واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول:
کشف زنجیره سکونتگاههای عصر پارینه سنگی میانی و انسان نئاندرتال در سمنان
کشف زنجیره سکونتگاههای عصر پارینه سنگی میانی و انسان نئاندرتال در سمنان سرپرست هیات کاوش و باستانشناسی از کشف زنجیره سکونتگاههای عصر پارینه سنگی میانی و انسانهای اولیه(نئاندرتال) از عرض جنوب سرخه تا آهوان در استان سمنان به وسعت بیش از ۴۰ کیلومتر خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان، حسن رضوانی در کارگاه پژوهشی “واکاوی ردپای انسان های اولیه در استان سمنان” اظهار داشت: بر اساس پیمایشهای صورت گرفته، 107 محوطه باستانی در این محدوده کشف شده است.
وی نکته قابل توجه در این راستا را وجود ارتباط منطقی بین محوطههای کشف شده عنوان کرد و گفت: در صدد ثبت این محوطهها در فهرست آثار ملی هستیم.
رضوانی افزود: بر اساس 10 پیمایش بزرگ انجام شده در جنوب سمنان شامل ابتدای جنوب سرخه تا انتهاییترین بخش روستای اعلاء طی بیش از ۶۵ روز، مجموعه ای از محوطههای باستانی مشاهده شد.
رضوانی گفت: این محوطهها بر روی نقشه، شکل هلال را تشکیل میدهند و شامل دورههای پارینه سنگی میانی، جدید، فراپارینه سنگی و نوسنگی هستند.
این باستانشناس پیشکسوت از وجود ابزار دورههای پارینه سنگی نیز در این محوطهها خبر داد و افزود: در این محوطهها عناصر فرهنگی شاخص دوران پارینه سنگی میانی از جمله سرپیکان و قطعات ساخته شده با فناوری”لوآ لوا” به وفور مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه این مناطق در گذشته سکونتگاه انسانهای عصر پارینه سنگی بوده است، گفت: در صورت ادامه مسیر پیمایش ها در استان سمنان، احتمال کشف آثار مرتبط با زندگی انسانهای دوران پارینه سنگی در سایر شهرهای این استان دور از انتظار نیست.
رضوانی با بیان این که دوران پارینه سنگی میانی ۲۰۰ تا ۲۸ هزار سال پیش را شامل میشود، افزود: شاخصه این دوره فرهنگ “موستری” و به کار گیری تکنیک “لوآ لوا” است.
سرپرست هیات کاوش و باستانشناسی در محدوده جنوبی استان سمنان در پایان خواستار توجه بیشتر مردم استان سمنان به کویر و محوطه های باستانی این استان شد و بر حفظ محیط زیست و گونه های نادر گیاهی و جانوری تاکید کرد. منبع: خبرگزاری میراث آریا
۹۴/۶/۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]