واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۸ب.ظ)
عارف در نشست با معاونان دانشگاه گيلان: غفلت در زمينه ارتقاي کيفي توليد علمي در دانشگاه ها جبران ناپذير است موج - عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: هوشمندسازي به مفهوم عام يک ضرورت در دنيا مطرح است و دانشگاهها بايد حرکت علمي و جدي صورت دهند که غفلت در اين زمينه جبرانناپذير است.
به گزارش خبرگزاري موج از رشت، محمدرضا عارف امروز در نشست با معاونان و اعضاي هيات علمي دانشگاه گيلان با بيان اينکه برنامه ششم توسعه تثبيت جايگاه علم و فناوري باشد، افزود: برنامه ششم توسعه بايد تثبيت جايگاه علم و فناوري بوده و دانشگاههاي کشور هيات امنايي باشد.
وي با اشاره به اهميت توجه به علم اظهار کرد: توجه به کيفت علم دانشگاهي امري ضروري است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه توليد مقاله نبايد تنها کمي باشد، افزود: مقاله دانشگاهي از کيفيت برخوردار نيست.
وي با اشاره به اينکه دانشگاهها نياز به مباحاث و برنامه راهبردي دارند، خاطرنشان کرد: هوشمندسازي به مفهوم عام يک ضرورت در دنيا مطرح است و دانشگاهها بايد حرکت علمي و جدي صورت دهند که غفلت در اين زمينه جبرانناپذير است.
وي با تصريح بر اينکه توصيه به جز آموزش عالي نداريم گفت: رشد کمي توسعه علم در دو دهه نخست يک مزيت بود و دانشگاهيان با وجود کمبودها توانستند رشد کيفي خوبي داشته باشند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه تمام آموزشهاي عالي در دنيا کيفي نيست گفت: بنا است 10 تا 20 درصد آموزش عالي کيفي باشد و همه دانشگاهها رشد کيفي داشته باشند اما رشد کيفي بر اندازه کافي پاسخگوي نيازها نيست و نميتوانيم مطالبات و تقاضاي مردم را پاسخ دهيم.
عارف نيروي انساني متخصص و روند علم و فنآوري را امري ضروري در توسعه علم دانست و خاطرنشان کرد: وضعيت تحصيلي در دانشگاهها از نظر کمي خوب است اما از نظر کيفي جاي بحث دارد.
وي با اشاره به اينکه آثار توليد علم بايد در زندگي مردم ديده شود، خاطر نشان کرد: توليد علم را محدود به مقاله کرديم که در مقطعي اقدام خوبي بود اما هيچ اثري در زندگي مردم نداشت و امروز توليد علم بايد به ثروت تبديل شود.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام سهم توليد علم در رشد اقتصادي را حائز اهميت خواند و افزود: اين سهم بايد ملموس شود و جزو دغدغههاي مردم است که بايد او را لمس کنند.
وي با بيان اينکه در بسياري از شاخص رشتههاي دانشگاهي رتبههاي خوبي اخذ کرديم، يادآور شد: در جايگاه علم و فناوري ميتوانيم تصميمگيري و بحث کنيم ضمن اينکه سياستهاي کلي علم و فناوري که اخيرا ابلاغ شده و نقشه جامع علمي کشور است که ميتواند نقشه راه دانشگاههاي ايران باشد.
عارف توليد علم به ثروت و فناوري را مورد تاکيد قرار داد و خاطرنشان کرد: با شناختي که از دانشگاه گيلان داريم ميتواند در اين مساله گام بردارد که نيازمند زيرسازي و زمينهسازي است و دانشگاه نميتواند به تنهايي اين کار را انجام دهد و نقش NGO به عنوان يک تشکل مردمنهاد ميتواند تاثيرگذار باشد.
وي با اشاره به تدوين برنامههاي ششم توسعه يادآور شد: در اين برنامه جايگاه علم و فناوري دانشگاههاي کشور نيازمند تثبيت است.
عارف در ادامه به موضوع کرسي آزادانديشي در دانشگاهها اشاره کرد و متذکر شد: طي گزارش شوراي آموزش عالي در کرسي آزادانديشي دادستان يکي از شهرها حکم جلب دانشجويي را صادر کرد در حالي که طبق مصوبه شوراي مذکور هيچ دادگاهي حق دخالت در دانشگاه را ندارد که بخواهد جلوي اينگونه مسائل را بگيرد.
وي با بيان اينکه در بحث فرهنگي کم کاري کردهايم تصريح کرد: نگاه خاص سياسي و امنيتي در اين زمينه داشتيم که نتيجه آن را داريم ميبينيم و اکنون با فضاي خوبي که در حال ايجاد است ميتوانيم نگاه فرهنگي خوبي داشته باشيم.
عارف يکي از مهمترين مسائل علمي و فرهنگي کشور را در زمينه پژوهش عنوان کرد و گفت: سهم پژوهش در توليد ناخالص ملي يکي از مسائل مورد توجه ما بوده است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام کاربردي کردن علم و گسترش مرزهاي دانش را از اهداف مهم دانست و افزود: بايد به توليد ثروت و علم توجه جدي تر شود و در کميته تحول علوم انساني بتوانيم به جايگاهي برسيم که در اين زمينه اولويت داشته باشند.
وي شرايط برنامه ششم توسعه را خوب توصيف کرد و يادآور شد: نياز به تصويب قانون برنامه داريم و فضاي مجلس بايد پيگير بحث علم و فناوري باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]