واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ شهريور ۱۳۹۴ (۲:۳۹ق.ظ)
راه اندازي اولين کتابخانه تالابهاي کشور در آذربايجان شرقي موج - معاون توسعه مديريت و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: ميزان اعتبارات سازمان محيط زيست کفاف نيازهاي محيط زيستي را نميدهد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد محمد مجابي، معاون توسعه مديريت و منابع سازمان حفاظت محيط زيست کشور، در جلسه شوراي اداري حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي مصلحت نظام با اشاره به بيانات ارزشمند مقام معظم رهبري در ديدار ۱۷ اسفند سال گذشته با مسوولان و فعالان حوزه محيط زيست گفت: سياستهاي کلي نظام در حوزه محيط زيست براي نخستين بار در کشور در مجمع تشخيص مصلحت نظام پس از بررسي تصويب و تقديم رهبري شد.
مجابي تصريح کرد: تصويب اين سياستها بدان جهت از اهميتي فوق العاده برخوردار است که بر اساس قانون اساسي، سياستهاي کلي در حوزههاي مختلف پس از ابلاغ رهبري به عنوان يکي از مهمترين اسناد بالادستي، روشنگر و هدايتگر قوانين و برنامههاي کشور است.
وي افزود: با توجه به شرايط کنوني آب و محيط زيست در کشور، ابلاغ سياستهاي محيط زيست توسط رهبري، فرصتي مغتنم براي ايجاد عزمي راسخ به منظور بهبود شرايط محيط زيست کشور است.
مجابي به اصل ۵۰ قانون اساسي اشاره کرد و گفت: در اين اصل توصيه شده حفظ محيط زيست يک وظيفه همگاني است، اين به آن معناست که هم حاکميت و هم مردم در حفظ آن نقش دارند ولي متاسفانه امروز ردپاي اکولوژيک با آمايش سرزميني تطابق ندارد و ميبايستي با همدلي و همراهي در حفظ محيط زيست بيش از پيش اهتمام ورزيم.
معاون توسعه، مديريت و امور مجلس سازمان محيط زيست ادامه داد: دولت يازدهم حفظ محيط زيست را مسئوليت خود ميداند. به همين دليل اولين اقدامات اين دولت تشکيل کارگروه ملي نجات درياچه اروميه، احياي شورايعالي محيط زيست و تشکيل شورايعالي آب بود و دکتر روحاني اولين رئيسجمهوري است که در آغاز دولت خود همزمان با ارائه برنامهها به مجلس، فصل مجزايي را به محيط زيست اختصاص داد.
مجابي افزود: يکي از بهترين شاخصها براي سنجش پايبندي دولت به تعهداتش در حوزه محيط زيست اين است که باوجود شرايط انقباضي که در بودجه دولت وجود دارد، ميزان اعتبارات سازمان محيط زيست از ۹۵ ميليارد تومان در سال ۹۲ به ۱۸۰ ميليارد تومان در سال ۹۴ رسيده است، اما همچنان اين ميزان کفاف نيازهاي محيط زيستي مانند مقابله با گرد و غبار، آتشسوزي جنگلها، خشکشدن تالابها و مديريت 22 ميليون هکتار از مساحت کل کشور يعني 10 درصد از عرصه زميني تحت عنوان مناطق چهارگانه حفاظتشده را نميدهد.
مجابي تاکيد کرد: با توجه به طيف گسترده مسووليتهاي سازمان حفاظت محيط زيست، امکانات کافي و پاسخگو نيست، به طور مثال بر اساس قانون حفاظت و بهسازي محيط زيست بايد مناطق ارزشمند اکولوژيکي را در کشور تحت مديريت قرار دهيم و اين مناطق به ترتيب اولويت از اثر طبيعي ملي، پناهگاه حيات وحش، پارک ملي و مناطق حفاظت شده تقسيم بندي ميشوند که 22 ميليون هکتار است.
گفتني است،معاون توسعه مديريت و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست کشور در ادامه سفر يکروزه خود به استان آذربايجان شرقي ديداري با دکتر جبارزاده، استاندار آذربايجان شرقي، داشتند که در اين ديدار در خصوص بهبود معيشت محيط بانان، کارکنان و همچنين منطقه فسيلي مراغه بحث و بررسيهاي لازم را انجام داده و در ادامه از مرکز هماهنگي، پايش و آينده پژوهي درياچه اروميه بازديد کردند.
راه اندازي اولين و جامع ترين کتابخانه و بانک اطلاعاتي تالابهاي کشور در استان آذربايجان شرقي
بنا بر اين گزارش، اولين و جامعترين کتابخانه و بانک اطلاعاتي تالابهاي کشور در اداره کل حفاظت محيط زيست استان آذربايجان شرقي راه اندازي شد.
کتابخانه تخصصي در خصوص تالابها با بيش از 2000 عنوان کتاب تخصصي- آموزشي، صدها عنوان مقاله، دستاوردهاي پروژههاي تالابي، بيانيههاي اجلاسها و همايشهاي زيست محيطي تالابي، متن کنوانسيونهاي بين المللي در زمينه تالابها و آرشيو چند رسانه اي، با حضور سيد محمد مجابي معاون توسعه مديريت و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست کشور در تبريز و اداره کل حفاظت محيط زيست استان آذربايجان شرقي افتتاح و راه اندازي شد.
افزودني است وب سايت اين کتابخانه با آدرس اينترنتي www.uwetlib.ir جهت استفاده و بازديد عموم راه اندازي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]