تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833143194
الیزابت دوم رکورد طولانیترین دوره سلطنت را شکست
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
پس از شصت و سه سال و ٢١٦ روز؛
الیزابت دوم رکورد طولانیترین دوره سلطنت را شکست
ملکه انگلستان رکورد طولانیترین دوره سلطنت در تاریخ این کشور را شکسته است.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، ملکه انگلستان رکورد طولانیترین دوره سلطنت در تاریخ این کشور را شکسته است. روز چهارشنبه، ١٨ شهریور (٩ سپتامبر سال ٢٠١٥ میلادی)، شصت و سه سال و ٢١٦ روز از آغاز سلطنت الیزابت دوم، ملکه انگلستان، گذشت و به این ترتیب، رکورد طولانیترین دوره سلطنت که به ملکه ویکتوریا، فرمانروای انگلستان در قرن نوزدهم تعلق داشت شکسته شد. برای این روز مراسم ویژهای تدارک دیده نشده و برنامه ملکه شامل افتتاح یک خط آهن در اسکاتلند است. دوره سلطنت الیزابت دوم با درگذشت پدرش، جورج ششم در روز ٦ فوریه سال ١٩٥٢ آغاز شد و یک سال بعد، او رسما تاجگذاری کرد. الیزابت دوم در زمان درگذشت پدرش بیست و شش سال داشت، ازدواج کرده و دارای دو فرزند پسر و دختر بود. در طول شصت و سه سال سلطنت خود، الیزابت دوم علاوه بر ریاست کشور انگلستان، رئیس تعداد دیگری از کشورها نیز بوده که عموما زمانی مستعمره انگلستان بودند.
تاجگذاری الیزابت دوم - ژوئن سال ١٩٥٣ سلطنت او بر بعضی از این مستعمرات، مانند پاکستان، سیلان (سریلانکا)، نیجریه، سیرالئون، جامائیکا، مالاوی و چند کشور دیگر چند سال به طول انجامید و این کشورها بعدا تصمیم گرفتند ریاست کشور را به نهادهای داخلی منتقل کنند. در برخی دیگر، این ترتیبات همچنان برجاست و در حال حاضر، الیزابت دوم علاوه بر انگلستان، ریاست پانزده کشور دیگر از جمله کانادا، استرالیا، زلاندنو را نیز در اختیار دارد اما وظایف سلطنت در این کشورها توسط فرمانداران کل به نمایندگی از سوی او ایفا می شود. فرمانداران کل معمولا به پیشنهاد دولت محلی و تصویب ملکه به این سمت منصوب می شوند. الیزابت دوم همچنین رئیس جامعه کشورهای مشترک المنافع متشکل از ٥٢ کشور است. انگلستان دارای قانون اساسی مدون نیست و نحوه حکومت بر این کشور را رسوم و سنتهای سیاسی و مصوبات پارلمان تعیین میکند که در مجموع ایجاد کننده نوعی "حقوق اساسی غیرمدون" است.
از آنجا که سنتها و رسوم سیاسی ریشه در تاریخ گذشته این کشور دارد، ملکه "به طور اسمی" از اختیارات گستردهای برخوردار است که قرنها پیش از این در دست پادشاهان این کشور متمرکز بود اما امروزه تقریبا تمامی این اختیارات عملا به نهادهای انتخابی و تشکیلات منبعث از اراده مردم تفویض شده و تنها نام و برخی تشریفات مرتبط با آنها برای پادشاه یا ملکه انگلستان باقی مانده است. به خصوص ملکه انگلستان برخلاف اسلاف سدههای پیشین خود، حق موضعگیری و اظهارنظر سیاسی و دخالت در امور حکومتی را به هیچ عنوان ندارد. از جمله این اختیارات تشریفاتی و اسمی میتوان به ریاست دولت، فرماندهی کل نیروهای مسلح و تایید قوانین مصوب پارلمان و همچنین ریاست عالیه بر کلیسای انگلیکن اشاره کرد. در عمل، ریاست دولت و فرماندهی کل نیروهای مسلح به نخست وزیر سپرده میشود و طی حدود سیصد سال گذشته، فرمانروایان انگلستان هیچگاه از امضای مصوبات پارلمان خودداری نکردهاند. کلیسای انگلیکن نیز خود دارای تشکیلاتی برای تعیین مقامات ارشد و همچنین اداره امور خویش است هر چند موقعیت ملکه به عنوان "مدافع مذهب" در تشریفات کلیسایی همچنان محفوظ است. در عین حال، به گفته برخی کارشناسان حقوق اساسی، حفظ این اختیارات ولو به شکل تشریفاتی به منزله نوعی سوپاپ اطمینان در برابر انحراف احتمالی از موازین قابل قبول در نظام دموکراتیک این کشور محسوب میشود و در شرایط اضطراری می تواند به شکل "قدرت ذخیره" برای صیانت از حقوق دموکراتیک مردم به گار گرفته شود.
در شرایط عادی، که کمابیش طی چند سده اخیر به خصوص پس از نیمه قرن نوزدهم در بریتانیا حکمفرما بوده است، وظایف اصلی ملکه عبارتست از ارائه مشورت به نخست وزیر، توصیه سیاستها به نخست وزیر بدون حق پافشاری بر اتخاذ آنها و هشدار در مورد اشتباهات احتمالی. نخست وزیر انگلستان هفتهای یک بار با ملکه دیدار خصوصی دارد و اسناد و گزارشهای دولتی هم به طور روزانه برای ملکه ارسال میشود هر چند او حق افشا، گفتگو یا اظهارنظر در باره محتوای آنها را ندارد. به گفته کارشناسان حقوق اساسی، مطالعه گزارشهای دولتی و تماس مستمر با سیاستمداران و مقامات داخلی و خارجی باعث میشود که با گذشت زمان، پادشاه یا ملکه انگلستان تجربه ارزشمندی را در زمینههای مختلف کسب کند و در عمل، به یک مشاور مجرب برای نخست وزیر انگلستان و در صورت لزوم، مقامات سایر کشورهای تحت سلطنت خود تبدیل شود. الیزابت دوم در طول سلطنت خود با دوازده نخست وزیر کار کرده و در سفر به بسیاری از کشورهای جهان و همچنین میزبانی بسیاری از سران کشورهای خارجی، تجارب قابل توجهی اندوخته است.
وینستون چرچیل، اولین نخست وزیر از دوازده نخست وزیری بود که در دوره سلطنت الیزابت دوم به این مقام رسیدهاند علاوه بر نقش سیاسی، از فرمانروای انگلستان به عنوان "سرچشمه افتخارات" نیز یاد میشود. این اصطلاح به معنی وظیفه اعطای القاب، نشان و مدالهای مهم کشوری و لشکری به افراد است که به جز چند مورد معدود، به توصیه نخست وزیر صورت میگیرد.
به گفته برخی ناظران، نظام اعطای لقب و نشان به پاس خدمات افراد یکی از راههای بسیار کم هزینه پاداشدهی و قدردانی و تشویق مردم به فعالیت مفید عمومی است به ویژه اینکه هنوز هم این القاب و نشانها برای بسیاری از شهروندان انگلیسی واجد ارزش اجتماعی و فردی قابل توجه است.
اعطای القاب و نشانها از جمله وظایف ملکه بریتانیاست یکی دیگر ازمهمترین وظایف ملکه انگلستان و اعضای خانواده او فعالیت در زمینه امور خیریه است و معمولا هر یک از آنها ریاست عالیه چندین نهاد خیریه را برعهده دارد و برای تشویق مردم به مشارکت در این امور، در مراسم گوناگونی که این موسسات ترتیب میدهند شرکت میکند. چارلز، ولیعهد انگلستان، گفته است که نقش او در این زمینه "نقش گردآورنده" است به این معنی که با استفاده از موقعیت خود، میتواند افراد متنفذ را برای مشارکت در امور خیریه گرد آورد و حتی مقامات دولتی را نیز به حمایت از چنین اموری تشویق کند. الیزابت دوم در ماه آوریل سال ١٩٢٦ به دنیا آمد و هنگامی که پدرش در سال ١٩٣٦ با عنوان جورج ششم به سلطنت رسید، به عنوان وارث سلطنت انگلستان شناخته شد. سلطنت در انگلستان موروثی است و از پدر به فرزند میرسد هر چند تا همین اواخر، در این زمینه فرزندان ذکور اولویت داشتند و دختران تنها در مواردی به سلطنت می رسیدند که پادشاه فرزند ذکور نداشت. جورج ششم دارای دو فرزند دختر و الیزابت بزرگترین فرزند او بود. قانون اولویت فرزندان ذکور اخیرا لغو شده و تاج و تخت از این پس به فرزند ارشد، بدون توجه به جنسیت او منتقل میشود.
