واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۵ب.ظ)
شرايط پساتحريم نقطه عطفي براي صنعت برق محسوب ميشود/ زمينه همکاري با برندهاي برتر دنيا موج - قائممقام مدير عامل و معاون هماهنگي مالي و پشتيباني توانير گفت: در شرايط تحريم صنعت برق با محدوديتهاي فراواني رو به رو بود اما در شرايط پساتحريم انتظار ميرود افقهاي جديدي گشوده شده و زمينه همکاري با برندهاي برتر دنيا فراهم شود.
به گزارش خبرگزاري موج، داوود منظور، قائممقام مدير عامل و معاون هماهنگي مالي و پشتيباني توانير، با اشاره به اين که شرايط پساتحريم نقطه عطفي براي صنعت برق محسوب ميشود، تصريح کرد: صنعت برق به لحاظ ماهيت داراي تعاملات و پيوندهاي بينالمللي گستردهاي است و از نظر فناوري و توليد تجهيزات و همچنين صادرات و واردات بسيار فعال و نيازمند روابط با ساير کشورها است.
وي با اشاره به صادرات بيش از 10 ميليارد کيلووات ساعت برق از کشور، گفت: رفع تحريمها ميتواند موجب جذب سرمايهگذاريهاي جديد و بهبود روابط بانکي با ديگر کشورها شود که در نتيجه دريافت درآمد ناشي از صادرات برق و نيز جذب سرمايهگذاريهاي خارجي تسهيل خواهد شد.
منظور اظهار داشت: طي سالهاي گذشته، محدود شدن روابط بينالمللي بانکي ناشي از تحريمها فشارهاي زيادي به صنعت برق وارد کرده بود.
وي با بيان اين که برق صنعتي سرمايه بر و هزينهبر است، خاطرنشان کرد: کشور نيازمند ايجاد سالانه پنج هزار مگاوات ظرفيت جديد توليد برق است و علاوه بر آن نيازمند توسعه خطوط، پستها و بخش توزيع هستيم.
قائممقام شرکت توانير ادامه داد: در شرايط تحريم استفاده از سرمايههاي خارجي محدود شده بود و فعاليتهاي توسعهاي برق با تکيهبر منابع داخلي انجام ميشد که در نتيجه محدوديتهاي فراواني به وجود آورده بود، اما؛ اکنون اميد ميرود با بازتر شدن فضاي بينالمللي و رفع تحريمها، شرايط براي جذب سرمايههاي خارجي به صورت مستقيم يا در قالب فاينانس فراهم شود.
وي با اشاره به فضاي کسبوکار حاکم در صنعت برق، گفت: صنعت برق، ابر کارگاهي بزرگ و حاوي فرصتهاي اشتغال فراوان است.
منظور با اشاره به وجود سه بخش توليد، انتقال و توزيع در صنعت برق، تصريح کرد: سرمايهگذاري در بخش انتقال در انحصار دولت است، توسعه خطوط و پستهاي انتقال از سوي شرکتهاي پيمانکاري خصوصي انجام ميشود و فقط مالکيت و نگهداري آن در اختيار دولت است.
وي با اشاره به پرداخت مطالبات پيمانکاران، خاطرنشان کرد: براساس سياستهاي جديد وزارت نيرو، پرداخت به پيمانکاران و تأمينکنندگان تجهيزات به ويژه در بخشهاي ترانسفورماتورسازها، کنتورسازها، سيم و کابل سازها و غيره در اولويت قرار گرفته است.
معاون هماهنگي مالي و پشتيباني توانير در خصوص فضاي کسبوکار و فعاليت در بخش توليد نيز اظهار داشت: اگرچه در گذشته توليد برق با مقياسهاي بزرگ و نيروگاههاي عظيم انجام ميشد، اما؛ امروزه توليد در نيروگاههاي مقياس کوچک هم در حال انجام بوده و به يک فرصت تجاري تبديل شده است و بر اين اساس علاقهمندان ميتوانند در توليد برق با مقياسهاي يک مگاوات به بالاتر و تا سقف 25 مگاوات در حوزه مقياس کوچک سرمايهگذاري کنند.
اين مقام مسؤول با اشاره به اين که مولدهاي مقياس کوچک سرمايه بسيار کمتري براي توليد نياز دارند، افزود: برق توليدي از اين نيروگاههاي کوچک در قالب قراردادهاي خريد تضميني و با قيمتهاي مناسب، توسط شرکت توانير خريداري ميشود.
منظور با تشويق جويندگان کار به تشکيل شرکتهاي کوچک در حوزه انرژيهاي نو و توليد پراکنده، گفت: اين شرکتها ميتوانند علاوه بر حضور در بخش توليد پراکنده برق، در حوزه ساخت و بوميسازي تجهيزات مورد نياز هم فعال شوند که در نوع خود فضاي بسيار گستردهاي است.
وي در ادامه با اشاره به فرصتهاي کسبوکار در بخش توزيع، بيان داشت: اين شرکتها در حال حاضر به صورت غيردولتي اداره ميشوند و در همين زمينه 39 شرکت توزيع برق وجود دارد که خدمات گستردهاي را از طريق پيمانکاران خصوصي به مردم ارائه ميدهند.
قائممقام مديرعامل توانير تأکيد کرد: برخي امور اين شرکتها همانند قرائت، صدور قبض، قطع و وصل برق، تعميرات و نگهداري شبکه، اصلاح و بهينهسازي شبکه توسط شرکتهاي خصوصي انجام ميشود که در اين حوزه هم اشتغال خوبي ايجاد شده است.
وي با تأکيد بر اين که فارغالتحصيلان دانشگاهي ميتوانند با تشکيل شرکتهاي کوچک و منسجم در اين نوع فعاليتها مشغول به کار شوند، گفت: شرکتهاي توزيع سالانه در سراسر کشور بالغ بر 30 هزار ميليارد ريال هزينه ميکنند که بخشي از اين هزينهها مربوط به فعاليتهاي توسعه و بهينهسازي است و شرکتهاي خصوصي ميتوانند به ويژه در بخش کاهش تلفات فعاليت خوبي داشته باشند.
منظور اضافه کرد: در رويکرد جديد بهتدريج شرکتهاي توزيع به شرکتهاي سيمدار تبديل ميشوند که در نتيجه در کنار آنها شرکتهاي خصوصي در قالب شرکتهاي خردهفروش برق به ارائه خدمات خواهند پرداخت.
وي در پايان خاطرنشان کرد: تاکنون مجوزهايي در بخش شرکتهاي خردهفروش صادر و آييننامههاي مربوط به اين بخش تدوين شده است و در آينده نزديک فعاليت شرکتهاي خردهفروش به فضاي کسبوکار جديدي تبديل خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]