واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۳۷ب.ظ)
رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي: مرکز تحقيقات اسلامي مجلس توانسته است ادبيات خوبي را در ارتباط با رابطه فقه و قانون شکل دهد موج - قم - رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي گفت: مرکز تحقيقات اسلامي مجلس با وجود نوپا بودن، توانسته است ادبيات خوبي را در ارتباط با رابطه فقه و قانون شکل دهد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي در مراسم کميته حمايت از توليد ملي که با حضور استاندار قم و مديران کل در مرکز تحقيقات اسلامي مجلس برگزار شد، گفت: مرکز تحقيقات اسلامي مجلس با وجود نوپا بودن، توانسته است ادبيات خوبي را در ارتباط با رابطه فقه و قانون شکل دهد.
وي گفت: مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي دنبال اين است تا با قرار دادن ابعاد فقه درون تبصره ها و ماده هاي قانوني، قانون را در عين فقهي بودن، به سمت کارآمدي، انسجام و منظومه اي بودن هدايت نمايد.
حجت الاسلام والمسلمين احمد مبلغي گفت: در گذشته اگر نياز قانون به فقه يک موضوع مبهم و مجمل بود امروز ديگر براي مرکز تحقيقات اسلامي مجلس ناشناخته نيست و اگر بتوانيم از همه ظرفيت هاي موجود در حوزه و قم استفاده کنيم قطعا خدمت شاياني به دستگاه تقنين کشور ارائه خواهد شد و اين کار بازتاب خوبي براي حوزه هاي علميه و استان قم خواهد داشت.
وي با اشاره به کارهاي ويژه مرکز تحقيقات اسلامي مجلس، اظهار داشت: اين مرکز براي تامين نيازهاي قانون کشور، فقه، حوزه هاي علميه و فقهاي حوزه مراجعاتي نهادي شده، مشخص و معطوف به دستورکارهاي تقنيني را انجام مي دهد.
حجت الاسلام والمسلمين مبلغي گفت: فقيه در اين زمينه نمي تواند به شکل تقديري و کلي حرف بزند، بايد مشخصا يک تبصره و ماده اي که بار محتوايي و حقوقي مشخصي دارد را از خاستگاه فقه پاسخ دهد واين خود نوعي به حرکت درآوردن دستگاه فقهي حوزه و کسب تجربه ملموس تر براي حقوق است.
وي رجوع به نسل ناشناخته و پرظرفيت حوزه و حقوقدانان را از ديگر کارويژه هاي مرکز تحقيقات اسلامي مجلس ذکر کرد و گفت: امروز مجموعه انبوهي از شخصيت هاي حقوق خوانده که با فقه نيز آگاهي و آشنايي زيادي دارند در حوزه قم حضور دارند ولي متاسفانه ناشناخته هستند.
رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي گفت: اين حقوقدانان حرف هاي جديدي حتي در عرصه حقوق دارند ولي از نظريه پردازي و انديشه آنها کمتر استفاده شده است و اين مرکز به محلي براي دريافت برخي افکار اساسي و ريشه اي مورد نياز قانون از اين طيف، تبديل شده است.
حجت الاسلام والمسلمين مبلغي به عنوان نمونه گفت: در باب مالکيت فکري يکي از محققان حوزوي در عين حال دانشگاهي ما با ارتباطي که با مرکز داشته کار اساسي نسبت به مالکيت فکري انجام داده که بسيار کم نظير است و به زودي در مورد آن اطلاع ساني صورت مي گيرد.
وي يادآور شد: افرادي سال ها با تجربه هاي مختلف کاري، مديريتي و اجرايي، با مشکلات اجراي قانون دست پنجه نرم مي کنند و شايد فرصت و مجالي براي اينکه حرف هاي آنها شنيده و به صورت نهادي تحليل و بازتحليل شود وجود نداشت، ولي امروز مرکز تحقيقات اسلامي مجلس چنين امکاني را فراهم کرده است تا نظرات اين افراد نيز در قالب حضور در حلقات علمي اخذ و در مسير معطوف به آسيب شناسي قانونگذاري قرار گيرد.
حجت الاسلام والمسلمين مبلغي افزود: در اين زمينه، بسياري از مديران استان قم مرتبط با حوزه اقتصاد در کميته هاي مرکز حضور دارند، اين افراد عملا چالش هاي عرصه عمل و اجرا را در ارتباط با مسائل اقتصادي و مالياتي مي دانند و اين تجربه هيچ جا سابقه ندارد.
وي گفت: ما بر اين باوريم که قانونگذار نبايد خود را از توجه به تخصص ها دور کند. مثلا در ارتباط با مسائل اجتمالي، خانواده و سياست جناحي و... به متخصصان مرتبط مراجعه مي کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]