الیزابت در سال ١٩٤٧ با فیلیپ که در آن زمان "پرنس یونان و دانمارک" لقب داشت ازدواج کرد. در زمان ازدواج، پرنس فیلیپ عناوین خارجی خود را ملغی اعلام کرد و عنوان والاحضرت و لقب دوک ادینبورگ و بعدها لقب پرنس کشور انگلستان را دریافت کرد. الیزابت دوم پس از رسیدن به مقام سلطنت، در فرمان ویژهای مقرر کرد که همسرش پس از او، دومین شخص کشور شناخته شود. الیزابت و فیلیپ سه پسر و یک دختر دارند و چارلز، پرنس ویلز، که اینک شصت و شش سال دارد، وارث مقام سلطنت است. در مورد موقعیت سلطنت در انگلستان همواره بحثهایی در جریان بوده و در حالیکه برخی از افراد این نهاد را برای شرایط جهان امروز مناسب ندانسته و خواستار لغو آن شدهاند، برخی دیگر سلطنت مشروطه را عنصری ثباتبخش دانستهاند که در جریان تحولات سریع جهان امروز، نوعی اطمینان خاطر و آرامش خیال را در صحنه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشورها ایجاد میکند و میتواند مانع از تندروی احتمالی شود.
هزینه سلطنت نیز همیشه مورد بحث بوده است. مخالفان معتقدند که این نظام بنا برماهیت خود، باید با تشریفات پر هزینه همراه باشد و لغو آن از نظر مالی به نفع مردم خواهد بود و طرفداران سلطنت گفتهاند که هرگاه کل هزینه ها از جمله هزینههای امنیتی و ایمنی و نقل و انتقالات دورهای در نظامهای غیر سلطنتی در نظر گرفته شود، هزینه سلطنت مشروطه در مقایسه با آنها زیاد نیست و علاوه بر این، در برخی جنبهها، مانند اعطای لقب و نشان به جای پاداش مالی یا شغلی، صرفهجویی عمدهای را به همراه دارد. همچنین، دوام و امنیت شغلی متصدی این سمت مانع از وسوسه فساد مالی و سوء استفاده از مقام میشود. برای ملکه الیزابت در مقام پادشاه انگلستان سالانه حقوقی در بودجه دولت برای اداره امور سلطنت منظور میشود اما او دارای دارایی و منابع درآمدزا شخصی نیز هست که عمدتا از اسلاف و خانواده خود به ارث برده که به عواید حاصله از آنها مالیات تعلق میگیرد. اموالی که پادشاه یا ملکه انگلستان به ارث میگذارد، به استثنای آن بخش که برای ایفای وظایف سلطنت به پادشاه یا ملکه بعدی منتقل میشود، مشمول مالیات بر ارث است. به گزارش بی بی سی، در مورد آینده سلطنت، از آنجا که بریتانیا دارای نظام سیاسی دموکراتیک و مبتنی بر آراء مردم است، حفظ یا تغییر نظام سیاسی در نهایت به تصمیم مردم بستگی دارد و متصدیان مقام سلطنت هم، مانند سیاستمداران، ناگزیر هستند برای حفظ موقعیت خود رضایت افکار عمومی را به نحوی جلب کنند. بنابراین، دوام سلطنت تا زمان حال قاعدتا حاکی از آن است که این نظام تاکنون از حمایت و محبوبیت لازم در میان مردم این کشور برخوردار بوده است.
الیزابت دوم و خانواده او - دوام سلطنت در نهایت به اراده و خواست مردم بریتانیا بستگی دارد 121
۱۸/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۸:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
الیزابت دوم رکورد طولانیترین دوران سلطنت انگلستان را شکست افسانههایی که برای ابقای پادشاهی موروثی در انگلیس
الیزابت دوم رکورد طولانیترین دوران سلطنت انگلستان را شکستافسانههایی که برای ابقای پادشاهی موروثی در انگلیس ساخته شدرسانههای جریان غالب و سیاستمداران انگلیسی برای توجیه ادامه بقای پرهزینه سلطنت در انگلستان دلایلی را مطرح میکنند که اغلب آنها ریشهای در واقعیت ندارند به گزارشالیزابت دوم رکورد طولانیترین دوران سلطنت انگلستان را شکست
الیزابت دوم رکورد طولانیترین دوران سلطنت انگلستان را شکست رسانههای جریان غالب و سیاستمداران انگلیسی برای توجیه ادامه بقای پرهزینه سلطنت در انگلستان دلایلی را مطرح میکنند که اغلب آنها ریشهای در واقعیت ندارند به گزارش نامه نیوز در شرایطی که سلطنت الیزابت دوم ملکه انگلیسالیزابت دوم رکورد طولانی ترین دوران سلطنت انگلستان
به گزارش پارس به نقل از فارس در شرایطی که سلطنت الیزابت دوم ملکه انگلیس امروز نهم سپتامبر از مرز 63 سال و هفت ماه می گذرد تا وی با پشت سر گذاشتن ویکتوریا رکورد طولانی ترین دوره سلطنت در تاریخ انگلیس را به نام خود ثبت کند انتقادات از خاندان سلطنتی در این کشور از سوی مخالفان نظاملکه انگلیس رکورد سلطنت را شکست!
