيت براي سفرهاي دريايي ناايمن است و احتمال بروز حوادث دريايپنتاگون: ایران مرتباً نیروی دریایی آمریکا را در خلیج فارس زیر نظر دارد
عصر بانک یک مقام آگاه در وزارت دفاع آمریکا می گوید "هواپیما ها و کشتی های جنگی ایران مرتباً و تقریبا به صورت روزانه" به نیروهای دریایی این کشور که در تنگه هرمز فعالیت می کنند "نزدیک می شوند " این مقام در ادامه سخنانش که در پایگاه اینترنتی فری بیکن منتشر شد مایران مرتباً نیروی دریایی آمریکا را در خلیج فارس زیر نظر دارد
پنتاگون ایران مرتباً نیروی دریایی آمریکا را در خلیج فارس زیر نظر دارد یک مقام پنتاگون میگوید در تقابلهایی که بین نیروهای آمریکایی و ایرانی بوجود میآید هواپیماها و کشتیهای آمریکایی به صورت مداوم توسط ایرانیها و برای اهداف شناسایی تحت تصویربرداری قرار میگیرند به گزارش سروبی بی سی نوشت: آمار بالای تلفات در یمن، دوام ائتلاف عربی را با علامت سؤال مواجه کرده است. برخی از کشورهای خلیج
اخبار کوتاه بی بی سی نوشت آمار بالای تلفات در یمن دوام ائتلاف عربی را با علامت سؤال مواجه کرده است برخی از کشورهای خلیج فارس تحمل تکرار چنین خسارتی را ندارند ۱۵ ۰۶ ۱۳۹۴ - ۲۳ ۵۰افتتاح دبیرخانه دائمی خلیجفارس در بندرعباس
یکشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۳ دبیرخانه دائمی جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس با حضور دکتر جاسم جادری استاندار هرمزگان در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان افتتاح شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خلیج فارس علیرضا درویش نژاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هواکنش محیط زیست به کشف مرگ لاک پشت ها در عسلویه
پارس خلیج مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت در یک سال گذشته شاهد کشف ۶ لاشه نهنگ و لاک پشت دریایی در سواحل استان بوشهر بودیم که دلیل عمده تلف شدن آنها صید ترال و تردد کشتی ها بوده است به گزارش پارس خلیج به نقل از رواط عمومی این اداره کل حسین دلشب در نشست بررسی علل و عو-
گوناگون
پربازدیدترینها