واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مبتلایان به صافی کف پا بخوانند عضو هیات علمی دانشگاه تهران با ارائه توضیحاتی در خصوص عارضه صافی کف پا در افراد، به ذکر چند توصیه ورزشی در این خصوص پرداخت.
به گزارش فرهنگ نیوز ، هومن مینونژاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در خصوص صافی کف پا علل مختلفی وجود دارد که از جمله آن میتوان به علل مادرزادی، بیماریهای عضلانی و ضعفهای عضلانی اشاره کرد. کف پا تا سن شش سالگی وضعیت متغیری دارد و نمیتوان در مورد صاف بودن یا نبودن آن صحبت کرد. باوجود این، با توجه به وضعیتهای رشدی انتظار میرود قوس کف پا حین چهار تا شش سالگی کاملا شکل بگیرد.
وی افزود: کف پای صاف به دو نوع تقسیم میشود؛ کف پای صاف انعطافپذیر (dynamic) و کف پای صاف سخت (static). شخصی که صافی کف پای او از نوع انعطافپذیر است، زمانی که وزنی روی پایش نیست، کف پای او قوس دارد ولی به محض این که فرد وزن را روی پای خود میاندازد، قوس کف پا از بین میرود. از طرفی فردی که صافی کف پای سخت دارد، چه وزن را روی پایش بیندازد و چه نیندازد، صافی کف پا در او وجود خواهد داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: در مورد کسانی که دارای صافی کف پای انعطافپذیر هستند بیشتر میتوان از طریق تمرین در جهت اصلاح آن برآمد؛ از طرف دیگر صافی کف پای سخت را کمتر میتوان از راه برنامههای اصلاحی، اصلاح کرد.
وی در خصوص ورزشهایی که میتوان به افرادی که کف پای صاف دارند توصیه کرد، گفت: در این راستا میتوان ورزشهای کششی و تقویتی را توصیه کرد. در ورزشهای تقویتی سعی میشود عضلات ریز کف پایی و بعضی عضلات درشتتر که منبع آنها خارج از کف پا است را تقویت کرد.
مینونژاد درباره این که چه تمریناتی به خلاصی کف پا کمک میکند و اینکه آیا این تمرینات باعث میشوند صافی کف پا در بلندمدت از بین برود؟ عنوان کرد: در وهله اول شخص میبایست توسط پزشکان یا فیزیوتراپان معاینه شود که آیا واقعا صافی کف پا دارد یا خیر و اگر دارد از چه نوعی است.
وی ادامه داد: چنانچه صافی کف پای فرد از نوع انعطافپذیر باشد تاحدودی قابلیت اصلاح خواهد داشت که بهترین راه آن نیز تجویز کفی طبی است که بهتر است برای هر فرد با توجه به وضعیت کف پایش، ساخته و طراحی شود.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه استفاده از کفی طبی مکمل تمرینات ورزشی برای افراد دارای صافی کف پا است، بیان کرد: یکی از تمریناتی که میتوان به این گونه افراد داد، تمرینات کششی تاندون آشیل میباشد که در آن فرد میتواند بنشیند و پا را دراز و زانوان را صاف کند و سپس یک حوله را بین دو دست قرار دهد و یک سر آن را پشت پا قرار دهد و با تمام قدرت بکشد تا تاندون کشیده شود و ۱۰ تا ۱۵ ثانیه این کشش را نگه دارد.
وی با اشاره به نوع دیگری از تمرینات کششی تاندون آشیل برای افرادی که کف پای صاف دارند، افزود: فرد میتواند روبروی یک دیوار بایستد به طوری که فاصله او تا دیوار ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر باشد. سپس تنه را به سمت دیوار خم کند و پایی که میخواهد کشش دهد را عقب و پای دیگر را جلو قرار دهد و خودش را تا جایی به دیوار نزدیک کند که در عضلات پشت پایش احساس کشیدگی کند.
مینونژاد با اشاره به تمرینات تقویتی خاطرنشانکرد: چنانچه فرد به واسطهی تمرینات تقویتی عضلات پشت پا را تقویت کند، بسیار میتواند برای صافی کف پایش مفید باشد. به عنوان مثال فرد روی پا بایستد و روی پنجه خود به آرامی بالا برود و برگردد و این عمل را میتواند روزی ۱۵ بار تکرار کند. در مجموع فرد میتواند تمرینات کششی را روزی ۱۰ بار و تمرینات تقویتی را روزی ۱۵ بار تکرار کند.
وی به انواع دیگری از تمرینات تقویتی اشاره کرد و گفت: فرد میتواند بنشیند و حولهای زیر پایش بیندازد و این حوله را با انگشتان پایش جمع کند. بعد از گذشت مدتی فرد میتواند یک وزنهی سبک نیز روی این حوله قرار دهد تا یک مقاومتی در برابر جمع کردن حوله برایش بهوجود آید.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: همچنین فرد میتواند روی تخت بنشیند و پاها از روی تخت آویزان باشند، به گونهای که با زمین تماس نداشته باشند و در این حالت دو کنارههای داخلی پا را به هم بچسباند و پاها را به سمت داخل بچرخاند، به گونهای که کف پاها به یکدیگر بچسبند و این حالت را ۱۵ ثانیه نگه دارد و دوباره به حالت اول برگرداند. از آن جا که این تمرین، تمرین سبکی است فرد میتواند آن را تا ۲۵ بار در روز هم تکرار کند. راه رفتن روی چمن یا خاک هم به افراد دارای کف پای صاف نیز توصیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: این افراد همچنین میتوانند با دستمال کاغذی و یا کاغذ، پنج شش گلوله درست کنند و پاشنه پا را به عنوان محور روی زمین قرار دهند و این گلولهها را با انگشتان پا از روی زمین بردارند و بعد پا را به سمت داخل بچرخانند و گلولهها را جای دیگر قرار دهند و به همین ترتیب این حرکت را تکرار کنند.
مینونژاد با بیان اینکه تقویت عضلات چرخاننده داخل پا مهمترین تمرین است، اظهار کرد: حرکت جمع و باز کردن انگشتان نیز میتواند به این افراد کمک کنند، به این معنی که انگشتان را خم کنند و چند ثانیه نگه دارند و سپس رها کنند.
وی عنوان کرد: چنانچه علت صافی کف پا ضعف عضلات باشد، تقویت این عضلات به کمک ورزشهایی که گفته شد، میتواند پس از مدتی باعث شود که قوس کف پا به حالت طبیعی خود بازگردد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه ورزش کردن برای فردی که مبتلا به صافی کف پا است منعی ندارد، تصریح کرد: این افراد باید صافی کف پای خود را اصلاح کنند و توصیهای که به ورزشکاران دارای کف پای صاف میکنیم این است که حتما از کفی طبی، درون کفشهای خود قرار دهند و با آنها ورزش کنند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه اگر صافی کف پا اصلاح نشود ممکن است باعث مشکلاتی شود، گفت: همواره یکی از علتهای آسیب زانو، صافی کفپا بوده است. در واقع میتوان گفت میان صافی کفپا و آسیبهای شدید زانو و حتی پاره شدن رباط ACL یا صلیبی قدامی، رابطه مستقیم وجود دارد. حتی از نظر تئوری، صافی کف پا ممکن است روی قوس کمر نیز تاثیرگذار باشد و باعث کمر درد نیز شود.
94/6/17 - 08:47 - 2015-9-8 08:47:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]