تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):امّتم همواره در خير و خوبى اند تا وقتى كه يكديگر را دوست بدارند، نماز را برپا دارن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816347522




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خسارت سالانه اعتیاد،١٠ هزار میلیارد تومان است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خسارت سالانه اعتیاد،١٠ هزار میلیارد تومان است
نتایج نخستین مطالعه درباره مصرف تریاک در ایران، فرضیه ارتباط مصرف تریاک و ابتلا به سرطان‌های مری، معده و مثانه را اثبات کرد.
آفتاب : این تحقیق در استان گلستان و در فاصله سال‌های ٢٠٠١ تا ٢٠١٢ انجام شده و کار مشترکی با همکاری دانشگاه تهران، سازمان جهانی بهداشت، موسسه ملی سرطان امریکا و دانشگاه کمبریج است که رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در نهمین کنگره سه روزه دانش ملی اعتیاد با اعلام نتایج این تحقیق، ضمن تایید ارتباط مستقیم ابتلا به سرطان، سکته و بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های تنفسی با مصرف تریاک گفت: «کمربند سرطان مری در آسیا، در منطقه‌ای است که کاشت، برداشت و ترانزیت تریاک در آن اتفاق می‌افتد و این فرض مطرح شد که ارتباطی بین سرطان مری و مصرف تریاک وجود دارد.


جرقه اولیه انجام این تحقیق هم در سال ١٩٧٠ و به علت بالا بودن شیوع سرطان مری در شمال شرق کشور و بالا بودن آمار شیوع در زنان (برخلاف سایر نقاط دنیا) و شیوع بالای سرطان مثانه در جنوب ایران – استان فارس – زده شد که این تحقیق نیمه تمام، میزان شیوع سرطان در مناطقی همچون گنبد، کلاله و آق‌قلا را مورد بررسی قرار داده و با توجه به نتایج دریافت شده از تحقیق مشابهی در هنگ‌کنگ و سنگاپور درباره ارتباط مستقیم بین ابتلا به سرطان حنجره و مصرف تریاک، در نتایج اولیه تحقیق انجام شده در ایران هم، ثابت شده بود که ابتلای بالا در این مناطق به سرطان مری و مثانه ارتباط با مصرف تریاک دارد.» در این تحقیق ۵٠ هزار نفر از سکنه بالای ۴٠ سال ٣٢۶ روستای استان گلستان مورد بررسی قرار گرفتند که بنا بر نتایج آن، ١٧ درصد افراد مناطق یاد شده، تریاک مصرف می‌کردند و ١۵ درصد موارد مرگ در این استان فقط به علت مصرف تریاک است.


در حالی که ٧۴ درصد از جمعیت مورد مطالعه، ترکمن، ٨٠ درصد روستانشین، ٨٨ درصد متاهل، ٨٣ درصد غیر سیگاری و ٧٠ درصد بی‌سواد بودند و میزان مصرف تریاک این افراد، روزانه ۶ دهم گرم گزارش شد، ملک‌زاده ضمن اشاره به اینکه مورفین و برخی مشتقات آن قابلیت سرطان‌زایی دارد، اشاره داشت: «تاثیر سیگار در ابتلا به سرطان مری ٢۵/١ درصد اما تاثیر تریاک در این ابتلا ٣/٢ درصد و در ابتلا به سرطان معده حدود ٣ درصد است. سن شروع مصرف تریاک در استان گلستان، حدود ۴٠سالگی بوده در حالی که مصرف‌کنندگان تریاک، دو برابر افراد غیر مصرف‌کننده در ریسک مرگ قرار داشتند.» مرگ معتادان بر اثر مصرف مواد مخدر هشداری بود که علیرضا جزینی، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر در گزارش خود در این کنگره به آن اشاره کرد و بنا بر اعلام جزینی سالانه ۳ هزار معتاد در کشور جان خود را بر اثر مصرف مواد مخدر از دست می‌دهند.


در حالی که با استناد به تنها مرجع رسمی گزارش‌دهی درباره آمار اعتیاد، ۴٠ درصد جرایم خرد در کشور به دلیل اعتیاد و تامین مواد مخدر اتفاق می‌افتد، به گفته جزینی، کشور سالانه از بابت اعتیاد یک میلیون و ٣٢۵ هزار معتاد، خسارتی معادل ١٠ هزار میلیارد تومان متحمل می‌شود.


