تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند عزو جل كه فرموده است: از صبر و نماز كمك بگيريد، صبر، روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836928446




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شاهکار معماری در برج‌های آرامگاهی مازندران


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
شاهکار معماری در برج‌های آرامگاهی مازندران

امامزاده


شناسهٔ خبر: 2912159 - پنجشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۷
استانها > مازندران

ساری - در دل شهرها و ییلاق‌های مازندران برج‌های آرامگاهی با سبک‌های معماری بدیع و شاخص، چشم‌نوازی می‌کنند که دیدنشان هم فال است و هم تماشا، اگرچه تخریب و فراموشی تهدیدشان می‌کند. خبرگزاری مهر - استان‌ها: برای زیارت این امامزادگان شریف کافی است گشتی حتی در شهر ساری بزنیم جایی که مقبره امامزاده‌ای عظیم الشان به نام امامزاده عباس واقع شده است، کمتر کسی است که در ساری زندگی کند و به امامزاده عباس نرفته باشد، امامزاده‌ای که مآمن درماندگان و نیازمندان است و حکایت‌های بی‌شماری از گرفتن حاجت توسط متوسلین نقل‌شده است. معماری شگرف به کار رفته در این بنای مطهر، امامزاده عباس ساری را از دیگر امامزادگان متمایز کرده است و همواره زائران داخلی و خارجی زیادی به زیارتش مشرف می‌شوند. امامزاده عباس ساری در حاشیه شمالی ورودی شهر ساری واقع شده و از نظر شیوه معماری، گنبد هرمی شکل و صندوق چوبی نفیس یکی از بناهای معروف استان مازندران است که تاریخ ساخت آن به سال ۸۹۷ هجری قمری می‌رسد و سه امامزاده به نامهای عباس، محمد و حسین در آن مدفون هستند.
امامزاده
 امامزاده عباس، امامزاده ای شاخصحجت‌الاسلام ابراهیم حیدری رئیس اداره اوقاف و امور خیریه سار در ګفتګو با خبرنګار مهر گفت: امامزاده عباس ساری از امامزادگان مهم شهرستان و استان به شمار می رود که معماری آن شاخص و بدیع است. وی با بیان اینکه طرح مرمت و بهسازی این بنای شاخص انجام شده است، یادآور شد: این بنا نمونه ای از برج های آرامگاهی بی نظیر استان است که مورد توجه زائران و گردشگران است و همواره زائران زیادی از این بنا بازدید می کنند. وی تصریح کرد: در طول سال برنامه های مختلفی نیز در این امامزاده مقدس انجام می شود.همچنین در دل کوهستان‌های منطقه کجور از توابع شهرستان نوشهر و در میان روستای صالحان بقعه‌ای کهن با طرح هشت‌ضلعی خودنمایی می‌کند که به روایت تاریخ متعلق به شخصی به نام سلطان محمد کیا ملقب به دبیر صالحانی است.این بنا احتمالاً در اوایل قرن هشتم هجری قمری ساخته‌شده و نمونه‌ای از برج‌های آرامگاهی سبک "رازی" در مازندران است که از سده پنجم هجری ساخت آن در این دیار متداول بوده است. از شاخص‌های این سبک معماری، استفاده از گنبدهای هرمی یا مخروطی "رک" نامیده می‌شود، معمولاً در این نوع بناها گنبد داخلی به‌صورت نیم‌کره و گنبد بیرونی نوک‌تیز است.قدیمی‌ترین مقبره اسلامی در مازندرانبه‌جرات می‌توان گفت این بنا قدیمی‌ترین مقبره اسلامی شناخته‌شده در غرب مازندران است، در حال حاضر آنچه از تزئینات وابسته به معماری بنا باقی‌مانده محدود می‌شود به قطاری از مقرنس‌های سینه کفتری که دورتادور بنا و در قسمت تحتانی گنبد دیده می‌شود و سه پنجره چوبی البته به قدمت بنا با فن گره چینی و کتیبه‌های منبت‌کاری شده در دو ضلع غربی و جنوبی غربی خودنمایی می‌کند.
امامزاده
در کاوش‌های باستان‌شناسی پیرامون مقبره که منجر به کشف قطعاتی از انواع کاشی‌های لعاب‌دار و قسمت‌هایی از تزئینات گچ‌بری مربوط به ساختمان شد، سبک و سیاق به‌کاررفته در این آثار، زمان ساخت این بقعه را تأکید می‌کند.هم‌اکنون ورودی بنا را نمازخانه‌ای تشکیل می‌دهد که به‌صورت گنبد خانه‌ای ناهمگون، به دست افراد محلی با مصالح سنگ و آجر ساخته‌شده است، قسمتی از جرزهای این نمازخانه متعلق به بنایی قدیمی‌تر است و هم‌زمان با ساخت بقعه اصلی احداث‌شده که ظاهراً حدود دو قرن پیش‌ بر اثر زلزله‌ای ویرانگر که در منطقه به وقوع پیوست، تخریب و بنای فعلی توسط اهالی آن محل به‌جای آن احداث‌شده است.متأسفانه زلزله، آثار خود را بر پیکره بنای اصلی مقبره نیز برجای گذاشته و با ایجاد ترک‌های عمیق و تخریب بیشتر قسمت‌های گنبد، یاد خود را در تاریخ به ثبت رساند. البته گنبد توسط اهالی محل تعمیر شد ولی آثار ترک‌هایی که ایجادشده بود تابستان ۱۳۸۰ که واحد حفظ و احیاء اداره کل میراث فرهنگی مازندران اقدام به مرمت آن کرد بر روی دیوارها خودنمایی می‌کرد.با توجه به وضعیت وخیم بنا و پیگیری مردم و مسئولین محلی، مرمت و بازسازی این بنای تاریخی در برنامهٔ کاری میراث فرهنگی مازندران قرار گرفتبا توجه به وضعیت وخیم بنا و پیگیری مردم و مسئولین محلی، مرمت و بازسازی این بنای تاریخی در برنامهٔ کاری میراث فرهنگی مازندران قرار گرفت که از سال ۸۰ تاکنون دو فصل کاری مرمت و دو فصل کاوش باستان‌شناسی در خصوص این بقعه انجام شد که درنتیجه ضمن روشن شدن نکات مبهم بسیاری در تاریخ منطقه، ساختمان مقبره نیز از خطر تخریب نجات یافت.مهدی اسحاقی مدیر میراث فرهنگی نوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طرح بازسازی و مرمت امامزاده صالحان کجور انجام شده است و هر ساله در این بخش اعتباراتی درنظر گرفته می شود. وی با اشاره به اینکه این بنا از قدیمی ترین مقبره دوران اسلامی در مازندران به شمار می رود به قدمت بیش از ۸۰۰ ساله آن اشاره کرد و معماری آن را بی نظیر و شاهکار معماری اسلامی بیان کرد. به گفته اسحاقی، گندب، گچ بری، سنگ و ساروج به کار رفته در آن و سبک و سیاق این معماری را شاخص کرده است. سراسر مازندران مأمن امامزادگان زیادی است که بسیاری از آنان ناشناخته مانده اند و برخی نیز همانند امامزاده حسن (ع) در سال‌های گذشته از دستبرد سودجویان بی‌نصیب نمانده اند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن