تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803879483




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوج‌گیری علمی ایران پس از پایان تحریم‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اوج‌گیری علمی ایران پس از پایان تحریم‌ها
نشریه علمی «ساینس» در شماره اخیر خود با پرونده ای مفصل در خصوص پیشرفتهای علمی اخیر ایران پیش بینی کرد با پایان یافتن این محدودیتها شاهد شکوفایی پژوهش و تحقیقات علمی در کشور باشیم.
خبرآنلاین: ریچارد استون، خبرنگار «ساینس» از سفر اخیر خود به ایران با دست پر برگشته است. گزارشی مفصل درباره وضعیت دریاچه ارومیه و تلاشهای در حال انجام برای نجات آن، گزارشی از طرح رصدخانه ملی ایران، گفت‌و‌گو با معاون پژوهشی وزیر علوم از جمله مطالب شش هزار و دویست و پنجاه و دومین شماره مجله ساینس هستند.

سرمقاله این شماره مجله آمریکایی «ساینس» که به تازگي منتشر شده هم به قلم دکتر فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نوشته شده که در آن بر آمادگی ایران برای انجام برنامه های علمی و تحقیقاتی مشترک با دانشمندان سراسر دنیا تاکید شده است.

محمد فرهادی با اشاره به پیشرفتهای سریع ایران در عرصه تولید علم طی سال‌های پس از انقلاب تاکید کرده است: «این دستاوردها بدون مشارکت مشتاقانه دانشمندان و انجمن‌های علمی و حمایت دولت حاصل نمی‌شده است. مشارکتی که از یک مدل توسعه پس از انقلاب برخاسته است که به حق همه ایرانیان برای دستیابی به تحصیلات عالیه احترام می‌گذارد. این فلسفه است که به کشور در تحمل مشکلات داخلی و خارجی کمک کرده است. برای مثال تحریم‌های اعمال شده علیه ایران، بخش‌های علمی، صنعتی و خدماتی را به سمت کار به شیوه‌های جدید و مثمرثمر کشانده و دانشمندان را مجبور به کار خلاقانه‌تر کرده و همچنین برای نخستین بار در تاریخ ایران، بحث اقتصاد دانش محور را مطرح کرده است.

این محیط همچنین گفتمان سیاسی علم محور را در کشور برانگیخته است. یک مثال برجسته، نقش جامعه علمی در مذاکرات اخیر در مورد برنامه هسته‌یی ایران است. توافق هسته‌یی نمی‌توانست بدون مشارکت دانشمندان در ارائه مباحث تخصصی فنی و روشنگری به زبان علمی تحقق یابد.»

وزیر علوم در ادامه خاطرنشان کرده است: «امروزه ایران در موقعیتی قرار گرفته که مدل توسعه خود را تنظیم کرده و به سمت توسعه کیفی علم و فناوری خود حرکت می‌کند. این مساله شامل افزایش همکاری‌های علمی بین‌المللی است. با توجه به این که همکاری با ایجاد ارتباط مستقیم بین دانشمندان از تاثیر بیشتری نسبت به توافق‌های دولتی برخوردار است، دولت ایران همکاری‌هایی را که توسط دانشمندان داخل کشور یا هر جای جهان آغاز شود، تشویق و حمایت می‌کند.

در حال حاضر تلاش‌هایی مانند برنامه جندی‌شاپور که در قالب آن، ایران با فرانسه برای حمایت از سفر دانشمندان به ایران پس از آغاز پروژه دوجانبه بین دانشمندان دو کشور همکاری می‌کند در حال پیگیری است. یک برنامه مشابه نیز بین ایران و برخی کشورهای اروپایی در مرحله مذاکره است. ایران به تشویق دانشگاههای خود برای بین‌المللی بودن در همه جنبه‌های علم و آموزش ادامه خواهد داد.

با مشاهده تاریخ ایران، واضح است که موسسات علمی بین‌المللی مانند رصدخانه مراغه - که در قرن سیزدهم میلادی توسط چند صد دانشمند از سراسر جهان ساخته شده - می‌تواند راهنمای واضحی برای دیپلماسی علمی در همه حوزه‌های علم، تحقیقات و فناوری باشد. ایران قصد دارد پروژه‌های علمی بزرگی مانند رصدخانه ملی داشته باشد که دانشمندان ایرانی را به جامعه علمی بین‌المللی متصل خواهد کرد.

علاوه بر افزایش تعداد کارکنان علمی و گسترش زیرساخت‌های علمی، ایران یک محیط منحصربفرد را برای حوزه‌های علمی خاص مانند باستان شناسی، تحقیقات بیابانی، مطالعات زیست‌محیطی و بررسی جانوران و گیاهان منطقه ایران‌وتوران ارائه می‌کند. از این رو، دورنمای همکاری در علوم طبیعی، علوم انسانی، مهندسی و پزشکی و علوم زیستی همگی در افق دید قرار دارند.»

استون در سفر کوتاه خود به ایران با رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و محققانی از پژوهشگاه مهندسی ژنتیک، پژوهشگاه رویان، دانشگاه صنعتی شریف و ... گفت‌و‌گو کرده که از امیدهایشان برای بهبود شرایط و گسترش ارتباطات بین‌المللی ایران در شرایط پس از تحریمها سخن گفته اند.





تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن