واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مرگ سالانه سه هزار ایرانی بر اثر اعتياد
قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر، اعتیاد را اولین آسیب اجتماعی خواند و گفت: سالانه 200 هزار نفر در دنیا بر اثر مصرف مواد مخدر فوت میكنند كه این میزان در كشور ما سه هزار نفر در سال است.
آفتاب : دكتر علیرضا جزینی در نهمین كنگره بینالمللی دانش اعتیاد كه در مركز همایشهای بینالمللی رازی برگزار شد، گفت: مواد مخدر ستیز دائمی بند مدت از سوی استكبار است كه مانع رشد و توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی كشورها میشود. در واقع مواد مخدر یكی از معضلات جدی بشریت است.
به گزارش ایسکانیوز، وی با بیان اینكه 170 كشور با مشکل اعتیاد درگیر هستند، افزود: بنابر آخرین آمار سازمان ملل، 246 میلیون نفر در دنیا تجربه یک بار مصرف مواد را دارند كه 27 میلیون نفر از این تعداد در شرایط حاد به سر میبرند و 13 میلیون هم تزریقی هستند.
قائم مقام دبیركل ستاد گفت: مواد مخدر مشكل جهانی است و سالانه 200 هزار نفر در دنیا بر اثر مصرف مواد مخدر فوت میكنند كه این میزان در كشور ما سه هزار نفر در سال است.
جزینی مواد مخدر را سومین بحران تهدید كنندهی جهان خواند و گفت: 500 میلیارد دلار در سال سود قاچاقچیهای مواد مخدر است که سهم ایران از این رقم، سه میلیارد دلار است.
او گفت: اعتیاد اولین آسیب بین آسیبهای اجتماعی است و سالانه ده هزار میلیارد تومان به اقتصاد كشور خسارت میزند.
جزینی در ادامه اعتیاد را بیماری مزمنی خواند كه نیاز به درمان بلند مدت دارد و مواردی همچون روبرو شدن جامعه با سرعت تحولات فرهنگی، اجتماعی و فناوری، مواجه با تهدیدات اجتماعی، ورود زنان به اعتیاد، فروش قرصهای لاغری حاوی شیشه در آرایشگاههای زنانه و برخی مراكز ورزشی، پایین بودن سهم مطالعات اجتماعی با توجه به حجم تهدید، بی توجهی به مسئله اعتیاد در نظام سلامت و پیچیدگی درمان معتادان چند مصرفی را از جمله عوامل مهم در بروز و افزایش شیوع اعتیاد در جامعه برشمرد.
این مقام مسئول در ستاد افزود: باید این موضوع را هم مد نظر داشت که قبل از استقرار نیروهای ناتو و آمریکایی ها در افغانستان، این کشور سالانه 200 تنی مواد مخدر تولید میكرد، اما در حال حاضر تولید مواد در افغانستان به 7 هزار و 500 تن رسیده است.
جزینی، نقش سازمانهای مردم نهاد را در مبارزه با اعتیاد موثر خواند و ادامه داد: سال گذشته 1200 سازمان مردمنهاد در حوزه پیشگیری از مواد مخدر مشغول به فعالیت بودند که هم اکنون این تعداد به دو هزار و 783 سازمان رسیده است.
او با اشاره به رویكرد اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر گفت: برای تحقق این امر از كل اقشار جامعه كمك گرفته شده و جلساتی خوبی برگزار گردیده است، همچنین آموزشهای پیشگیری از اعتیاد در كانونهای هدف در حال اجرا است و در این میان از فضای مجازی نیز استفاده میشود، به طور نمونه کارکنان دولت و شرکتهای خصوصی 6 ساعت، آموزشهای پیشگیری از خطرات مواد مخدر را به صورت مجازی آموزش میبینند.
جزینی در پایان با بیان اینكه برگزاری اینگونه كنگرهها میتواند در علمی كردن امر مبارزه با مواد مخدر و جنبههای كاربردی موثر باشد، افزود: لزوم آیندهپژوهی در امر مبارزه با مواد مخدر از مسائل مهم است اما نباید تفاوت فرهنگی و منطقه ای و ابتكارات علمی این موضوع را نادیده گرفت.
گفتنی است، در این کنگره، آخرین یافته های علمی حوزه اعتیاد که در جهان مطرح است، توسط اساتید و صاحبنظران خارجی، به شرکت کنندگان این کنگره ارائه و در پایان از 28 پژوهشگر برتر در زمینه پژوهشهای بنیادی تقدیر شد.
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]