واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عراقچي: تصويب برجام را به صلاح نميدانيم
سخنگوي كميسيون ويژه بررسي برجام مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: عراقچي تأكيد كرد كه نقض قطعنامه موجب بازگشت تحريمها نميشود.
حسين نقوي حسيني در گفتوگو با خبرگزاري خانه ملت با اشاره به نشست كميسيون ويژه برجام با حضور عراقچي، تخت روانچي و قشقاوي از وزارت امور خارجه گفت: در ابتداي جلسه بحث گفتوگوي ويژه شبكه2 نيز عنوان شد كه زاكاني توضيح داد اولاً قبل از حضور و در هنگام دعوت، به اينجانب اطلاع داده نشد كه ميهماني از دولت و تيم مذاكرهكننده حضور خواهد داشت، بلكه در بين راه به اينجانب اطلاع دادند و ديگر اينكه ما مطابق مصوبه كميسيون بناي مناظره با هيچكس را نداشته و نداريم چون ما در مقام قضاوت و داوري هستيم نه مخالفت يا موافقت.
وي اظهار داشت: پس از توضيحات اوليه، عراقچي وارد بحث شد و با تأكيد بر بيانات مقام معظم رهبري در ملاقات نمايندگان مجلس خبرگان با معظمله، تعبير خودشان را از بيانات حضرت آقا بيان كردند و باز هم بهعنوان نظر كارشناس تصويب برجام در مجلس را صلاح ندانستند. نقوي حسيني با بيان اينكه عراقچي در ادامه به نقش مجلس اشاره كرد، گفت: وي بر اين باور است كه مجلس به برجام اگر بهعنوان يك معاهده نگاه نكند، ميتواند نقش قويتري ايفا كنند، چون وقتي كه معاهده سند شود و به تصويب مجلس برسد، قانون ميشود و خودمان به دست خودمان ملزوم كردهايم. وي در ارتباط با ابعاد حقوقي قطعنامه و برجام توضيح داد كه شوراي امنيت فعاليت هستهاي جمهوري اسلامي را تحت فصل هفتم منشور ملل متحد قرار داده بود. سخنگوي كميسيون ويژه بررسي برجام ادامه داد: عراقچي همچنين عنوان كرد قطعنامههاي قبلي ممكن است به لحاظ تحريمهاي اعمال شده، مهم نبوده باشند، ولي مجوزي بود براي اقدامات تحريمي ساير دولتها، مثل امريكا و همپيمانان آنها و چنين اقدامات تحريمي آنها به سوي اجماع جهاني و تبعيت ساير كشورها از تحريم پيش ميرفت ولي قطعنامه 2231، موضوع هستهاي را ذيل فصل 25 تعريف ميكند. خروج از ذيل فصل هفتم يكي از دستاوردهاي حقوقي قطعنامه 2231 است. نكته ديگر اينكه شوراي امنيت در اين قطعنامه، برنامههستهاي ايران را با چشمانداز تجاري شدن آن مورد تأييد قرار ميدهد. بنابراين برنامه هستهاي كه تهديد عليه امنيت و صلح جهاني ميشد، حالا مورد تأييد قرار گرفته و نه تنها اقدام عليه صلح و امنيت جهاني محسوب نميشود، بلكه آن را مورد تأييد قرار ميدهد و كشورها تشويق ميشوند با ايران و برنامه هستهاي آن همكاري كنند.
اين نماينده ادامه داد: برجام ضميمه قطعنامه است و ارزش قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل را دارد. اما قطعنامه بخشي از برجام نيست، يعني نقض برجام موجب بازگشت تحريمها ميشود اما نقض قطعنامه موجب بازگشت تحريمها نميشود. مطابق قطعنامه تحريمهاي تسليحاتي و موشكي بلافاصله لغو نميشود. از نظر ما هم لغو تحريمهاي تسليحاتي و موشكي خط قرمز نبوده و نيازي هم به لغو نداشتيم چون در اين زمينه به پيشرفتهاي قابل ملاحظهاي دست يافتيم و تحريمهاي آن را هم رعايت نميكنيم. بنابراين آورده شدن تحريمهاي تسليحاتي و موشكي در قطعنامه، يعني اينكه نقض آن موجب بازگشت تحريمها نميشود و ما اجازه نداديم كه چنين محدوديتي در توافق بيايد چون خط قرمز ما بود كه الزامآور براي ما نباشد، چون امنيت كشور مهمتر از اين بود كه توافقي صورت پذيرد. نقوي حسيني با بيان اينكه بحث برنامه موشكي در جلسه كميسيون ويژه نيز مطرح شد، اظهار داشت: عراقچي در ادامه گفت كه برنامه موشكي جمهوري اسلامي را با سرعت بيشتر و بدون محدوديت پيش خواهيم برد. در حوزه نظامي و تسليحاتي نيز مطابق قطعنامه 2231 آورده شده كه خريد و فروش تسليحاتي از ممنوعيت قطعنامه قبلي به محدوديت مورد به مورد تبديل شده كه اولا براي ما لازمالاجرا نيست، ثانياً مدت آن محدود است و ثالثاً ما را محدود نميكند. در بخشي ديگر از جلسه اعضاي كميسيون به طرح سؤالات و نظراتشان در ارتباط با ابعاد حقوقي برجام پرداختند. نبويان، بذرپاش، زارعي، كوثري، رسايي، كارخانهاي، اميرآبادي، زاهدي، آقامحمدي، ابوترابي، منصوري آراني از جمله نمايندگاني بودند كه سؤالات حقوقي خود را مطرح كردند.
سخنگوي كميسيون ويژه بررسي برجام در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: جلسه بعدي كميسيون امروز دوشنبه با حضور تيم جليلي و همكارانشان برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]