هشدار درباره اعتیاد و نادیده گرفتن وظایف از سوی نهادهای مسوول در حالی است که بنا بر هشدار جزینی، ایران در همسایگی کانون تولید تریاک جهان واقع شده و در حال حاضر، ‌٣٠٠ هکتار زمین در کشور همسایه شرقی زیر کشت خشخاش است که خروجی این میزان کشت، تولید ٧۵٠ تن هرویین و ٧ هزار و ۵٠٠ تن تریاک در سال است و این میزان تولید و ترانزیت آن، ایران را به این سمت هدایت کرده که هر سال، بخش عظیمی از بودجه‌های عمومی و نیروی انسانی را در مسیر کشف و مقابله مواد مخدر صرف کند چنان که به گفته جزینی، ٨۵ درصد تریاک و ٣۵ درصد هرویین ترانزیت شده از افغانستان که از مرزهای ایران گذر کرده، توسط نهادهای موظف در مقابله با مواد مخدر کشف می‌شود. پرویز افشار، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر هم در این کنگره با ابراز نگرانی از افزایش ٣٣ درصدی مرگ زنان معتاد، گفت: «در کشور ما دو مشکل اساسی در زمینه اعتیاد وجود دارد؛ اول تغییر الگوی مصرف است که در طول پنج سال گذشته از مصرف مواد سنتی به سمت مصرف مواد صنعتی می‌رود و این نگران‌کننده است. دومین نگرانی این است که گروه‌های آسیب‌پذیر مانند زنان و کودکان از این تغییر الگوی مصرف متزلزل می‌شوند به‌طوری که در حال حاضر شاهدیم که شیوع اعتیاد بین زنان طی ١٠ سال گذشته حدود دو برابر شده است. شیوع اعتیاد بین زنان در سال ١٣٨٠ پنج درصد بوده اما این میزان در سال ٩٠ به ٩درصد رسیده است.


بر اساس آخرین آمار، شایع‌ترین ماده مصرفی در کشور تریاک است اما تغییر الگوی مصرف شتابان بوده به‌طوری‌که در سال ٨٠ یک تا سه درصد از مصرف‌کنندگان، مواد صنعتی مصرف می‌کردند اما در حال حاضر این میزان به ٢۵ تا ٣٠درصد رسیده و خطرات جدی به دنبال دارد و ممکن است مصرف‌کنندگان را به سمت مصرف چنددارویی و مصرف داروهایی مانند «ترامادول» سوق دهد که در این صورت هم درمان را پیچیده می‌کند و هم رفتارهای پرخطر را افزایش داده و مرگ و میر در این گروه را نیز بالا می‌برد.» انوشیروان محسنی بندپی، رییس سازمان بهزیستی کشور هم در این کنگره با تاکید بر اینکه همچنان نخستین ماده مصرفی معتادان در ایران، تریاک است و شیشه و هرویین در رتبه‌های دوم و سوم مواد مصرفی معتادان قرار دارد، هشدار داد که برخلاف خوش‌بینی‌های موجود و موقت که از بهبودی دایمی بیش از ٢٠ درصد داوطلبان درمان اعتیاد خبر می‌دهد، «حدود ٩٠درصد بهبودیافتگان اعتیاد در کشور دوباره به اعتیاد بازمی‌گردند در حالی که آمار در سطح بین‌المللی بسیار کمتر از این رقم است و این مساله نشان می‌دهد که نحوه پایش و نظارت ما نیاز به بازنگری دارد.» این هشدار در حالی از سوی بندپی مطرح شد که به گفته وی و براساس آمار سال ٩٠، ۵۶/٢ درصد جمعیت ١۵ تا ۶۴ سال کشور دچار معضل اعتیاد هستند اما در عین حال ٨٠٠ هزار نفر تحت پوشش درمان اعتیاد در کشور قرار دارند.


علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم که در این کنگره حضور داشت، در پاسخ به سوال «اعتماد» درباره نامعلوم بودن وضعیت تخصیص ٢٢میلیارد و ۵٠٠ میلیون تومان اعتباری که در سال ٩٢ و در زمان وزارت ربیعی برای بیمه درمان معتادان اختصاص داده شد اما به مصارف دیگری از جمله اجرای طرح پزشک خانواده رسید؛ گفت: «دو سال بودجه بیمه درمان اعتیاد را متاسفانه در شورای عالی بیمه مطرح نکرده بودند. از سال ٩٢ که من آمدم گفتم که روی این موضوع، کار کارشناسی صورت بگیرد و سال ٩٣ پوشش بیمه درمان اعتیاد را به عملیاتی شدن نزدیک کردیم. من از سالی که آمدم بودجه را تخصیص دادم اما سال ٩٢ این بودجه رفته بود و تفاهمنامه‌اش هم امضا شده بود و سال آخر دولت قبل هم بود. این هم الان مساله خاصی نیست و در دوران من هم که نبوده. در دوران من هر پولی بوده آوردم و اختصاص دادیم و برایش پروتکل تعریف کردیم و حتی یک ریال هم که از ٩٣ مانده بود نگذاشتم هدر برود. موافقتنامه گرفتم و امروز هزینه می‌کنم.» در حالی که برخی نهادهای متولی و مسوول در حوزه درمان اعتیاد این گلایه را داشته‌اند که وزارت تعاون از هزینه‌کرد ٢٢ میلیارد و ۵٠٠ میلیون تومان اعتبار بیمه درمان اعتیاد در سال ٩٢ هیچ گزارشی نداده، وی همچنین در پاسخ به این سوال «اعتماد» که رقم بودجه بیمه درمان اعتیاد برای سال ٩۴ چه رقمی است به این جمله بسنده کرد که: «آقای بندپی (رییس سازمان بهزیستی) بیشتر می‌دانند.»






تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن