واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مهرمحمدی در افتتاحیه کرسی یونسکو، معلمان؛ یادگیرندگان مادام العمر: به هر میزان که معلم یادگیرنده خوبی است می تواند یاد دهنده خوبی هم باشد خبرگزاری پانا: سرپرست دانشگاه فرهنگیان در افتتاحیه کرسی یونسکو که صبح امروز در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، با بیان عبارت˝ تربیت مقدمه هیچ هدفی نیست؛ خود عین هدف است˝ گفت: این عبارت بیانگر آن است که مراتب تربیت احصا شدنی و محدود شدنی نیست، حد یقفی نمیتوانیم برای آن قائل شویم. هر مرحله و درجه ای از تربیت یافتگی مقدمه ای برای مرتبه ای بالاتر است.
۱۳۹۴ يکشنبه ۱۵ شهريور ساعت 15:54
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، محمد مهرمحمدی در این مراسم گفت: برای تربیت معلم و رشد و بالندگی وی، هیچ نهایتی متصور نیست، باید کوشش دائمی و پویش مستمر برای معلم در این راستا اتفاق بیفتد. سرپرست دانشگاه فرهنگیان در ادامه با اشاره به عنوان انتخاب شده برای کرسی و ارتباط مفاهیم و شان تعابیر معلم و یادگیری خاطرنشان کرد: معلمی یا یاددادن مستلزم قرار داشتن در مدار یادگیری است، هیچ کس نمیتواند خود را یاددهنده بداند پیش از آنکه یک یادگیرنده باشد، به هر میزان که معلم یادگیرنده خوبی است می تواند یاد دهنده خوبی هم باشد.
وی با تاکید بر اینکه برای دانشگاه فرهنگیان به عنوان نهاد اصلی تربیت معلم در جمهوری اسلامی ایران مایه افتخار و مباهات است که موفق شده است در آغازین سال های تاسیس خود کرسی یونسکو را به دست آورده و این مجوز را از یونسکوی جهانی دریافت کند گفت: علت نخست اهتمام به این معنی در دانشگاه فرهنگیان متاسفانه احساس نیاز نسبت به عقب افتادگی گفتمانی در حوزه تربیت معلم کشور است.
مهرمحمدی ادامه داد: باید این عقب افتادگی گفتمانی در حوزه تربیت معلم را جبران کنیم، به نظر می رسد کرسی یونسکو میتواند ابزار خوبی دراین راستا و معین این جریان باشد.
وی خاطرنشان کرد: در تکوین گفتمان تربیت معلم به عنوان یک گفتمان تخصصی مهجور در حوزه تعلیم و تربیت کشور فقط به کرسی بسنده نکردیم، اقدامات دیگری نیز در چارچوب برنامه راهبردی دانشگاه در دست پیگیری است، مانند تاسیس پژوهشکده مطالعات تربیت معلم، تاسیس پژوهشکده تعلیم و تربیت اسلامی و ... اینها فعالیت هایی است که در کنار هم میتواند به خارج کردن گفتمان تربیت معلم از مهجوریت و حاشیه کمک کند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به مهجوریت میان رشته ای ها در آموزش عالی کشور گفت:مهجوریت تربیت معلم هم میتواند ذیل همین قاعده کلی توضیح داده شود.
وی افزود: در دانشگاه فرهنگیان در حد بضاعت خود به عنوان دانشگاهی که ماموریت امر خطیر تربیت معلم را بر عهده دارد تلاش میکنیم این گفتمان سازی شکل بگیرد و بتوانیم دانش تربیت معلم را تولید و نشر کنیم، کرسی در این راستا می تواند یکی از محمل ها باشد.
مهرمحمدی، تصریح کرد: در عین حال همزمان به مسئولیت جهانی و بین المللی که پذیرفتیم واقفیم.
وی ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان با آوردن این کرسی به صحنه به یکی از وجوه بین المللی شدن دانشگاه جامه عمل می پوشاند و صریحا متعهد شده دراین عرصه فعالیت های جهانی و بین المللی داشته باشد، کرسی محمل خوبی برای ورود دانشگاه به عرصه ایفای نقش بین المللی است.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به این پرسش احتمالی که تربیت معلم در دوره مهجوریت در داخل کشور چگونه میتواند نقش بین المللی ایفا کند گفت: کرسی تنها با اتکا به منابع داخلی نقش ایفا نمیکند، مدیریت دانش در سطح جهانی است. به حضور کشورهایی که در حوزه تربیت معلم در دانش نظری از ما پیش تر هستند در این مجموعه برنامه ها دل بسته ایم.
وی افزود: امیدواریم با بهره گیری از دانش و متخصصان موجود در سطح جهانی، در عرصه بین المللی کار مدیریت دانش را در حوزه تربیت معلم با تمرکز بر مساله یادگیری مادام العمر به عنوان یکی از ویژگی های معلمان به سامان برسانیم.
مهرمحمدی در پایان با اشاره به 625 کرسی فعال در سطح جهانی و 9 کرسی در ایران گفت: یکی از نگرانی ها در ایران و سطح بین الملل غیرفعال بودن کرسی هاست.
وی اظهار امیدواری کرد با تدارکاتی که در مدیریت بین الملل دانشگاه دیده شده، و برنامه های پیش بینی شده برای این کرسی در پژوهشکده مطالعات تربیت معلم و شورای راهبردی و حضور شخصیت های علمی در این شورا، کرسی معلمان به مثابه یادگیرندگان مادام العمر مثابه در زمره کرسیهای فعال و اثرگذار باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]