خبرگزاری ایسنا ملکه الیزابت دوم که در 25 سالگی و دورانی که کشورش به سختی تلاش می کرد تا ویرانه های جنگ جهانی دوم را بازسازی کند سلطنت را بر عهده گرفت امروز چهارشنبه رکورد طولانی ترین دوره سلطنت بریتانیا را می شکند حدود ساعت 5 30 عصر به وقت محلی ملکه الیزابت که هم اکنون 89ملکه انگلیس رکورد سلطنت را شکست
ملکه انگلیس رکورد سلطنت را شکست ملکه الیزابت دوم که در 25 سالگی و دورانی که کشورش به سختی تلاش میکرد تا ویرانههای جنگ جهانی دوم را بازسازی کند سلطنت را بر عهده گرفت امروز چهارشنبه رکورد طولانیترین دوره سلطنت بریتانیا را میشکند خبرگزاری ایسنا ملکه الیزابت دوم که در 25 ساملکه الیزابت رکورد دار طولانی ترین سلطنت در انگلیس شد
ملکه الیزابت رکورد دار طولانی ترین سلطنت در انگلیس شد بین الملل > اروپا - واحدمرکزی خبر نوشت شبکه یورونیوز گزارش داد الیزابت دوم ملکه هشتاد و نه ساله انگلیس امروز چهارشنبه رکورد طولانیترین دوره سلطنت در انگلیس را میشکند این شبکه تلویزیونی خبری افزود الیزابت دبرگزاری دومین دوره تربیت و تعالی بسیجیان در گچساران
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آفتاب جنوب صبح امروز دومین دوره تربیت و تعالی عقیدتی فرماندهان و مدیران بسیج در ناحیه مقاومت بسیج گچساران برگزار شد در این دوره آموزشی یک روزه که با شرکت فرماندهان حوزه ها و پایگاه های مقاومت بسیج و ارکان گردان های عاشورا الزهرا سپیروزی پرگل مدعیان در هفته شکست عجیب بحرین/ کی روش رکوردشکنی نکرد
به گزارش خبرنگار مهر هفته سوم از مسابقات فوتبال مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ – روسیه و جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ – امارات روز پنجشنبه با برگزاری ۱۵ به پایان رسید که در این هفته اکثر مدعیان قاره کهن برای صعود به این دو رقابت مهم مقابل حریفان شان به پیروزی پرگل دست یافتند اما بحرین چین ووین رونی رکورد بابی چارلتون را شکست
فارس نوشت در مرحله مقدماتی جام ملت های 2016 اروپا مسابقه حساسی بین تیم های ملی انگلیس و و سوئیس از گروه E برگزار شد و در پایان سه شیرها توانستند با نتیجه 2 بر صفر مقابل سوئیس به پیروزی برسند وین رونی مهاجم مطرح تیم ملی انگلیس یکی از دو گل سه شیرها را به ثمر رساند و با همین گلیگزارش خبرنگار اعزامی فارس از ژاپن دومین شکست استرالیا مقابل ایتالیا رقم خورد
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از ژاپندومین شکست استرالیا مقابل ایتالیا رقم خوردتیم ملی والیبال ایتالیا در آغاز روز دوم مسابقات قهرمانی جهان مقابل استرالیا به برتری رسید به گزارش خبرنگار اعزامی فارس از ژاپن در آغاز رقابتهای روز دوم مسابقات والیبال قهرمانی جهان 2015 صبح امروز تیم مل-
گوناگون
پربازدیدترینها